Vanencompetitie bereikt doel

Oktober 28, 2012Door Cor Verhoeven en Rob Quant

 

Het vijfde Vanentournooi vond deze keer weer plaats in Nieuw Vennep.
Onder een geweldige belangstelling namen 104 karateka's uit de regio Noord-Holland op zaterdag 27 oktober in de sporthal Estafette in Nieuw-Vennep deel aan de Vanencompetitie. Naast de organiserende dojo Saikoro, waren aanwezig: Shin-ShinBuken en Budo Lifestyle uit Amsterdam, Taiyo uit Nieuw-Vennep, Budoclub Krommenie, Genseikan uit Amstelveen en Sport instituut Tom van der Kolk uit Alkmaar. Door het laagdrempelige karakter van de Vanencompetitie is deze uitermate geschikt voor jonge karateka's die wedstrijdervaring willen opdoen. Dat blijkt door het toenemende aantal deelnemers bij de tournooien.
Ook de belangstelling van karateka's die Kumite willen doen, het daadwerkelijke gevecht tegen tegenstander, neemt gestaag toe. Uit veiligheidsoverwegingen is bij deze competitie de minimumleeftijd voor deelname aan Kumite op 11 jaar gesteld. De maximum leeftijd is gesteld op 17 jaar. Brandi van de Mortel , Kumite met blauwe band. Bij het Kumite komt het er niet alleen op aan om te proberen door middel van technieken op punten te scoren, maar komt het vooral aan op controle, beheersing en op het juiste moment ruimte te zien om punten te scoren. De gevechten waren op tijden op het scherpst van de snede, maar altijd respectvol. Winnen, verliezen volgden elkaar op.
Op de foto Brandi van de Mortel van dojo Saikoro met blauwe band.
Jet de Vries met rode band en Winke van Vreeland met blauwe band in Kata. Ook in Kata komt contole en beheersing terug als zijnde van groot belang. Deelnemers van verschillende stijlen liepen in een parallelwedstrijd elk hun eigen denkbeeldig gevecht. De moeilijkheid bij deze vorm van competitie is om je niet te laten afleiden door de ander deelnemer.
Op de foto Jet de Vries met rode band en Winke van Vreeland met blauwe band.
Ook hier werden winnaars en verliezers met respect omgeven. Beloond door een applaudiserend publiek was het hard werken voor de karateka's om hun tegenstanders in hun poule te overwinnen, met uiteindelijk als doel aan het eind van de wedstrijd de punten bijgeschreven te krijgen en felbegeerde het Vaantje te mogen ontvangen.
De sfeer ademde competitie uit, inzet en de wil om te laten zien wat een ieder in zijn mars heeft. Top karate beleven en laten zien. Het doel was voor een ieder die middag bereikt. Ondanks de herfstvakantie waren er weer vele vrijwilligers die voor een vloeiend en sportief verloop van de wedstrijden zorgden. Een compliment voor alle vrijwilligers. Het team op 27 oktober 2012
Van links naar rechts: Bruce, Jonas, Raphael, Nassim en Barry namen deel aan dit tournooi namens Shin-ShinBuKen. Zij toonden hun vaardigheden weer vol overgave en energie.
Zie de diashow om een indruk te krijgen van het tournooi.

4e Vanencompetitie in Amsterdam succes


Juli 14, 2012Door Rob Quant

 

Uitstekende organisatie bij het vierde Vanentournooi.
Deze keer was de organisatie in handen van stichting BUDO LIFESTYLE uit Amsterdam. David Roovers, Eddy en Mariska Marques verzorgden een vlekkeloos tournooi op zondag 8 juli 2012 in Sporthal Calland waar de kandidaten hun vaardigheden en kunsten konden presenteren. Ook deze keer waren er weer vele vrijwilligers die zowel voor de inwendige mens als voor een vloeiend en sportief verloop van de wedstrijden zorgden. Een compliment voor de organisatie is op zijn plaats. Ook deze keer werd aan het tournooi een leuke clinic toegevoegd. Alle deelnemers konden onder leiding van Eddy Marques diverse wedstrijdtechnieken oefenen. De deelnemers lieten zich van hun beste kant zien.

3e Vanencompetitie in Nieuw Vennep weer een groot succes
April 14, 2012Door Cor Verhoeven

 

Uitstekende organisatie van Dojo Saikoro bij alweer het derde Vanentournooi.
Onder een uitstekende ambiance van de Sporthal Estafette in Nieuw-Vennep vond op zaterdag 14 april jl. voor de derde keer in de regio Noord-Holland de door Dojo Saikoro georganiseerde Vanencompetitie plaats. De Vanencompetitie is een toernooi dat uitermate geschikt is voor jonge (7 t/m 17 jaar) karateka die wedstrijdervaring willen opdoen. In dit toernooi wordt zowel het KATA (gevecht tegen denkbeeldige tegenstander met voorgeschreven technieken) als het Kumite (het gevecht tegen daadwerkelijke tegenstanders) beoefend. Zowel de verliezers als winnaars krijgen punten toebedeeld en kunnen door steeds met elke competitie mee te doen punten verzamelen en daarmee uiteindelijk een beker in ontvangst te nemen.
Vanen3_3 Vanen3_4 Vanen3_2 Om 13:00 uur startte het toernooi met 103 ingeschreven karateka's van 5 verschillende Budoverenigingen uit de regio: Budo Lifestyle, Tayo, Genseikan, Shin-Shin Buken en Dojo Saikoro. In de verschillende leeftijdsgroepen streden de karateka tegen elkaar, waarbij passie, wilskracht en doorzettingsvermogen elke keer wederom werd getoond. Hard, maar fair werden de wedstrijden uitgevochten, met aan het eind altijd respect voor elkaar door elkaar de hand te schudden.


