Nogmaals Memorial stage Jan sensei

July 6, 2023Posted by Rob Quant

"Wij zijn hier om niet het overlijden, maar om het leven te gedenken van Jan Kallenbach shihan". (27 juli 1943 - 14 april 2021)
Met deze woorden werd op zaterdag 17 juni jl. de Memorial training in honor of Master teacher Jan Kallenbach shihan geopend in Almere.
Bij de training waren naast de zoons en echtgenote van Jan sensei, ruim 60 deelnemers , velen met een lang verleden met Jan sensei, uit landen als Zweden, Frankrijk, Suriname, Japan, Zwitserland en Nederland aanwezig. Deze memorial werd vorm gegeven door gezamenlijke trainingen van de Kyokushinkai karate-, Taikiken - en Jodo groep van Budo vereniging Shin-ShinBuKen, onderleiding van Rob Quant, Fred Quant, Bert Slot, Jeffrey Schwerzel en Hans Bakker. Onder de goedkeurende blikken van Marshall McDonagh, Jacques Legree, Yukio Ito en Rob Stemmerik, met zijn 92 jaar het oudste lid van Shin-ShinBuKen.
Memorial Memorial Memorial

In de middagsessies zijn we met name bezig geweest met de begrippen Mukae (meenemen) harai (er tegen in gaan) en Sashi (snijden), principes die Jan sensei in alle 3 disciplines toepaste (karate, Taiki en Jo-do)
Memorial De training werd afgesloten met een indrukwekkende demonstratie van Fred Quant en Jeffrey Schwerzel van Iai to (katana zwaard) tegen Kusarigama (sikkel met ketting en bal) en houten oefenzwaard (bokken) tegen stok (jo).
Aan het einde van de middagsessie werd stilgestaan bij de nalatenschap van Jan sensei en gememoreerd door speeches van Marshall McDonagh sensei uit Zweden en van Julien Porterie sensei, Frankrijk. Yukio Ito sensei uit Japan was overgevlogen om bij dit weekend aanwezig te kunnen zijn. Julien Portery sensei en Åke Wall sensei ontvingen via Marshall McDonagh sensei van Sato sensei, de hoofdleraar uit Japan een menkyo tot Kyoshi, de hoogste dangraad in Taikiken. Vanwege zijn verdienste, tezamen met Jan Sensei in de budowereld, is Marshall McDonagh sensei benoemd tot erelid van Shin-ShinBuKen.
Ter herinnering aan de memorial werden een memorial T-shirt met de opdruk Shihan Jan Kallenbach en zijn nagelaten budostijlen "Kyuokushinkai Karate-do", "Taiki Shisei Kenpo" en "Shinto Muso-ryu jo" uitgereikt aan alle deelnemers.
De warme en intensieve trainingsdag werd afgesloten met een heerlijk buffet uit Surinaamse en Turkse keuken. Alle deelnemers waren vol lof over dit geweldige evenement en kijken uit naar het vervolg.

Memorial

Geslaagde Memorial stage Jan sensei

Mei 15, 2023Posted by Rob Quant

Afgelopen weekend heeft de Memorial stage ter ere van Jan Kallenbach sensei plaats gevonden. Curt Haagedoorn heeft een kort impressie gepublideerd in de Taiko van de KBN. Lees hier meer....

Aanmelden Memorial stage Jan sensei

Mei 15, 2023Posted by Rob Quant

Wil je de Memorial stage ter ere van Jan Kallenbach sensei bijwonen? Aanmelden is nog mogelijk tot en met 20 mei. Lees hier meer....

18 mei - Hemelvaartsdag geen lessen

Mei 15, 2023Posted by Rob Quant

Donderdag 18 mei zijn er geen lessen in verband met Hemelvaartsdag.

Memorial stage Jan sensei 17 juni 2023April 6, 2023Posted by Rob Quant

Zaterdag 17 juni 2023 verzorgen wij een speciale dag voor alle geïnteresseerden in het gedachtegoed van wijlen Shihan Jan Kallenbach. Deze stage is open voor geïnteresseerde budoka van 16 jaar en ouder.

Memorial

Programma zaterdag (in Engels voor onze internationale gasten)
09:30 – 09:45 Welcome
09:45 – 10:00 Opening ceremony
10:00 – 12:00 Introduction sessions TaiKiKen, SMR Jodo, Karatedo Kyokushinkai
12:00 – 13:30 Lunch (included)
13:30 – 16:15 Training sessions in separate groups
16:30 – 17:00 Presentations & Closing
We offer you to expand your knowledge and to explore the common concepts in the different martial arts. That’s why we recommend all participants to take part in each session.

Location
Sporthal “Indische buurt” Ambonstraat 1-2, 1335 JR Almere Buiten

Costs
The entire stage costs € 65,00 which includes a simple lunch.
Shin-shinbuken members receive a discount of € 10,00.
Dinner on Saturday night is not included. We offer you to join us at dinner, costs € 20,00 (drinks included).

Registration & Contact
To register for the training, questions or information, please send an e-mail to: secretariaat@shin-shinbuken.nl
Registration closes at May 7th.

Note: Bring your own Jo and Bokken.
Click here for Invitation in PDF / Klik hier voor de uitnodiging

Sensei Curt geslaagd voor 4e dan

April 6, 2023Posted by Rob Quant

Sensei Curt en de karateka van onze vereniging zijn zeer verheugd met het behalen van de 4e dan afgelopen december. Het examen werd op 4 december gehouden in Sportcentrum de Sypel in Harderwijk. Sensei Rob en sensei Bert waren aanwezig om als partners in de partneroefeningen te fungeren. De lange periode van voorbereiding, die geplaagd werd door een aantal ongelukkige voorvallen en blessures, werd die dag afgerond met het behalen van het fel begeerde diploma 4e dan. Sensei Curt mocht naast het diploma zeer veel complimenten van diverse aanwezigen in ontvangst nemen voor zijn topprestaties op de respectabele leeftijd van 60 jaar. Het bestuur feliciteert sensei Curt met dit prachtige resultaat.
Curt_4e_dan Op de foto vlnr Shihan Pierre Drachman, sensei Bert, sensei Curt, sensei Rob.

Graduering Tai Ki Ken beoefenaarsJuly 2, 2022Posted by Etien Graanoogst

Graduering van Tai Ki Ken beoefenaars in de dojo van Shin-ShinBuKen en bezoek van Sensei Jan van den Dries met drie ervaren karateka.
Op zaterdag 25 juni en zaterdag 2 july jongstleden mochten elf kenpoka hun diploma in ontvangst nemen uit de handen van Shihan Hans Bakker. Middels een mooie ceremonie werden de kenpokas toegesproken door de Shihan zelf en de Renshis. Het geheel had een heel mooi karakter en welgemeend wederzijdse respect en waardering. Deze kenpoka zijn beloond voor hun groei en behaald niveau. Ook een groot compliment voor de overige leden die goed blijven trainen en groeien zowel fysiek als mentaal. De graduering was voor de volgende Kenpoka:
Oku-Iri 1e Dan: Tim Johannis
Oku-Iri 2e Dan: Gert Molema, Mark de Jong, Mark Schols, Nic Grout, Igor Asselberg en Cor Olthof
Mokuroku 2e Dan: Christiaan Bastiaans
Mokuroku 3e Dan: Haske Verheijen, Frans Befort en Rob Conradi.

Zaterdag July,2 was karate sensei Kyoshi Jan van den Dries met drie ervaren karateka: Martin Boorman(Yokyo), Nico Buisman(Shidoin) en Trifon Drumkov(Nidan) te gast bij de training die gegeven werd door Kyoshi Hans Bakker. Het was een mooie en waardevolle training waarbij de Tai Ki principes heel zorgvuldig werden onderwezen en beoefend. Sensei Jan van den Dries had ook zijn inbreng in het geheel. Zodoende werd het een mooie uitwisseling van kennis en kunde.

Memorial Ride

June 22, 2022Posted by Rob Quant

Afgelopen zondag 20 juni was het weer vaderdag. In de beginperiode van onze vereniging organiseerde Jan sensei meerdere jaren in dat weekend trainingen in Vierhouten. Dan werd er van zaterdagochtend tot en met zondagmiddag getraind op de Paasheuvel en omliggende terreinen. Zondag 's morgens werd de dag geopend met ritsu zen, gedurende welke training de opgaande zon ons deze nieuwe dag welkom heette.
Vertrek_dojo Ter nagedachtenis van Jan-sensei en deze bijzondere trainingsmomenten, want bijzonder werd elke training vanzelf wel, hebben Fred Quant, Haske Verheijen en Hans Paulich het afgelopen weekend een Memorial Ride gehouden.
Net als destijds hebben de mannen de fietstocht naar Vierhouten zaterdag aangevangen om zondag weer terug te fietsen. Deze keer zonder de vermoeiende trainingen die hun conditie destijds flink op de proef stelden. Malle Jan

Fred Quant memoreert:
Onze Tour is gestart met koffie en koek op de club. We zijn achtereenvolgens langs de ankerpunten van onze club gereden, zoals de oude en nieuwe ALO, het huis van Jan aan de Buziaustraat 24 en de gymzalen op de Prof. Casimirstraat en van daaruit naar Vierhouten zijn gefietst. In het weekend zijn veel leuke anekdotes en mooie verhalen over Jan de revue gepasseerd.
Heenweg Terugweg
Kaarsje
Bij thuiskomst een kaarsje aangestoken voor Jan.In loving memory of Jan Kallenbach senseiApril 14, 2022Posted by Rob Quant

Jan sensei
Een jaar geleden kwam er een einde aan een tijdperk. Naast alle titels die hij had was hij toch vooral Sensei Jan Kallenbach van Shin-Shinbuken uit Amsterdam. De missie van Jan was Budo laten voortleven. In liefdevolle herinnering zullen we dat blijven doen.

A year ago an era came to an end. Besides all the titles he had, he was first and foremost Sensei Jan Kallenbach of Shin-Shinbuken from Amsterdam. Jan's mission was to keep Budo alive. In loving memorie we will continue to do so.
We express our gratitude to all our friends who share our grief and loving memories of Sensei Jan Kallenbach. We received a lot of support and good wishes, thank you all!

Het bestuur en de leden ...

girlpower HNY_2022 boy_kick

De start van de lessen is afhankelijk van de Coronamaatregelen die binnenkort worden aangepast. Tot dat moment is de dojo helaas gesloten. De voorgenomen Shin nen Keiko (nieuwjaarsopening) op 15 januari komt hierdoor te vervallen.

Update Corona maatregelen


November 30, 2021Posted by Rob Quant

Afgelopen vrijdag heeft het kabinet de Coronamaatregelen aangescherpt. Dat heeft deze keer helaas weer verstrekkende gevolgen voor de sport. De lockdown maatregelen algemene sluitingstijden dus ook geen sportbeoefening en cultuur van 17:00 uur tot 05:00 uur, zijn afgelopen zondag ingegaan en betekenen voor onze vereniging dat de lessen in de avonduren helaas niet kunnen doorgaan. Deze maatregelen duren in ieder geval tot 19 december. Wij hebben ook geen mogelijkheden de lessen te vervroegen naar een tijdstip overdag omdat de leraren dan werken.
Voor een volledig overzicht van de maatregelen, zie de website van de overheid.
Wij realiseren ons dat dit voor ons als sporters een nare beperking is in onze uitoefening van onze geliefde sport/kunst. Wij blijven de ontwikkelingen volgen en zullen iedereen blijven informeren. Blijf gezond en in beweging!
Shin-ShinBuKen zal haar activiteiten organiseren conform de maatregelen van de Rijksoverheid en de protocollen opgesteld door NOC*NSF die op dat moment gelden.

