Over ons

 

Shin-ShinBuKen is de vereniging voor les in de krijgskunsten karate, jodo, tai ki ken en aikido. Informatie als Wie zijn wij?, Wat doen wij? en Hoe kunt u lid worden? zijn enkele vragen die via deze site beantwoord worden. Helaas kunnen wij niet alle vragen beantwoorden, wij nodigen u dan ook van harte uit om ons een bezoek te brengen en vrijblijvend te komen kijken op een van onze trainingsavonden. U kunt ons natuurlijk ook bereiken via e-mail of telefoon, klikt u voor de benodigde informatie op "Contact".

Shin-ShinBuKen is een budovereniging die zich richt op de ontwikkeling van het individu in de breedste zin. Binnen Shin-ShinBuKen worden meerdere krijgskunsten beoefend: Kyokushinkai Karatedo, Tai Ki Ken en Shinto Muso Ryu Jodo (Japans stokvechten). Langs de weg van deze vechtkunsten wint men niet alleen aan zelfverzekerdheid, maar maakt men zich ook de waarden van traditie, respect en discipline eigen, zodat men uiteindelijk als individu ook in diepere zin kan groeien om als persoon een volwaardige plaats in onze maatschappij te kunnen vinden.

Deze waarden staan centraal in de trainingsfilosofie van Shin-ShinBuKen. Dat blijkt uit het belang dat aan de traditionele etiquette wordt gehecht; uit de omgang tussen leerlingen en leraar; en uit de sfeer van kameraadschap en wederzijds respect waarin niettemin altijd hard wordt gewerkt.

De afgelopen decennia heeft Shin-ShinBuKen altijd midden in de Amsterdamse samenleving gestaan en deze waarden aan honderden leerlingen doorgegeven. De waarden van traditie, respect en discipline zijn in vandaag nog altijd even relevant en waardevol als in 1956.

Sinds oktober 2009 hebben Shin-ShinBuKen en de Yawara aikido vereniging zich verenigd. Hierdoor is nu ook Aikido onderdeel van het aanbod van krijgskunsten geworden.

Sinds januari 2011 zijn wij niet langer in staat judolessen aan te bieden. Het bestuur betreurt deze ontwikkeling in de geschiedenis van onze vereniging. Om haar jeugdleden en de jeugd in de omgeving toch in de gelegenheid te stellen zich te blijven ontwikkelen in budo heeft zij besloten jeugdkarate op te nemen in het trainingsaanbod. De jeugd kan blijven rekenen op de toewijding van de vereniging en haar docenten.

Waar u ons kunt vinden

 

Budovereniging Shin-ShinBuKen
Lodewijk van Deysselstraat 107
1064 HM Amsterdam
Telefoon dojo (020) 611 25 27
Telefoon info (036) 533 06 01

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valide CSS!

Valide CSS!

 

Terug naar boven