Na het afsluiten van Kumite en het begin van KATA werd een demonstratie door Ciska van der Voort opgevoerd. Ciska is niet alleen 3e dan Karate, maar werd ook in 2011 met het Nederlandse kumite karateteam 3e bij de Europese Kampioenschappen. Daarnaast werd Ciska in 2011 1e bij Kumite bij de Nederlandse Kampioenschappen. Alle aanwezige karateka (103) deden mee met deze demonstratie waarin Ciska een tweetal technieken met hen beoefende. Daarna liet zij nog enkele hoogstaande traptechnieken zien.
Vanen3_1 Vanen3_5 Vanen3_6 Met het KATA voor oudere kinderen t/m 17 jaar, werd om 16:00 uur het toernooi beëindigd. Al met al een uitermate geslaagde Vanencompetitie.
Uitstekend geslaagde 2e Vanencompetitie in Nieuw Vennep
July 10, 2011Door Rob Quant

 

Op verzoek van de Karate-do Bond Nederland heeft budovereniging Dojo Saikoro de organisatie van de Vanencompetitie op zich genomen.
Het is alweer de tweede keer dat Dojo Saikoro de competitie heeft georganiseerd, waarbij kinderen punten verzamelen door het lopen van kata (schijngevecht).
De kinderen ontvangen zowel bij winst als verlies, punten. Het accent ligt dan ook niet zozeer op het winnen, maar het opdoen van ervaring in een plezierige en veilige omgeving.
Na de nodige voorbereiding was het zaterdag 29 oktober weer zover. Sportcentrum de Estafette in Nieuw Vennep was dit keer de locatie alwaar de deelnemende sportscholen; Taiyo uit de Bollenstreek, Shin-ShinBuKen uit Amsterdam, Genseikan uit Amstelveen, Seinchin uit Assendelft en Dojo Saikoro uit Hoofddorp met hun karateka's (de jongste 7 jaar, de oudste 16 jaar) de strijd aangingen.
Vanen2 Dit keer waren de 46 deelnemende karateka's over twee shiao's ingedeeld in poules op leeftijd en kleur band. Ook deze keer was de tribune vrijwel volledig bezet. De toeschouwers zagen weer mooie wedstrijden tussen de karateka's.


Een ieder deed zijn/haar uiterste best om de maximaal haalbare punten (20 per gewonnen wedstrijd) binnen te halen.
Vanen2_Raphael Concentratie, durf, lef en gedrevenheid werd tot op het hoogst haalbare niveau getoond. Een uitermate geslaagde dag met vele positieve reacties van zowel de deelnemende sportscholen als van het publiek. Een dag die zonder hulp van alle vrijwilligers niet tot stand zou zijn gekomen.


Vanen2_Jonas Vanen_team1Van links naar rechts: Raphael en Jonas namen deel aan dit tournooi namens Shin-ShinBuKen. Op de foto rechts het team omringd door de coaches Rob en Fred.Uitstekend geslaagde 1e Vanencompetitie in Hoofddorp
10 juli 2011Door Cor Verhoeven

 

Op verzoek van de Karate-do Bond Nederland heeft budovereniging Dojo Saikoro de organisatie van de Vanencompetitie op zich genomen.
Het is de bedoeling dat we deze competitie 4x per jaar gaan organiseren, waarbij kinderen punten verzamelen door het lopen van kata (schijngevecht).
De kinderen ontvangen zowel bij winst als verlies, punten. Het accent ligt dan ook niet zozeer op het winnen, maar het opdoen van ervaring in een plezierige en veilige omgeving.
Na maandenlange voorbereiding was het zaterdag 2 juli dan zover. Sportplaza het Spectrum in Hoofddorp was de locatie alwaar de deelnemende sportscholen; Taiyo uit de Bollenstreek, Shin-ShinBuKen uit Amsterdam, Genseikan uit Amstelveen, Seinchin uit Assendelft en Dojo Saikoro uit Hoofddorp met hun karateka's (de jongste 7 jaar, de oudste 16 jaar) de strijd aangingen.
Vanen_veld Verdeeld over 3 shiaio's (plaats waar de Kata's gelopen worden) waren de 93 deelnemende karateka's ingedeeld in poules op leeftijd en kleur band. Op de vrijwel geheel bezette tribune zagen de toeschouwers mooie wedstrijden tussen de karateka's.
Een ieder deed zijn/haar uiterste best om de maximaal haalbare punten (20 per gewonnen wedstrijd) binnen te halen.
Vanen_PabloRaf Concentratie, durf, lef en gedrevenheid werd tot op het hoogst haalbare niveau getoond. De Vanencompetitie werd afgesloten met het tonen van enkele demonstraties.
De seniorengroep (45+) van Dojo Saikoro toonden 3 Kata's, het dameswedstrijdteam liep 2 Kata's uit het hogere segment. De demonstraties werden afgesloten door 2 karateka's die ongewapende en gewapende zelfverdediging lieten zien. Vanen_seniors
Een uitermate geslaagde dag met vele positieve reacties van zowel de deelnemende sportscholen als van het publiek. Een dag die zonder hulp van alle vrijwilligers niet tot stand zou zijn gekomen.
Aankomende oktober vindt de volgende Vanencompetitie plaats.Vanen_teamSSBK Vanen_SSBKVan links naar rechts: Raphael, Jonas en Pablo, zij namen deel namens Shin-ShinBuKen. Op de foto rechts het team omringd door de coaches Rob en Fred.
 

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valide CSS!

Valide CSS!

 

Terug naar boven

Terug naar homepage