Shinto ceremony for Jan Kallenbach sensei.November 30, 2021Posted by Rob Conradi

Sunday november, 28th, we had a beautiful and deserving Shinto fire ceremony for the Soul of Jan Kallenbach Sensei in the Shinto dojo by Shinto priest Paul de Leeuw. The fire attracted the spirit of Jan sensei to help it in transition to the eternal light. It was a humble and beautiful ceremony and was performed with great dignity and warmth. With Jan Hein Kallenbach, Kees Kallenbach, Jolanda de Jong, Marion de Vries, Rob Conradi and the Shin-ShinBuKen board.
The spirit of Jan sensei will continue in our hearts and he will become one of the kami who will inspire many Budoka.

Update Corona maatregelen


November 5, 2021Posted by Rob Quant

Afgelopen dinsdag maakte het kabinet in de persconferentie corona maatregelen bekend voor de amateurbinnensport. Alle (karate)sportactiviteiten die binnen plaatsvinden, zowel reguliere trainingen als ook wedstrijden, vallen hieronder. De extra maatregelen voor de sport hebben voornamelijk te maken met het coronatoegangsbewijs (CTB).

Het CTB is vanaf 6 november verplicht bij:

  • Doorstroomevenementen. Dit zijn evenementen waarbij het publiek geen vaste plek heeft en er een doorstroom van mensen is.
  • Publiek bij amateur- en professionele sportwedstrijden die binnen plaatsvinden.
    º  Uitzondering bij amateursportwedstrijden voor jeugdigen tot 18 jaar
    º  Uitzondering bij professionele sportwedstrijden voor kinderen tot 13 jaar
  • Georganiseerde binnensportbeoefening vanaf 18 jaar. Hieronder valt alle binnensportbeoefening op een sportlocatie of -accommodatie. Dit geldt voor sporters en eventueel publiek.

Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, en voor vrijwilligers, geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. Meer informatie over de aangekondigde maatregelen is te vinden op de website van de KBN. Hier staat ook meer informatie over de controle op het CTB.
Shin-ShinBuKen zal haar activiteiten organiseren conform de maatregelen van de Rijksoverheid en de protocollen opgesteld door NOC*NSF die op dat moment gelden.

Sensei Rob KBN-erkend Leraar Karate-do


October 27, 2021Posted by Rob Quant

Afgelopen zaterdag ontving Rob Quant tijdens de Open Nederlandse Jeugd Kampioenschappen in de Topsporthal in Almere uit handen van de voorzitter van de KBN de bondserkenning tot Leraar Karate-do.
Na tientallen jaren van uitdragen, begeleiden en opleiden van geïnteresseerden in het karate-do zijn de inspanningen beloond met erkenning tot Leraar Karate-do door de Karate-do Bond Nederland. Hartelijk dank aan allen voor het in mij gestelde vertrouwen. Lees hier meer....

Bijzondere bijeenkomst

October 23, 2021Posted by Rob Conradi

ALO-dojo (HVA) nu ‘Jan Kallenbach dojo’


Donderdag 14 oktober was er een speciale herdenkingsbijeenkomst op de Universiteit voor Lichamelijke Opvoeding en Sportstudies ter ere en herdenking van Jan Kallenbach voor oud-ALO-collega's, oud-studenten en collega's sportwetenschap. In aanwezigheid van Jolanda de Jong, de partner van Jan Sensei, zijn zonen Jan Hein en Kees Kallenbach en meer familieleden werden een ceremonie, mooie persoonlijke toespraken en demo's gepresenteerd en werd de ALO dojo nu officieel de "Jan Kallenbach" dojo genoemd.
Het was een heel bijzondere bijeenkomst waarin de sectie zelfverdediging en Vechtsporten: Thijs Mensink, Daniel de Bruin, MA, Sandy Spil, Erik Hein, Jack van de Wal en ik het centrale deel voor hun rekening namen. Rob Quant huidig voorzitter van Shin-ShinBuKen dojo en Hans Bakker als Jan's opvolger en hoofddocent van de Tai ki groep waren aanwezig. Ook Frank Heckman en Etienne Graanoogst als oud-ALO-collega's en Shin-ShinBuKen Leden waren aanwezig.
We hebben nieuwe portretten geplaatst onder de kamidama van voormalig ALO-docenten Anton Geesink en Jan Kallenbach. Beiden kijken nu naar onze lessen en onze trainingen met de Kami.

University of Physical education and Sports studies (ALO) dojo is now called the ‘Jan Kallenbach dojo’


Thursday 14 October there was a special memorial meeting on the University of Physical education and Sports studies to honour and remember Jan Kallenbach for former ALO colleagues, former students and sports science colleagues. In the presence of Jolanda de Jong, the spouse of Jan Sensei, his sons Jan Hein and Kees Kallenbach and more family members, a ceremony, beautiful personal speeches and demos were presented and the ALO dojo was now officially named the "Jan Kallenbach" dojo. It was a very special meeting in which the section self-defense and Martial Arts: Thijs Mensink, Daniel de Bruin, MA, Sandy Spil, Erik Hein, Jack van de Wal and I took care of the central part.
Rob Quant chairman of Shin-ShinBuKen dojo and Hans Bakker as Jan's successor and headteacher of the Tai ki group were present. Also Frank Heckman and Etienne Graanoogst as former ALO colleague's and Shin-ShinBuKen Members
We have placed new portraits under the kamidama of former ALO Teacher Anton Geesink and Jan Kallenbach. Both now looking at our lessons and our training sessions with the Kami.

Start nieuwe seizoen 2021 - 2022August 17, 2021Posted by Rob Quant

Het schoolseizoen 2021 - 2022 staat alweer voor de deur. Maandag 23 augustus begint het nieuwe seizoen en starten de trainingen als vanouds. Vooralsnog blijven de beperkende maatregelen per 26 juni van kracht. Wij zien jullie graag weer in goede gezondheid en trappelend van ongeduld in onze dojo tegemoet. Alvast van harte welkom weer!

SchoolvakantieJuly 10, 2021Posted by Rob Quant

De schoolvakantie is begonnen, afgelopen donderdag zijn de laatste jeugdlessen van het schooljaar 2020-2021 geweest. De jeugdlessen beginnen weer na afloop van de zomervakantie op donderdag 26 augustus. De senioren trainen in overleg met de leraren voor zover mogelijk door tot eind juli. Wij wensen iedereen een prettige vakantie!

Update beperkingen CoronamaatregelenJune 30, 2021Posted by Rob Quant

Corona maatregelen per 26 juni Afgelopen zaterdag ging stap vier van het openingsplan in. Voor de sport betekent dit onder andere:

Alle leeftijdsgroepen mogen binnen en buiten sporten zonder een beperking in groepsgrootte;
Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening;
Amateur sportwedstrijden zijn voor alle leeftijdsgroepen toegestaan.

Meer informatie over de maatregelen is te vinden op de website van de Karatebond. Ook is het sportprotocol aangepast op basis van de regels vanaf 26 juni.

Wat betekent dit?
Vanaf 1 juli geldt het normale lesrooster weer.
Voor de donderdag:
18:25 uur - 19:10 uur - groep 1
19:15 uur - 20:10 uur - groep 2
20:15 uur - 21:45 uur - senioren (geldt ook voor de maandag)
Wij zijn blij dat we weer normaal in de dojo kunnen trainen volgens het normale lesrooster.

Helaas is de CV-ketel gesneuveld tijdens de Corona-periode. Daardoor is het helaas nog niet mogelijk gebruik te maken van de douches. Wij vragen daarvoor begrip, we stellen alles in het werk dit zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Beeldmateriaal uitvaart van onze Master Teacher Jan KallenbachMay 18, 2021Posted by Rob Quant

20 en 21 april hebben we afscheid genomen van onze Master Teacher Jan Kallenbach, Jan-Sensei. Omdat niet iedereen in de gelegenheid was aanwezig te zijn hebben we beelden en foto's gemaakt, deze hebben we verwerkt in een korte video en slideshow. We hopen hiermee aan de wensen van velen tegemoet te komen.

19 mei Dojo weer open!

May 16, 2021Posted by Rob Quant

 

Na een aantal weken buiten te hebben getraind mogen we eindelijk weer binnen in onze eigen dojo trainen. We vinden het fijn dat we je er weer bij bent! Zoals het er nu naar uitziet mogen we vanaf woensdag 19 mei weer in de dojo trainen. Aan binnen trainen zijn wel extra maatregelen verbonden. Deze zijn te lezen op de site van de rijksoverheid. Hierover hebben we alle leden een mail gestuurd met de volgende extra maatregelen en gewijzigde trainingstijden.

Wat betekent dit?

- kleedkamers, doucheruimtes en kantine blijven gesloten,
- groepslessen voor senioren worden vervangen door lessen voor tweetallen, individuen,
- de verschillende groepen zijn niet tegelijkertijd binnen,
- er een kleine aanpassing is van de trainingstijden,
- we per groep vertrek- en aankomsttijden aanhouden.

Wat verwachten we van jou/u?

Het opvolgen van de spelregels op onze sportaccommodatie:
- heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
- vermijd drukte
- schud geen handen
- was vaak je handen, juist ook voor en na het bezoek aan de sportaccommodatie
- vermijd bij het sporten fysiek contact dat niet noodzakelijk is,
  zoals het vieren van een overwinningsmoment of bij een wissel
- volg altijd aanwijzingen zoals looproutes en instructies van de organisatie
- let op, geen toeschouwers toegestaan
- houd vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten)
- Houd voor en na het sporten en tijdens rustmomenten 1,5 meter afstand

Voor de JEUGDleden geldt:
- kom in je karatepak naar de sportschool, na afloop ook weer in karatepak naar huis,
- kom niet te vroeg en blijf niet hangen, we willen onnodige risico's vermijden!
  de volgende groep kan niet naar binnen als de vorige groep nog binnen is!
- de eerste les begint om 18:15 uur, zorg dat je op tijd aanwezig bent, deur gaat open om 18:05 uur,
  de eerste les eindigt om 19:00 uur, iedereen zorgt dat die uiterlijk 19:10 uur
  het pand heeft verlaten,
- de tweede les begint om 19:20 uur, zorg dat je 19:10 uur aanwezig bent,
  de tweede les eindigt om 20:10 uur, iedereen zorgt dat die om 20:20 uur
  het pand heeft verlaten,

Extra maatregelen
Dit omdat we de gezondheid van u/jou/ons belangrijk vinden en geen risico willen lopen.
De les karatedo voor senioren begint om 20:30 uur, donderdag deur open om 20:20 uur, maandag om 20:15 uur.
Kantine en douches gesloten
De kantine is vanwege de kleine ruimte gesloten. Dat geldt ook voor de douches. Deze mogen niet worden gebruikt, dus thuis douchen.
Geen wachtruimte
Ouders/verzorgers/begeleiders brengen de jeugdleden naar onze sportschool en gaan dan weer naar huis of wachten elders. Dus niet in de sportschool! Na afloop van de les kunnen de kinderen weer worden opgehaald.
Reiniging
Tussen de lessen wordt de dojo schoongemaakt, vloer geboend en materiaal gereinigd. Dat kost tijd en daarvoor hebben we medewerking van eenieder nodig.
Zorg dat je zo snel mogelijk het pand verlaat, zodat de volgende groep op tijd naar binnen kan en wij in de tussentijd de dojo enz. kunnen schoonmaken.
Wij zijn ervan overtuigd hiermee iedereen tegemoet te komen en vertrouwen erop dat een ieder op gepaste afstand van anderen blijft om je kostbaarste bezit -je gezondheid- in optimale toestand te houden.

Hemelvaartsdag

May 9, 2021Posted by Rob Quant

Hemelvaartsdag zijn er geen buitentrainingen. Verder zijn we afhankelijk van de mogelijkheden door de Coronamaatregelen. Communicatie volgt later.

Dankwoord

May 5, 2021Posted by Rob Quant

Jan-Sensei Beste budoka, familie, vrienden, collega's en iedereen die onze vereniging Shin-Shin Bu Ken een warm hart toedraagt. Namens de leden en bestuur van Shin-Shin Bu Ken wil ik jullie hartelijk dank zeggen voor de hartverwarmende reacties en steun die wij hebben ontvangen sinds het overlijden van onze voorzitter, Kyoshi Master Teacher en Shihan Jan Kallenbach, bekend als Jan-Sensei. Hij was voor velen een groot voorbeeld, inspirator, coach, steun en soms een vaderfiguur. Dankzij zijn inspanningen en introducties hebben velen hun weg gevonden in budo en het dagelijks leven. Wij zullen met allen het levenswerk van Jan-Sensei voortzetten.

Rob Quant
Secretaris Shin-Shin Bu Ken

Meivakantie

April 26, 2021Posted by Rob Quant

De jeugdlessen worden door de Coronamaatregelen op dit moment buiten op het basketbalveld van de voormalige Timotheusschool gegeven. In de weken van 26 april tot 8 mei 2021 zijn er geen lessen in jeugdkarate. De overige lessen worden door de leraren via What's app bekend gemaakt.

Overlijden van onze voorzitter

April 26, 2021Posted by Rob Quant

Beste Budovrienden, met pijn in ons hart moeten we mededelen dat onze Sensei, Shihan, Kyoshi, Budoleraar, voorzitter en vriend is overleden in het bijzijn van zijn geliefden. Er zijn bijna geen woorden voor wat hij voor ons betekent en zal blijven betekenen. Aan ons de taak om hem trots te maken en zijn erfenis voort te zetten. Hij zal altijd bij ons zijn en we zullen hem nooit vergeten. Na een strijd tegen een onzichtbare tegenstander is onze voorzitter Jan Hendrik Kallenbach op 14 april vredig ingeslapen in de leeftijd van 77 jaar.

Dear Budofriends, with pain in our hearts we have to announce that our Sensei, Shihan, Kyoshi, Budoteacher, chairman and friend has passed away in the presence of his beloved ones. There are almost no words for what he means and will continue to mean to us. It is our job to make him proud and to carry on his legacy. He will always be with us and we will never forget him. After a battle against an invisible opponent, our president Jan Hendrik Kallenbach passed away on april 14, 2021 peacefully. He has reached the age of 77 years.

Het was stil op onze website

April 26, 2021Posted by Rob Quant

Het was een hele tijd erg stil op onze website en niet zonder reden. Er is veel gebeurd in afgelopen maanden en jaren. Zo is de website overgegaan naar een nieuwe serviceprovider en hebben we te maken gehad met een aantal andere ongemakken als overstromingen enz. Nu is het weer tijd om de draad weer op te pakken en wordt onze website evenals onze Facebook-pagina onderhouden en van nieuws, aankondigingen en beeldmateriaal voorzien, dus hou beide media in de gaten ...

Coronamaatregelen

April 26, 2021Posted by Rob Quant

De coronamaatregelen laten helaas nog steeds geen lessen in onze dojo toe. Voor de lessen in jeugdkarate organiseren wij buitentrainingen op het basketbalveld van de voormalige Timotheusschool gegeven. De overige (online)lessen worden door de leraren via What's-app en/of mail aan hun groepen bekend gemaakt. Voor de senioren gelden helaas forse beperkingen, zie daarvoor de richtlijnen van het RIVM.

Overlijden oud bestuurder Ton BoelhouwerApril 26, 2021Posted by Rob Quant

Onze oud-bestuurder Ton Boelhouwer is ruim een jaar na het overlijden van geliefde echtgenote volkomen onverwacht op 4 april 2020 overleden. Door de coronamaatregelen heeft de uitvaart in besloten kring plaats gevonden. Namens onze vereniging heeft het bestuur de familie gecondoleerd.

Overlijden echtgenote van onze secretaris/instructeur karate-doApril 26, 2021Posted by Rob Quant

Op 5 juni 2018 is mijn echtgenote na een strijd van tien weken vredig ingeslapen in mijn bijzijn. Deze tien weken waren werkelijk een achtbaan waar hoop en vrees elkaar telkens afwisselden. Haar overlijden heeft mij diep getroffen, waardoor ik een aantal taken tijdelijk niet heb kunnen uitvoeren en ook afwezig ben geweest. Ik ben mijn medebestuursleden, -instructeurs en leraren dan ook zeer dankbaar dat zij deze van mij hebben overgenomen. Ik dank iedereen hartelijk voor alle steun en blijken van medeleven die ik sindsdien heb mogen ontvangen.

SMR Jodo gasshuku 25-27 mei 2018

March 4, 2018Posted by Fred Quant

In het weekend van vrijdag 25 mei - zondag 27 mei houden wij weer het jaarlijkse SMR Jodo Gasshuku. Ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden. Menkyo Kaiden Fred Quant en zijn team zorgen weer voor een interessant programma.
Zie hier het programma voor meer informatie en aanmelding.

Voorjaarsvakantie

Febuary 20, 2018Posted by Rob Quant

Vrijdag 23 februari begint de voorjaarsvakantie weer. In de week van 26 februari tot 4 maart 2018 zijn er geen lessen in jeugdkarate en Tai Ki Ken. De lessen starten weer op maandag 5 maart.

Centrale training karatedo

Febuary 20, 2018Posted by Rob Quant

Zondag 25 februari organiseert het stijlplatform Kyokushinkai van de KBN weer centrale trainingen voor de leden van het stijlplatform.
Zie hier de flyer voor het programma.

Dangraadtraining karatedo

January 28, 2018Posted by Rob Quant

Het was zondag 28 januari weer zover, de training voor de houders van een dangraad in karatedo. Deze keer waren we met zeven enthousiaste karateka bij elkaar om de eerste dangraadtraining van 2018 de examenstof met elkaar te oefenen. Een complete verrassing was de aanwezigheid van sensei Iwan Pengel die samen met Stephen Codrington was meegekomen om de training bij te wonen. Helaas kon hij niet meedoen, maar het was voor ons allen een fijn weerzien.

Shin nen keiko

Wij wensen iedereen een gezond, sportief en voorspoedig

girlpower HNY_2018 boy_kick

De reguliere lessen beginnen weer op 8 januari 2018. Wij hopen vanaf dan iedereen weer te zien om samen aan een mooi, gezond en sportief jaar te werken. Tot dan! Denk ook aan de nieuwjaarstraining, niet vergeten.

Nieuwjaarstraining 13-1-2018

December 31, 2017Posted by Rob Quant

De training is open voor alle (jeugd)leden van de vereniging. We beginnen om 10 uur.
Dit jaar kunnen ook de jeugdleden meedoen, mis het niet! Alle disciplines verzorgen een korte introductie in hun discipline. Het is voor iedereen mogelijk mee te doen. We gaan door tot een uur of twaalf waarna we de dag afsluiten met een korte informele en gezellige bijeenkomst met de nodige versnaperingen. Zorg dat je erbij bent!
Prettige jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar!

Shin nen keiko

Expositie Ukiyo e - Tsukioka Yoshitoshi

December 14, 2017Posted by Rob Quant

Datum: zaterdag 16 december 2017 Tijdstip: 12:15 - 16:00 uur in onze dojo, Lodewijk van Deysselstraat 107, 1064 HM Amsterdam

Deze expositie van ca. 30 exemplaren uit een privécollectie geeft een mooi beeld van een aantal werken van Tsukioka Yoshitoshi. Accent ligt met name op 20 prenten uit zijn beroemde serie Tsuki hyakushi: ‘100 aspecten van de maan’. Daarnaast een aantal andere prenten uit zijn oeuvre.
De tentoongestelde houtsnede-prenten worden heel toepasselijk gepresenteerd in de dojo van budovereniging Shin-ShinBuKen. De prenten worden vergezeld van commentaar over Ukiyo e in het algemeen, over de kunstenaar Yoshitoshi en over de houtsnedes zelf.
Tussendoor zal deze expositie worden opgeluisterd met een aantal mooie budo demonstraties! Onder auspicien van Budo shihan Jan Kallenbach, Kyoshi master teacher TaiKiKen.

Programma:
12:15 opening expositie
12:30 demonstratie (Karate do)
13:30 demonstratie (Iai-/Ken jutsu)
14:30 demonstratie (Shinto Muso Ryu Jodo)
15:30 demonstratie (Taiki Ken)
16:00 sluiting expositie

Toegang:
Leden 5 euro
Gasten 10 euro
Zie hier de flyer.

Succesvolle KBN Danexamens

December 10, 2017Posted by Rob Quant

Zondag 10 december werden in Harderwijk weer de halfjaarlijkse examens voor dangraden gehouden. Het stijlplatform Kyokushinkai mag terugkijken op een succesvolle dag. Alle examenkandidaten verlieten die dag het examentoneel met het felbegeerde diploma voor de zwarte band 1e dan of hoger. Bijzondere vermelding geldt wel voor Patrick Loeve en Esther van Alphen die geslaagd zijn voor hun derde dan. Zij hebben de afgelopen maanden regelmatig bij ons getraind en hebben ons vertrouwen in hun glorieus bevestigd. Zij hebben een glansrijke presentatie van hun kunnen gegeven. Een genot om te zien. Chapeau!

Dangraadtraining karatedo 24 september

September 20, 2017Posted by Rob Quant

Zondag 24 september organiseren wij weer een training voor houders van een dangraad in het karatedo. De training is van 10:00 - 12:00 uur en wordt verzorgd door Rob Quant en Bert Slot. De training is bedoeld voor de leden van onze vereniging en van scholen/verenigingen die zijn aangesloten bij het stijlplatform Kyokushinkai van de KBN.

Seizoen is weer begonnen.

September 7, 2017Posted by Rob Quant

Het schooljaar 2017-2018 is deze week begonnen. De eerste lessen zitten er al weer op. Er is de komende weken weer veel te doen, let daarom op de aankondigingen op het mededelingenbord in de hal.
Zo organiseren wij zondag 10 september weer een training voor houders van een dangraad in het karatedo. De training is van 10:00 - 12:00 uur en wordt verzrogd door sensei Bert Slot. De training is bedoeld voor de leden van onze vereniging en van scholen/verenigingen die zijn aangesloten bij het stijlplatform Kyokushinkai van de KBN.

Op 27 augustus hebben Curt Hagedoorn, Esther van Alphen, Patrick Loeve, Antoine Willems, Bert Slot, Mohammadi El Ayachi, ondergetekende, Bert Bruns en Thomas Smink op een ontspannen en constructieve wijze de verschillende oefeningen met elkaar doorgenomen.

Dangraadtraining karatedo

August 26, 2017Posted by Rob Quant

Zondag 27 augustus organiseren wij weer een training voor houders van een dangraad in het karatedo. De training is van 10:00 - 12:00 uur en wordt verzorgd door Rob Quant en Bert Slot. De training is bedoeld voor de leden van onze vereniging en van scholen/verenigingen die zijn aangesloten bij het stijlplatform Kyokushinkai van de KBN.

Op 13 augustus hebben Tijn Schellekens, Curt Hagedoorn, Esther van Alphen, Dennis Balder, Bert Slot, Mohammadi El Ayachi, ondergetekende, Bert Bruns en Thomas Smink op een ontspannen en constructieve wijze samengewerkt.

13 augustus karatedo dangraden

Succesvolle (slip-)examens

July 15, 2017Posted by Rob Quant

Het was weer zover, 13 juli 2017 tijd voor de slipexamens! Ook deze keer waren veel ouders mee gekomen om te kijken naar de verrichtingen van hun pupil. IN tegenstelling tot voorgaande examens was het theoretisch deel vorige week al gedaan en vandaag was het tijd voor het praktijk gedeelte. De kinderen waren desondanks toch heel gespannen en dat was bij de ouders niet veel minder. Gelukkig konden we deze keer bijna iedereen met een volgende slip belonen voor hun inspanningen. Twee leden haalden zelfs een gele band. Degenen die niet voldoende scoorden: kop op en goed oefenen voor de volgende keer. Ook deze keer zijn er weer veel foto's gemaakt. Kijk hier voor een indruk....

Knallend 1e jeugdtournooi

July 15, 2017Posted by Cor Verhoeven

 

1 juli 2017 eerste jeugdkarate clubtournooi groot succes


Ik was aangenaam verrast en direct aangegeven dat het een uitstekend idee is om KBN scheidsrechters te vragen bij de clubkampioenschappen.
Eigenlijk kom je als KBN scheidsrechter niet in ‘tenue’ op clubkampioenschappen. Voor mij was het ook spannend. Hoe reageren de karateka’s op iemand in ‘tenue’, op de wijze van jureren, het officiële tintje? Wel, de samenwerking met de karateka’’s, met publiek, met de organisatie ging vlekkeloos. De karateka’s waren met zichzelf bezig, hoe zet ik een zo perfect mogelijke demonstratie van mijn Kata neer. Hoe houd ik mijzelf scherp ten opzichte van mijn verschillende tegenstanders.
Geweldig om te zien dat iedere karateka het uiterste uit zichzelf haalde, de competitie was er zeker, maar bovenal, het plezier straalde van de karateka’s (en publiek) af.
Als scheidsrechter moet je soms moeilijke beslissingen nemen, er is namelijk altijd een winnaar. Geweldig is dan te zien dat je besluiten worden geaccepteerd zoals ze zijn. Mijn indruk: hardwerkende karateka’s met een competitiedrang, maar zeker de tegenstander zijn/haar overwinning gunt. Dit is klasse. Bij de volgende clubkampioenschappen wil ik gaarne weer als scheidsrechter aanwezig zijn. Lijkt mij geweldig om dan waar te nemen welke vorderingen door de karateka’s zijn gemaakt.

July 15, 2017Posted by Curt Hagedoorn

Zaterdag 1 juli was het dan zover, de eerste kata-clubkampioenschappen voor de jeugd bij dojo Shin Shin Bu Ken ooit. De maanden ervoor waren de diverse jeugdgroepen al fysiek en mentaal voorbereid, maar vandaag moesten de jongens en meisjes dan toch echt aan de bak. En een echt tournooi is toch even wat anders dan de gewone lessen ontdekten de deelnemers al snel. Onder toeziend oog van veel ouders en andere familie en vriendjes konden ze van start. Maar niet voordat een groep jeugdleden met sensei Bert Slot een flitsende karate-demonstratie gaven op passende muziek: ‘the eye of the tiger’ (uit de film Karate Kid). De jeugdige geri`s en tsuki’s vlogen in het rond en lijdend voorwerp sensei Bert ging minstens 10x tegen de mat.
Er waren drie flinke poules gemaakt zodat iedereen minstens vijf keer zijn of haar kata kon laten zien voor het oog van de toeschouwers. Voor alle deelnemers was dit een eerste keer deelname aan een heus tournooi. De opzet was vergelijkbaar met die van een vanentoernooi met een aantal heuse scheidsrechters en wat aangepaste regelgeving. De spanning nam al snel toe zodra de deelnemertjes tegen elkaar in duo`s op de mat moesten presteren. Bij sommigen werkten die zenuwen juist heel goed en presteerden ze boven kunnen, maar enkele anderen hadden echt last van de spanning. Alles bij een was dit een geweldige leerervaring voor alle jeugdleden waarbij ze hun technische vaardigheden nu eens konden uitproberen voor publiek en scheidsrechters. Iedereen ging naar huis met een lach, een glimmende medaille en een mooi certificaat. De winnaars in de poules kregen daar bovenop ook een verdiende, prachtige beker mee naar huis!
Napratend waren de organisatoren Bert Slot, Rob Quant en Thomas Smink, de scheidsrechters Cor Verhoeven, Ferdinand Felix en Curt Haagedoorn en shihan Jan Kallenbach het erover eens dat dit evenement zeker de moeite van het herhalen waard was. En bovendien een mooie opstap naar de wat grotere toernooien.

July 15, 2017Posted by Rob Quant

Het jeugdtournooi was een mooi succes! Zonder de inzet van onze sensei en de vrijwilligers zou het niet zo'n succes zijn geworden.
Bert heeft eigenlijk het meeste werk verzet in de voorbereiding en dat mag niet onvermeld blijven. Ik vind het leuk als iedereen een kleine bijdrage aan een blog levert. Dus mijn verzoek aan jullie is om mij daarbij te helpen met een stukje kopij. Laat je schrijverstalent de vrije loop en stuur het resultaat naar mij, ik zorg voor plaatsing. De eerste bijdragen zijn van Cor, Curt en de moeder van Berra Kilic die bijna 200 foto’s heeft gemaakt. Zie hier het resultaat!
Op naar het volgende tournooi!

Bijzondere Zwaard Gasshuku

July 4, 2017Posted by Jan Kallenbach

 

Verslag van een bijzondere Zwaard (iai-/kenjutsu) Gasshuku o.l.v. sensei Jean-Louis Martin op 24-25 Juni j.l. in onze Shin-ShinBuKen Honbu Dojo


JLM Wij waren ruim op de hoogte van de kwaliteiten van sensei Jean-Louis, toen wij hem destijds uitnodigden voor een zwaard-gasshuku.

Dat zit zo, Fred Quant sensei kende hem al via de Europese Jodo Federatie…en wij zagen hem optreden in de zwaard-demo's als 'rechterhand' van Pascal Krieger shihan, tijdens ons mooie 40 jarig Budo Jubileum Festijn in de Almere Sporthal in November 2013.
JHK Ons bestuur had naast de inbreng van de eigen sensei's voor dit evenement, een aantal bekende en kundige buitenlandse sensei's uitgenodigd w.o. de genoemde Pascal Krieger sensei (Zwitserland-Genève), Marshall McDonagh (Zweden-Gothenborg), Jacques Legrée (Frankrijk-Parijs), Åke Wall (Zweden-Stockholm), Alain Stoll (Frankrijk-le Lavenet), Michaël Söderquist (Zweden-Östersund), en Lars Sjöberg (Zweden-Solna). Tijdens het gemeenschappelijke diner na afloop s'avonds in Almere, bespraken wij het verloop van deze bijzondere dag en de speciaal geselecteerde les items en zo kwamen wij o.a. tot het voorstel om de banden met de Zwitserse FEI (Fédération Européenne de Iai-do) hechter te maken (die met de Jo-federatie wordt door Fred sensei verzorgd …én is al hecht) én nodigden wij sensei Krieger uit. Helaas, deze kon niet i.vm. een wereldreis en hij stelde Jean-Louis (Kuden graad FEI) voor…en zó is 't gekomen.
team Ondertussen is dit onze tweede zwaard gasshuku met Jean-Louis sensei en tusentijds hebben wij hem ook nog in dec. 2016 opgezocht in Geneva. Daar organiseerde hij onder auspiciën van de FEI (Fédération Européenne de Iai) een grote internationale stage met meer dan 100 deelnemers, waar alle hoger gegradueerde kaderleden w.o. Tiki Shewan shihan meededen en lesgaven. Een unieke sfeer, waar zwaard-lovers: Dirk Vet, Casper Stubbe en ik aan deelnamen.
Tijdens onze eerste Shin-ShinBuKen zwaard gasshuku een jaar geleden, deden onze twee TaiKi Seniors Dirk Vet en Casper Stubbe na afloop van de gasshuku iai-examen bij Jean-Louis sensei…en slaagden voor hun FEI sho-dan graad Iai-do. Beiden bleven goed geconcentreerd na de vermoeiende w.e. training. Knap werk!
JLM_Casper In ons tweede gasshuku w.e. ging de sensei dieper in op de oefenstof van vorig jaar en startte met pittige fysieke drills. Na deze drills, kwam de hantering van de boken…solo en in duo-vormen, om weer te eindigen met de verplichte Omori-ryu basis kata.
Enige uitleg: deze basiskata vormen de fysiek-mentale poort (shoden level) waardoor de iai-do beoefenaar heen moet…om de volgende niveau's beter te leren begrijpen en uitvoeren! Dit zie je in de Oosterse klassieke budo vormen wel vaker. Deze poort of 'mon' is een bekend gegeven dat ook gehanteerd wordt in de Zen-Boedhistische Leer, en geeft voor een leraar in feite ook aan of de leerling wil investeren en zweten om meer te willen leren en groeien. Kortom de Shoden-kata serie van 12 kata is in feite een lakmoesproef voor de budo-ka en zen-leerling (die een Koan moet oplossen voor hij verder mag).
JLM_FQ Jean-Louis sensei is een ware master-mover, die ons dit principe zo verfijnd en kundig uitlegt en voordoet, dat het een waar genoegen is om hem met zijn precisie en prachtige hara-houding het zwaard te zien hanteren.
De Zondag begonnen we om 09.00 uur tot 13.00 uur en daarna kregen we een herhaling van de basiskata en wat meer gevorderde kata voor diegenen die daar aan toe zijn…en eindigden we met een prachtige duo-serie van (de 7 basis weringen) die gepareerd en beantwoord moeten worden door tori. De logica van deze bewegings serie is zo mooi, dat als je hem door hebt, er een vloeiend bewegen ontstaat…dat wij als mastermoving zouden kunnen betitelen. En daar doen we het allemaal voor!
teachers Dank voor de inspirerende lessen sensei Jean-Louis Martin! En natuurlijk ook dank aan het verzorgende team van Marieke en Gaby dat onze lunches zo goed wisten te verzorgen! Dank ook aan het Shin-ShinBuKen Bestuur dat deze stage fascilliteerde en de aanwezige bestuursleden die ons ondersteunden door hun aanwezigheid.
Volgend jaar weer!

Jodo afdeling lekker bezig

June 18, 2017Posted by Fred Quant

Hierbij een korte update van de diverse jodo-activiteiten en -evenementen die vanaf begin dit jaar hebben plaatsgevonden. Allereerst natuurlijk de jaarlijks terugkerende Kagamibiraki Nieuwjaars training in Geneve van 6-8 januari 2017. Ruim 100 deelnemers vanuit diverse landen deden mee om in stijl het nieuwe jaar te openen.
Het programma was niet anders dan voorgaande jaren: vrijdagmiddag 13.00 uur een aparte trainingssessie voor de leraren met de Menkyo Kaiden en op vrijdagavond om 18.00 uur de officiële start van de Nieuwjaars training met alle deelnemers. Zaterdag training van 09.00 tot 18.00 uur en zondag van 09.00 tot 17.00 uur. Er worden dus veel trainingsuren gemaakt in een korte tijd en dat is misschien ook wel de kracht van dit evenement. Het is altijd verbazingwekkend om te zien dat er zoveel deelnemers zijn, die vanuit de diverse hoeken van Europa komen, om voor een weekend met elkaar te trainen. Vanuit Nederland waren wij met aanwezig met Gaby, Christiaan, Jan Gerrit, Lamon en ondergetekende. Er wordt getraind in een viertal verschillende groepen geleid door de Menkyo Kaiden en er is altijd veel aandacht voor de beginners, die onder leiding van Pascal Krieger oefenen. Om het groepsgevoel te bevorderen hebben we gedurende de dag ook gezamenlijke trainingssessies. Daarin worden onder andere alle 64 jodo-kata van de verschillende series gedemonstreerd door de Menkyo Kaiden, geassisteerd door de leraren. Er kunnen vragen worden gesteld en er wordt speciale aandacht besteed aan de technieken met het zwaard. Zaterdagavond 18.00 uur eindigt de training met sake en een gezamenlijke toost op het nieuwe jaar. Altijd een feestelijke gebeurtenis (zie foto's).
Op 27-29 januari was ik voor de tweede keer, samen met mijn goede vriend Michael Söderkvist (FEJ jodo-teacher uit Zweden, SMR-jodo Gomokuroku) uitgenodigd door de lokale jodo club in Helsinki-Finland voor het verzorgen van een weekend jodo-training. Belangrijke reden van de organisator om ons uit te nodigen was de deelname aan een grote Koryu-embu (demonstratie) met diverse traditionele Japanse wapen vechtkunsten, die elke twee jaar in Helsinki wordt georganiseerd. Dit was alweer de derde editie en voor mij de tweede deelname daaraan. Diverse Koryu groepen met een directe link naar een headmaster of headteacher ontmoeten elkaar en verzorgen met elkaar een ruim twee uur durende demonstratie voor geïnteresseerden. Deze demonstraties zijn trouwens ook in Nederland georganiseerd. De laatste was in augustus 2015, georganiseerd door Arjan Tervoort (ook lid van SSBK). Ook daar waren wij van de partij. Jodo kent geen grenzen, naast de Finnen waren er ook deelnemers uit Zweden, Tsjechië en Rusland. In het weekend van 4 en 5 maart kwamen wij met de Menkyo Kaiden en leraren bijeen in Zwitserland voor een gezamenlijke training. Al jaren werd de wens uitgesproken om een weekend met alleen leraren te organiseren om met elkaar te kunnen trainen, ervaringen uit te wisselen en onderlinge verschillen te kunnen bespreken. Dingen waar je normaliter niet aan toe komt, omdat je als leraar gefocust bent op de groep waaraan je lesgeeft. Dit was de tweede editie en wat mij betreft doen we het volgend jaar weer! Onze eigen jodo gasshuku vond plaats in Almere van 12 tot 14 mei. Naast mijn eigen groep en de satellietgroep in Groningen, mochten wij deelnemers verwelkomen uit Duitsland, België, Italië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije. Al met al een aardig gemêleerd gezelschap. Ik werd geassisteerd door mijn goede vriend Patrik Orth (FEJ jodo-teacher uit Tsjechië, SMR-jodo Shomokuroku). Wij demonstreerden samen de technieken en kata, waarbij we kritisch werden gadegeslagen. Aansluitend volgden de vragen en uitleg, waarna de deelnemers konden oefenen. Er werd hard gewerkt. De organisatie was als vanouds in handen van onze eigen Jeffrey en Shanti en was ook dit keer weer een groot succes. Eén van de hoogtepunten is sinds een aantal jaren het gezamenlijke diner op zaterdag in een afgehuurde buurtlocatie. In een gezellige ambiance kunnen we ongestoord genieten van het door een ingehuurde kok bereide eten en onderonsjes met elkaar hebben. Een geslaagd evenement. Volgend jaar weer van 25-27 mei 2018.
Dit seizoen wordt afgesloten met de zomerschool FEJ European Jodo gasshuku in Pisa - Italie van 28 juli tot en met 5 augustus (fej2017.shumeikai.it/). Ook daar zijn wij weer met Shin-ShinBuKen vertegenwoordigd.

Bijzonder Jodo examen

January 21, 2017Posted by Fred Quant

Op 14 december stonden Ruud van de Wetering en Wout Goedkoop op de mat van de SSBK dojo om examen te doen voor SMR Jodo 5e kyu.
Bijzonder omdat Ruud 73 jaar en Wout zelfs 81 jaar oud is en al een lange Budo historie achter hun naam hebben staan.
Wout is in 1952 met Jiujitsu en in 1955 met judo begonnen, heeft in 1980 een Jiujitsu sportschool overgenomen en is daar les gaan geven. Vanaf circa 1985 kwam daar Aikido bij met Carel Zappeij.
Naast de bijzondere band van Wout met Jiujitsu (3e Dan), heeft dat hem er niet van weerhouden om ook andere budo disciplines intensief te beoefenen, zoals Judo (3e Dan), Aikido (1e Dan) en Karate (1e Dan), en dan nu SMR Jodo.
Ruud begon in 1962 met Judo (5e Dan). Evenals Wout interesseert hij zich ook voor andere budo disciplines, zoals Karate (1e Dan), Aikido (2e dan) en Jiujitsu. Hij heeft de Judo-Jiujitsu opleiding bij de Budo Bond Nederland gevolgd (later Judo Bond Nederland). Ruud heeft in 1988 zijn eigen Judo en Jiujitsu vereniging ITAIKAN in Purmerend opgericht geeft daar nog steeds les.
Wout en Ruud zijn al lang goede vrienden, trainen nog regelmatig Judo met elkaar en doen mee aan bijzondere Budo stages.
Hun interesse voor Budo houdt niet op en in september 2015 zijn ze begonnen met SMR jodo-training in de Shin-ShinBuKen dojo onder leiding van Fred Quant. Leeftijd weerhoudt hun er niet van om nieuwe uitdagingen aan te gaan, bijzonder!

Dangraadtraining karatedo

September 25, 2016Posted by Rob Quant

Zondag 25 september was weer het moment van de training voor dangraadhouders in karatedo. De training werd bijgewoond door een groot aantal enthousiaste karateka van verschillende scholen. Houders van de eerste tot en met vijfde dan trainden onder leiding van sensei Rob Quant en probeerden hun skills verder te ontwikkelen en verbeteren. Menig zweetdruppeltje parelde van de gezichten en lichamen. De verschillende onderdelen van het examenprogramma passeerden de revue. We kijken reikhalzend uit naar de volgende trainingen op 16 en 23 oktober. De training is voor leden van onze vereniging en voor leden van scholen aangesloten bij het Stijlplatform Kyokushinkai van de Karatedo Bond Nederland (KBN). Voor nadere informatie kun je terecht bij Rob Quant en Bert Slot.

DAG VAN HET KARATE

September 18, 2016Posted by Curt Hagedoorn

Harderwijk, sporthal De Sypel, 18 sept. 2016
Afgelopen zondag 18 september vond opnieuw het KBN-evenement 'Dag van het Karate' plaats in Harderwijk. Ook dit jaar was er sprake van een flinke opkomst uit alle delen van het land met een grote verscheidenheid aan leeftijden, graden en karate-stijlen. De deelnemers, gasten, bezoekers en leraren konden opnieuw rekenen op een vlotte organisatie door de KBN. Er werd een breed en interessant programma aangeboden waar diverse stijlplatformen en verschillende thema`s werden belicht. Van 10:00 uur tot 12:00 uur konden de diverse stijlplatformen gebruik maken van een zaal waar de gekozen thema`s werden uitgewerkt. `s-Middags waren er tal van workshops variërend van Weerbaarheid, Kobu Jutsu, Sportkarate, Nunchaku, Aiki Jutsu en Hojo Undu.
Stijlplatform Kyokushinkai, geleid door shihan Pierre Drachman, shihan Mohammadi El Ayachi en sensei Bert Slot van Shin ShinBuKen (samen ook de werkgroep techniek) hadden dit jaar gekozen voor de uitwerking van kata Seipai. Dit oude kata zal onderdeel gaan worden van het nieuwe DAN exameneisenpakket (4e Dan) maar is bij veel leden nog niet erg bekend.
Kata Seipai is een oud kata, van Chinese origine, en is bekend in zowel Kyokushinkai, Goju Ryu en Shito Ryu. Iedere stijl loopt het kata op zijn eigen manier met eigen invulling. De wortels lijken terug te gaan naar Tiger boxing en/of White Crane boxing. Daarna werd het kata verder ontwikkeld in Naha (een stad) op Okinawa. 'Seipai' betekend '18', verwijzend naar 18 handtechnieken in het kata. Echter, per karatestijl kan dat dus tegenwoordig wat verschillen. Het is een vrij complex kata met bijv. meerdere draaiingen om de lichaamsas in kiba dachi, dubbele trappen, dubbele hand-/armtechnieken en een mae tobi geri. Er wordt veel gewerkt met open handen, dus het is een zg. 'kaisho' kata.

Door Seipai stap voor stap uit te werken, en ook op de Stijlplatform trainingen te behandelen, krijgen de aangesloten scholen ruim voldoende huiswerk mee om zelf in de eigen dojo`s aan de slag te gaan met dit kata. Na de opwarming, waar stukken uit het kata als kihon werden gelopen, werd de 'enbusen' (figuur) volledig uitgelegd. Daarna werden de deelnemers in groepen ingedeeld en konden zij zelf aan de slag om Seipai onder de knie te krijgen. Tegen het einde van de training presenteerden de aanwezigen Seipai in groepen van vier. Shin-ShinBuKen werd vertegenwoordigd door sensei Rob Quant en sensei Bert Slot. Bijna alle groepen liepen de vorm van het kata al vrij snel nagenoeg zonder storingen. Daarna werd een deel van de bunkai (praktische toepassing) nog nader uitgelegd.
Na 2 uur trainen werd de les afgesloten en konden de deelnemers richting kantine om de lunch te gaan gebruiken. Al met al weer een leerzame en vooral ook leuke dag!

Dangraadtraining karatedo september

September 8, 2016Posted by Rob Quant

Zondag 11 en 25 september is er weer een speciale training voor dangraadhouders in karatedo. De training is voor leden van onze vereniging en voor leden van scholen aangesloten bij het Stijlplatform Kyokushinkai van de Karatedo Bond Nederland (KBN). Voor nadere informatie kun je terecht bij Rob Quant en Bert Slot.
Afgelopen zondag 4 september waren de leraren Bert en Rob ook weer present bij de eerste centrale trainingen van het Stijlplatform Kyokushinkai van de KBN. Deze trainingen zijn voor geïnteresseerde dangraadhouders en lesgevend kader van de aangesloten scholen. Zo wordt permanent gewerkt aan de ontwikkeling van de leden.
Voor een indruk daarvan lees hier meer…
Liever via Facebook? Klik dan hier...

Introductieles collega's

July 1, 2016Posted by Rob Quant

Sensei Rob en sensei Bert gaven vrijdag de 1 juli een introductieles aan collega's van sensei Rob. Om de les een authentiek karakter te geven werden alle collega's verrast met een heuse karate-gi. Sensei Rob wilde zijn collega's eens laten delen in zijn passie voor deze sport/kunst. Het was een gezellige, sportieve en leerzame introductieles. Later op de avond ging de groep nog gezellig met elkaar een hapje en drankje doen bij Grieks restaurant Plato. Het werd weer een gezellig samenzijn waar de ervaringen nog eens met elkaar werden gedeeld.

Zie hier de slideshow…

Jeugdexamens

July 8, 2016Posted by Rob Quant

Donderdag de 7e juli was het weer zover, onze jeugdleden deden weer hun uiterste best om een volgende slip of zelfs band te behalen. Menigeen had zich goed voorbereid en presenteerde zich uitstekend. Helaas voor enkele anderen was de prestatie onvoldoende om direct al de volgende graad te ontvangen. Zij mogen in het begin van het nieuwe seizoen na bewezen goede trainingsinzet een herexamen doen. Daarover hebben we afspraken gemaakt, dus zorg ervoor dat je tijdens de vakantie blijft oefenen en jezelf verbeteren!

Zie hier enkele beelden van het examen…

Workshop communicatie

June 27, 2016Posted by Imma Ordelman

Op een vroege maandagochtend begin juni verzamelden wij (collega's van Bert Slot van ABN AMRO) ons voor de karateschool Shin-ShinBuken in Amsterdam. Wij zouden deze ochtend in plaats van een vergadering een karateles gaan volgen. Iedereen stond wat onwennig in zijn sportkleding op blote voeten aan zijn eerste kopje koffie, aangezien het voor de meesten van ons geen dagelijkse bezigheid is.
Om stipt 09:30 mochten wij de Dojo betreden. Daar stonden Bert Slot en Rob Quant ons op te wachten in volledige karate uitrusting inclusief zwarte band. Toen ons gevraagd werd de docenten te begroeten met een buiging leverde dit binnen de groep het nodige gegrinnik op. Toen ons vervolgens gevraagd werd rechtop te gaan zitten om een stukje stroopwafel te eten keken wij elkaar toch een beetje vreemd aan. Dit was het begin van een anderhalf uur durende training.
Wat volgde was een zeer inspirerende, leerzame, sportieve maar bovenal leuke ervaring. De training (zo kunnen we het wel noemen) vormde een metafoor voor het communiceren met elkaar. Alle elementen die noodzakelijk zijn voor een juiste en goede manier van communiceren werden verpakt in trainingsoefeningen. Het maakt hierbij overigens niet uit of je wel of niet sportief bent aangelegd. Iedereen kan deze workshop prima op eigen niveau volgen. De trainers hebben ons van begin tot eind aan de hand meegenomen, waarbij we aan het begin van de les bezig waren met de woorden, eindigden we na circa 1,5 uur met hele zinnen.
Ik kan het eenieder aanraden om deze workshop te gaan volgen. Hij is leerzaam, sportief, leuk en het geeft op een creatieve manier inzicht in het communiceren met elkaar.

Iai-do en Ken-jutsu training 11/12 Juni

January 16, 2016Posted by Jan Kallenbach

Verslag van een speciale Iai-do en Ken-jutsu (zwaard) Training in Shin-ShinBuKen dojo door sensei Jean-Louis Martin, Kuden graad uit Geneve.

Op zaterdag en zondag 11 en 12 juni jongstleden had onze Shin-ShinBuken-dojo een uniek Seminar in huis. De ´rechter hand´ van Shihan Pascal Krieger uit Geneve kwam iai-do en ken-jutsu lesgeven bij ons als gastdocent.

Jean-Louis was al eerder bij ons geweest. Jodo sensei Fred Quant kent hem goed vanuit zijn jodo discipline FEJ (Federation Européenne de Jodo)…én wij kenden Jean-Louis van zijn bezoek met Krieger sensei ter ere van ons 40 jarig bestaan…en natuurlijk ook sinds vorig jaar, toen hij ons op uitstekende wijze heeft laten werken met de zwaardkunst van de Muso Shinden Ryu school. Deze school van iai-do wordt onderwezen in de FEI organisatie (Fed. Europeën de Iai-do), waar Krieger en Tiki Shewan sensei beide leiding aan geven.
Fred Quant zorgde voor de logistieke momenten en liet de sensei bij hem thuis logeren en nam zelf deel…Rob Quant sensei was zijn dochter aan het verhuizen en deed de administratie en vice penningmeester Jeffrey Schwerzel en voorzitter Jan deden beide mee. Zo het bestuur gaf goeie acte de présence.
U dient te weten dat de zwaardkunst sinds zijn tijd in Japan in ´67-´68 bij Kuroda sensei, een oude liefde van Jan sensei is, die hij de laatste jaren af en toe even op poetste en liet glimmen als er belangstelling voor was, maar sinds 3 jaar is besloten deze discipline in het curriculum van de TaiKi groep op te nemen, om gerichter met de iai-to of katana te kunnen trainen voor de gevorderden in onze club.

De FEJ en de FEI groepen overlappen elkaar qua wederzijdse beoefening en belangstelling, dus voor de meeste jo-mensen is het zwaard geen onbekende, maar voor de TaiKi-ers vonden we dat het tijd werd -zeker voor de gevorderden- om ons te verdiepen in het toch wel -budo technisch gezien- oudere en ietwat elitaire Iai-do. Binnen het TaiKi curriculum kenden we overigens ook wapen disciplines, zoals de lange bo, de korte tan-jo, mes tanto en de bo-ken en shin-ken. Daar wordt regelmatig mee getraind en toegepast binnen de TaiKi werkvormen, maar de iai-to en de katana waren tot dusver niet erg aan bod geweest.
Qua ontwikkelings geschiedenis weten we dat het zwaard één van de meest bepalende bujutsu wapens was in de Japanse budo scholen. Van oudsher kun je dan ook zien dat de belangstelling voor het zwaard vanaf de hogere dangraden en vooral de leraren…naar de bron en de inspiratie van het budo toe, met de jaren toeneemt. Men zoekt naar de bron en de cultuur er om heen en daarom werd het voor onze Seniors dan ook tijd om het zwaard en zijn etiquette te leren hanteren.

De zwaardkunst leert de budoka namelijk grote precisie in bewegen en handelen en men beseft constant de beheersing die nodig is om er veilig mee om te kunnen gaan. Kortom veel oefendoelen die wij in het budo zoeken, komen in de zwaardkunst veel duidelijker naar voren. Wij beoefenen in het bijzonder de Omori ryu kata op Sho-den niveau, omdat dit de sleutel-vormen zijn voor alle andere vormen.
Hierna gaan we naar de Chu-den vormen van de oudere Hasegawa en Eishin ryu scholen. Later komen we hopelijk op het hogere niveau van de Oku-den tachi-waza kata, die voor ons westerlingen makkelijker staand uit voeren zijn, maar in feit het ´diepste´ gaan, omdat ze ontleend zijn aan de alledaagse werkelijkheid van de vroegere samurai. Al deze vormen heb ik vroeger van Kuroda Itchitaro sensei mogen leren, maar het moge duidelijk zijn dat ik blij ben met de actuelere belichting van onze FEI leraren.
Mijn TaiKi leraar Sawai soshi (headmaster) had grote belangstelling voor iai en bezat zelf een groot aantal zwaarden…die Sato sensei nu beheert. Sawai sprak zelf liever van Batto-jutsu..een oudere benaming, die enerzijds als onomatopee slaat op ´bats´ (ook wel ´ippatsu´) en ook op ´to´ (zwaard) …de kunst van zeer snelle trekken en raken met het (gekromde) Japanse zwaard de ´katana´.
We kregen een fantastische training van Jean-Louis sensei, de ramen en deuren moesten wijd open, zoveel zuurstof verbruikten we en Jean-Louis gaf een schat aan extra informatie waar we veel aan hadden.
Hij liet zelf als budoka het bewegen met het zwaard prachtig beheerst en zonder enige wiebel zien, en hanteerde het zwaard met grote accuraatheid…Rob Conradi sensei heeft een foto gemaakt die zijn kunde en rust prachtig vorm geeft. Hij betitelt zijn bewegen als ´stillness in movement´ een zeer gewaardeerd budo-begrip.
Op de vrijdagavond trainde Jean-Louis mee met de jo-ploeg van Fred sensei en op zaterdag trainden we van de gehele dag tot 16.00 uur. Gelukkig onderbroken door een verrukkelijke lunch verzorgd door Marieke Quant met Gaby Yo. Daarna heeft een klein groepje lekker gedineerd in een door Jeffrey geadviseerd verukkelijk Indisch restaurant (Puri Mas) in de Lange Leidse dwarsstraat.
De zondag begonnen we al om 09.00 uur tot de lunch om 13.00 uur…en om 13.30 mochten Dirk Vet en Casper Stubbe aantreden voor een proeve van bekwaamheid in het iai-do en ken-jutsu. Sensei Jean-Louis nam er uitgebreid de tijd voor. Ondanks de behoorlijke vermoeidheid van de beenspieren, gaven beide kandidaten geen krimp en deden een goed examen.
Dat bestond uit: invullen van een technische vragen lijst / de Reigi t.a.v. de Shinden en het zwaard/ de Omori ryu serie iai-kata/ een ken-jutsu opdracht / en eerder die dag gedemonstreerde tameshi-giri.
Beide Shin-ShinBuken leden zijn geslaagd. Hun graduatie formulieren worden opgestuurd naar de FEI en de sinds vorig jaar reeds in hun bezit zijnde paspoorten werden afgetekend. Knap werk ´mannen´!
Als afronding van deze mooie gasshuku zijn we met de Zwitserse sensei nog even naar een Amsterdams hoogtepunt getogen, om van daar mooi over Amsterdam te kunnen uitkijken vanaf de A´dam Tower (de oude Shell toren)
Het Bestuur, Marieke, Gaby allen bedankt voor jullie inzet en energie…het is een heel goed en mooi weekend geworden en het smaakt naar meer!

Voorzitter Jan Kallenbach

My journey in 16th SMR Gasshuku

June 6, 2016Posted by Jelle de Boer

May, 28 & 29, our annual jodo gasshuku in Amsterdam and Almere. On Friday evening in the Amsterdam dojo we did kenjutsu training. The next morning in Almere honorary jodoka Rob Stemmerik presented and explained a calligraphy by Pascal Krieger to us. The message was that we should not just focus on the aims we set ourselves but also pay sufficient attention to the experiences along the way, because these can be helpful and inspiring by themselves.
In the morning we trained sotai kihon. Fred's central theme for this was fluidity: when you pull back the jo for example honte uchi don't make a full stop and then follow up with the strike but make the transition more smoothly. Similarly, for all the other kihon.
In the afternoon we trained kata, which Fred and Patrick firstly demonstrated - clearly something to strive for. Once or twice they exchanged a mysterious smile in between kata (had something gone wrong? I could not tell). In the evening we enjoyed Turkish food in a nice informal setting. Conversation topics ranged from the most suitable type of wood to make a ken to how one's mother tongue changes with one's circumstances and to how to brew a fine cappuccino. The next day we continued with kata training. Perhaps we progressed a little towards our aims this weekend. It surely was a good travel.


Wel aanwezig, maar ontbrekend op de foto: Evelien Boswinkel, Lamon Spreeuwers en Robin Spelbrink

Muso Shinden Ryu Iai-do en Ken-jutsu

January 28, 2016Posted by Rob Quant

Met ingang van januari 2016 hebben wij ook MSR (Muso Shinden Ryu) Iai-do en Ken-jutsu in ons lesschema. Wij zijn aangesloten bij de Europese Iai-do Federatie (FEI) en verzorgen nu trainingen en seminars. Wil je meer weten? Neem dan even contact op met Jan Kallenbach.

Nieuwjaarstraining - Shin-nen keiko 2016

January 24, 2016Posted by Rob Quant

Zaterdag 23 januari hebben we met alle disciplines gezamenlijk getraind en het nieuwe jaar ingewijd. Dit jaar was het thema "expressie". Elke discipline kreeg een halfuur de tijd om elkaar te helpen met enkele oefeningen. De bedoeling was duidelijk, de expressie helpen ontwikkelen in de presentatie van de verschillende oefenvormen. Het werd als vanouds een gezellige en ongedwongen bijeenkomst. Vermeldenswaard is wel de promotie van Casper Stubbé, hij werd bevorderd tot oku-iri in TaiKi-Shi-Sei Kenpo onder luid applaus van de aanwezigen. De bijbehorende oorkonde maakte de promotie compleet. Deze bijeenkomst had verder nog een bijzonder tintje, want uit Japan was sensei Yasuda overgekomen met sensei Tadashi Yokohama. Yasuda sensei is van de latere Kyokushin origine en heeft zijn eigen stijl Yasuda Kai-kan ontwikkeld die veel invloeden kent uit Tae kwon do. Al onze verrichtingen werden kritisch gadeslagen en aan het einde van de dag gaf Yasuda sensei een betoog over zijn ervaringen en visie op het karate. Het werd een interessante en leerzame lezing. Hierna volgde nog een informele bijeenkomst met de gebruikelijke hapjes en drank.

Krijg hier een indruk van de inspanningen....

Eerste Iai-do and Ken Seminar

January 3, 2016Posted by Rob Quant

10 januari starten we 10.00 uur met het eerste Iai-do en Ken Seminar in 2016!

MSR (Muso Shinden Ryu) Iai-do en Ken-jutsu doen. En zijn aangesloten bij de Europese Iai-do Federatie ( FEI)

Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond, sportief en voorspoedig

2016_year_monkey

Nieuwjaarstraining - Shin-nen keiko

December 21, 2015Posted by Rob Quant

Het is inmiddels een goede traditie geworden. We starten het nieuwe jaar met een training waar alle disciplines gezamenlijk trainen onder leiding van onze leraren. Ook 2016 zullen we op deze wijze beginnen. Daarvoor hebben we zaterdag 23 januari in de agenda gezet. Zorg dat je erbij bent en houd deze datum vrij. Het belooft een hele mooie dag te worden met nog een extra verrassing. Deze houden we nog even voor onszelf, want er zijn nog enkele details die zeker gesteld moeten worden. Maar bijzonder interessant belooft het zeker te worden! Hoi de site in de gaten voor verder nieuws en het programma. Geïnteresseerden zijn welkom, laat het ons wel van te voren even weten. De eerste training vindt plaats van 10:00 - 12:00 uur en is voor alle leden gratis toegankelijk en voor geïnteresseerde niet-leden tegen een vergoeding van €5,-.

Shin Nen Keiko 2016

Sensei Rob Quant & Bert Slot 5e dan!!

December 7, 2015Posted by Jan Kallenbach

 

Zondag 6 december was het zover. Het moment van de waarheid voor een aantal van ons en van onze broederschool Dojo Saikoro. Sensei Bert Slot en sensei Rob Quant en Antoine Willems en Dennis Balder gingen op voor de volgende dangraad. Dennis en Antoine waren in de ochtend aan de beurt en legden beiden een succesvol examen af voor tweede dan. Onze sensei Bert en Rob waren in de middag aan de beurt en legden beiden een succesvol examen af voor vijfde dan! Alle inspanningen werden beloond met het felbegeerde diploma. Vele trainingsuren, constructieve kritiek van onze shihans, sensei en elkaar hebben geleid tot uitstekende presentaties van ons kunnen. De lovende woorden achteraf werden alle gretig in ontvangst genomen.
BudoBrothers
Antoine_Dennis Een woord van dank is zeker op zijn plaats voor alle aanwezige toeschouwers. Niet alleen leden kwamen, sommigen zelfs met hun partner maar ook familie en ouders van de kandidaten!
Godans in het zonnetje gezet!
Het bestuur feliciteert Rob en Bert De bloemen! Er zijn heel veel foto's gemaakt. Ik heb geprobeerd er een mooie slideshow van te maken. Wil je ook een beeld van de inspanningen krijgen? Klik dan hier...

Succesvolle slipexamens

Vervolgens was donderdag 10 december de beurt aan onze jeugdleden. Sempai Thomas stelde de vragen en gaf de instructies op een voor kinderen vertrouwde manier. Sensei Bert en sensei Rob keken met een kritische blik naar de verrichtingen van de pupillen. Vele ouders/familie keken met minstend zoveel spanning als de kinderen naar de examens. De examinatoren hadden maar kort overleg nodig om tot eensluidende beslissing te komen. Alle kinderen die examen konden doen werden beloond met de volgende slip. De volgende keer is het zlefs mogelijk om voor de volgende band examen te doen. Dus bereid je goed voor! De foto's van de slipexamens volgen op heel korte termijn. Heeft u of heb je nog een mooie foto stuur hem dan op naar ons.

Geslaagde Ken- en Iai-jutsu Gasshuku

August 9, 2015Posted by Jan Kallenbach

 

Amsterdam, 27th - 28th of July 2015

Iai_Kengroep_20150728

Zeer geslaagde Ken- en Iai-jutsu Gasshuku van sensei Jean-Louis Martin uit Geneve.

Op vrijdagavond kwam sensei Martin aan voor een gasshuku voor de liefhebbers van de zwaardkunst in onze Shin-ShinBuken dojo. Jean-Louis was al een bekende voor onze jodo-ka. Hij fungeert vaak als rechter hand van Pascal Krieger shihan bij het demonstreren van de ‘ken’. Zoals wij al konden zien bij onze 40 jarig Jubileum Gasshuku in Almere vorig jaar.
Hij heeft namelijk een grote voorliefde voor de ‘kunst van het zwaard’ en is als iai-do leraar bij de de FEI (federation européenne de iai-do of EIF, zie internet) aangesloten.

Shinden Hij bracht twee mooie cadeau’s van de hand van sensei Krieger met zich mee: het waren in het Japans gepenseelde calligrafieën…de eerste was voor Jan sensei, de tweede was groter en die krijgt een mooie plaats in onze dojo, want daarop staat een unieke budo boodschap die luidde: ‘tatsu jin ken, katsu jin ken’ …te vertalen als:

‘maak van het zwaard dat kan doden een zwaard dat leven schept’.

Daarmee wordt door de klassieke budomeesters nog maar weer eens duidelijk aangegeven waar de studie van de martial arts voor bedoeld is…

Het zou een fijne gasshuku worden. Sensei Jean-Louis deed 's morgens ken-training met de bo-ken (houten zwaarden) en in de middag iai-do training met het iai-zwaard.
Jean-Louis heeft een mooie en verfijnde hantering van het zwaard en laat goed zien hoe de beheersing en de opgebouwde stilte in het iai-do tot z'n recht horen te komen, zodat het ook iai-‘do’…‘de weg van het zwaard’ mag worden genoemd.

Escape Hij had daarnaast ook heel dynamische ken-jutsu oefeningen die heel realistisch en leerzaam waren. Kortom een heel geslaagde gasshuku, die zeker smaakt naar meer…en een goeie impuls vormde voor alle Shin-ShinBuKenners die verder willen op de ‘weg van het zwaard.’

Met dank aan sensei Martin, het Bestuur van S-SBK en natuurlijk ook aan Marieke Quant die ons op beide dagen een fantastische lunch voorschotelde!

teachers_20150728

Zomervakantie

June 21, 2015Posted by Rob Quant

Nog heel even en dan begint de zomervakantie voor de scholen. Zaterdag 4 juli is de eerste dag van de zomervakantie voor de basisscholen. Voor de jeugd zijn er nog twee lesdagen, de laatste les is donderdag 2 juli. De zomervakantie eindigt 16 augustus, de eerste les voor onze jeugdleden is op 20 augustus. Voor de overige disciplines worden / zijn nadere afspraken gemaakt. Noteer ze in je agenda!

Contributie

June 21, 2015Posted by Rob Quant

Met de zomervakantie begint ook het nieuwe kwartaal voor de contributie. We incasseren in de tweede week van juli. Wil je zorgen voor voldoende saldo om het verschuldigde contributiebedrag te kunnen incasseren? Alvast onze hartelijke dank.

Onderhoud dojo

June 21, 2015Posted by Rob Quant

Ook dit jaar organiseren we een dag groot onderhoud in de zomervakantie. In het weekend van 11 en 12 juli pakt een aantal vrijwilligers de verschillende niet alledaagse klussen aan. Wil je een bijdrage leveren en heb je je nog niet aangemeld? Laat het mij dan even weten, dan neem ik je op in de lijst. Deelname is vrijwillig en voor zoveel tijd als je beschikbaar wilt en kunt stellen, niets is verplicht.

Iai en kenjutsu stage

June 21, 2015Posted by Rob Quant

Het weekend 27 en 28 juni aanstaande organiseren wij een stage iai en kenjutsu onder leiding van onze Zwitserse vriend Jean-Louis Martin. Het maximum aantal deelnemers is bijna bereikt. Ben je vergeten je aan te melden, doe het dan heel snel. Er is nog een enkele plek beschikbaar.
Het tijdschema: Zaterdag van 10.00 uur - 17:00 uur en zondag van 9.00 uur - 13.30 uur.

Jodo Gasshuku in Almere

June 9, 2015Posted by Patrik Orth

 

Almere, 29th - 31st of May 2015

Jodogroep_20150530

More than 30 practitioners of traditional Jodo met at the 15th Central Stage in the Netherlands on May 29-31. The seminar was led by Fred Quant and Kees Bruggink, both Menkyo Kaiden. The participants came from the three dojo in the Netherlands, but also from Italy, Spain, Hungary, Switzerland, Belgium, United States, Sweden and Czech Republic.
As usual, the Friday evening training was held in Shin-Shinbuken dojo in Amsterdam and was attended by a smaller number of participants. The training was devoted to techniques and kata of Shinto Ryu Kenjutsu, under the supervision of Fred Quant.
Most people who came from abroad took the opportunity to sleep in the dojo and SSBK arranged breakfast in the canteen.
The Saturday's training was in Almere (about 50 km from Amsterdam).
Rob Stemmerik, 84 years and the oldest student of Fred, was not present as he was on holiday, but as always he provided us with a nice theme for the gasshuku: Kikoeba Wasureru, Mireba Oboeru, Okonaeba Satoru, meaning: I hear and I forget, I see and I remember, I do and I understand.
The training was led by both teachers. Teachers We started with the first half of kihon sotai and with the first series of kata (Omote waza). Before each session there was a demonstration of the techniques and the kata by the teachers. Points were highlighted and people could ask questions.
In the afternoon, we continued with the second series (Chudan waza) and half way the afternoon, the advanced students started with Kage waza.
Exams for Kyu and Dan degrees were held at the end of this training, especially for those who cannot attend a FEJ summer gasshuku.
In the evening we had the traditional common dinner with BBQ in a cozy and comfortable environment.
Kata1On Sunday, we practiced the second half of kihon sotai and further kata series depending on the levels of the participants; some continued with Omote and Chudan, advanced practiced Ran-ai, Kage, Samidare, Gohon no Midare or even Okuden. As on Saturday Fred and Kees demonstrated the remaining series. There was a dedicated training for the advanced students in Samidare and a selection of Okuden kata. Kata2Other students received corrections in the basic body postures, how to take the kamae in the correct way, foot positions, ma-ai etc.
Half way the training there was a small break where Fred asked Josi Katona (FEJ Groupleader for Hungary) Josi - Hungaryand me (as FEJ Groupleader for Czech Republic) Patrik - Czechto come forward. We received a speech in which Fred was thanking us for promoting SMR Jo in the East part of Europe, for our long and lasting friendship and our participation to all the gasshuku in the different countries we share together. He presented us with two nice handmade sculptures of Shimizu sensei and Nishioka sensei, beautifully handmade by his student Frank Hoekzema.
We finished the training with a common workout in Ran-ai waza in which also the teachers took part.
Patrik - Czech In addition to excellent trainings of Shinto Muso Ryu Jodo, we enjoyed meeting our friends from the Netherlands and other countries. The next opportunity to meet the teachers will be at the International Jodo Gasshuku in Penang, Malaysia.
A big thank you for Jeffrey and Shanti for all the work they did for organizing this gasshuku.

Best regards Patrik Orth
(translation by Zdenek Dvorak)

Examens

May 23, 2015Posted by Rob Quant

Donderdag 4 juni 2015 zijn er weer slipexamens voor de jeugdleden. Ben je de papieren met de namen en verklaring kwijt? Dan kun je hier het document downloaden. Ouders en verzorgers zijn welkom om te kijken naar de inspanningen van hun kind(eren).

Jodo Gasshuku in Zlin

May 20, 2015Posted by Patrik Orth

 

Zlin, 11th and 12st of April 2015


The 19th Shinto Muso Ryu jodo seminar with Fred Quant (Menkyo Kaiden) in Czech Republic was held during the first "real" spring weekend in Zlin, on April 11-12, 2015. There were 27 participants from Czech Republic, Slovakia, Hungary, Germany, Russia, Lithuania and the Netherlands of course.

Read more.....

TaiKi ken Renshi training 30 mei 2015

May 13, 2015Posted by Jan Kallenbach

TaiKi kenpoka,

Ik heb het genoegen om jullie namens Shin-ShinBuKen een unieke zaterdagochtend training/lecture aan te bieden. Allereerst treedt sensei Jack v/d Wal Renshi op van 10.00 tot 11.00 uur in onze reguliere Renshi training, waarna Cees Kamp door zal gaan met een voordracht over zijn onderzoek/ervaringen/experimenten met het fenomeen: "Water" in de m.a. en met name in de nei-chia arts een van de unieke kwaliteiten. Lees hieronder meer van Cees en kom!
Omdat het geheel een unieke ochtend zal worden en er misschien een collega/vriend/partner ook geïnteresseerd kan zijn, meld dit even en neem deze persoon vooral mee.

Water


Beste (TaiKI) Kenpoka, op verzoek van Sensei Kallenbach zal ik op 30 mei een voordracht houden met de titel:
Wat is Water? Brug tussen lichaam en Qi?
Water is een fenomeen dat mij al meer dan twintig jaar inspireert en intrigeert. Van 2007 tot en met 2012 deed ik wetenschappelijk onderzoek naar het zogenaamde ‘violieren’ van water.
In de voordacht op 30 mei a.s. zal ik mijn verwondering en inspiratie over deze alledaagse vloeistof delen. Onderwerpen die zeker passeren zijn: Het afwijkende gedrag van water, de zwevende waterbrug, de controverse rondom homeopathie en wat doen magneten en elektromagneten met water? Verder zal ik ingaan op het ‘vitaliseren’ van water betekent en resultaten presenteren uit mijn eigen onderzoek naar dit fenomeen.
De lezing zal interactief eindigen met het zelf waarnemen van de Qi of ‘energie’ in een aantal watermonsters.
Datum 30 mei 2015 Training van 10.00u - 11.00u Lezing van 11.15u tot pm 13u
Jullie zijn van harte uitgenodigd,
Met hartelijke groet, Cees…en Jan Kallenbach

Slipexamens

March 21, 2015Posted by Rob Quant

Donderdag 4 juni worden de slipexamens voor de jeugd gehouden. Ouders/verzorgers zijn welkom om te kijken naar de verrichtingen van hun kind(eren).

Pasen en meivakantie

March 18, 2015Posted by Rob Quant

Vrijdag 3 april is het alweer Goede Vrijdag en dan volgen de Paasdagen. Van vrijdag 3 april tot en met 6 april zijn er geen lessen. Tijdens de meivakantie van 2 mei tot 10 mei zijn er geen aikido- en jeugdlessen.

Geslaagde thematraining

January 28, 2015Posted by Rob Quant

Thema1groep

De eerste thematraining was een groot succes. Er waren maar liefst 40 enthousiaste deelnemers. De voorziter opende de training met een korte introductie en een aantal ademhalingsoefeningen. De enthousiaste deelnemers konden ternauwernood het eerste onderdeel SMR-Jodo beoefenen. Je hebt immers wel de ruimte nodig om met de wapens te kunnen oefenen. Door slim te werken in groepen en steeds te wisselen verliep het gelukkig vlekkeloos. De volgende onderdelen werden zonder wapens uitgevoerd en iedereen beschikte over voldoende bewegingsruimte. Na de training werd er nog kort genoten van de nodige versnaperingen en gingen de deelnemers -sommigen helaas iets vroeger- met voldoening naar huis. Dat bleek wel uit de dankzeggingen en de wensen naar een vervolg.
Graag tot de volgende keer!

Eerste thematraining 2015

January 18, 2015Posted by Rob Quant

Aanstaande zondag 25 maart verzorgen wij de eerste thematraining voor dit jaar. De eerste thema training heeft als thema “Ko-kyû” (=ademhaling) en vindt plaats op 25 januari 2015 van 10:00 - 13:00 uur. De training is voor alle leden gratis toegankelijk en voor geïnteresseerde niet-leden tegen een vergoeding van € 5,-. Locatie: de dojo.

Zie volgend schema:
10.00 uur Welkom door Bestuur
10.15 uur “Rei” - algemene opening met een klassikale adem oefening door Jan Kallenbach sensei
10.30 uur “Ko-kyû” - SMR jodo o.l.v. Fred Quant sensei
11.10 uur “Ko-kyû” - Kyokushin karate-do o.l.v. Rob Quant sensei
11.50 uur “Ko-kyû” - TaiKi kenpo, waarbinnen aandacht voor MSR iai-do o.l.v. Jan Kallenbach sensei
12.30- uur Einde Seminar, Rei, koffie en thee...

15th Central Shinto Muso Ryu Stage

January 17, 2015Posted by Rob Quant

Fred Quant, Menkyo Kaiden Shinto Muso Ryu Jodo, organiseert voor de 15e keer de centrale stage Shinto Muso Ryu Jodo. De stage begint vrijdagavond in de dojo in Amsterdam en wordt vervolgd in Sporthal Indische buurt, Ambonstraat 1, 1335 JV Almere. Voor meer informatie....

Happy New Year 2015_SSBK

Gelukkig Nieuwjaar

January 1, 2015Posted by Rob Quant

Het bestuur wenst iedereen een voorspoedig, gezond, succesvol en sportief 2015. Maandag 5 januari starten de lessen. In tegenstelling tot voorgaande jaren starten wij in 2015 met een serie thema trainingen. De eerste thema training heeft als thema “Ko-kyû” (=ademhaling) en vindt plaats op 25 januari 2015 van 10:00 - 12:00 uur. De training is voor alle leden gratis toegankelijk en voor geïnteresseerde niet-leden tegen een vergoeding van €5,-.

De nieuwsbrief is uit

November 30, 2014Posted by Rob Quant

Het heeft even geduurd maar de nieuwsbrief najaar 2014 is er dan eindelijk. Weer gevuld met belangrijke en leuke berichten en andere wetenswaardigheden.

Contributie vanaf 1-1-2015

Voor het eerst sinds 2006 verhogen wij de contributie. In de nieuwsbrief op de pagina Lidmaatschap zijn de nieuwe bedragen te lezen.

Ken-Jutsu / Iai-Do trainingen

September 18, 2014Posted by Rob Quant

Op zondag 28 september start de afdeling TaiKi Ken met Ken-Jutsu / Iai-Do trainingen. Tijdens deze trainingen willen we van uit de TaiKi benadering = 'no-nonsense' / 'leren luisteren wat het bewegen oproept en met je doet'...opdat je 'spontaan' en met een zekere 'assertieve flow' met een heel bijzonder wapen, dat aparte eisen aan ons stelt, martiaal leren bewegen en verdiepen. Kortom zwaard en TaiKi gebruiken veel al dezelfde principes. De trainingen zijn toegankelijk voor onze kenpoka en andere geïnteresseerden.

Zie de poster. Het is fijn als je je van te voren even bij shihan Jan Kallenbach aanmeldt.

14th Central Shinto Muso Ryu Stage

June 28, 2014Posted by Rob Quant

Eerder had ik al gemeld dat Patrik Orth uit Tjechië een mooi verslag heeft gemaakt van de 14e centrale SMR Jodo Stage. De slideshow deed het helaas niet. Dat werkt nu wel. Veel lees- en kijkplezier.

Lees meer.....

Slipexamens, vakantie en onderhoud

June 12, 2014Posted by Rob Quant

Over enkele weken is het alweer zomervakantie. Donderdag 26 juni zijn er weer slipexamens voor de jeugd. De zomervakantie begint 5 juli, tijdens de zomervakantie zijn er geen jeugdlessen. Donderdag 21 augustus begint het nieuwe seizoen. Tijdens de zomervakantie zal een aantal vrijwilligers onderhoud verrichten in en rond de dojo. Dus heb je zin om eens anders bezig te zijn in de dojo, meld je dan aan bij mij.

SMR Gasshuku 2014

May 29, 2014Posted by Rob Quant

 

14th Central Shinto Muso Ryu Stage


In het weekend van 23 tm 25 mei organiseerde onze Dojo de 14e centrale Shinto Muso Ryu Jodo Stage. Ook dit jaar verzorgde Fred Quant - Menkyo Kaiden, geassisteerd door Kees Bruggink - Gomokuroku, het seminar. Het was weer een leerzame en interessante stage.
Lees hier het verslag van Patrik Orth uit Tjechië. Beheers je het tjechisch niet, dan volgt hierna de vertaling in het engels.

Ahoj,
The 14th Central stage of Jodo was held in Amsterdam and nearby Almere on May 23-25. The seminar was once again lead by Fred Quant (Menkyo Kaiden) and Kees Bruggink (Gomokuroku). There were 37 participants, mostly from the Netherlands (Amsterdam Shin-shinbuken dojo, Haarlem Munen Muso dojo and Groningen), but also from Belgium, Sweden, England, USA (or Russia), Czech Republic and Hungary.

About half of the participants arrived already for the Friday evening training, which was held in the smaller dojo in Amsterdam. The program consisted of kihon sotai and the katas of Shinto ryu kenjutsu, demonstrated and corrected by both teachers.

The Saturday and Sunday trainings took place in a hall in Almere, just large enough for almost 40 participants. After introductions, Fred gave thanks for the kamiza brought by Kees's students and the calligraphies prepared by Rob Stemmerik, which featured the favourite sayings of Nishioka sensei: keiko shokon and shuri kosei.

On Saturday, we practiced the basic techniques in the uchikomi form, frequently changing the partners. In similar way, we trained a few selected katas from omote waza (tachi otoshi, tsuba wari and ukan), with several slight variations.

These were motivated by the recent seminar in Guadarrama which was lead by Watabe sensei together with other teachers (including Pascal Krieger). Next, we divided into groups according to the experience. The Sunday was similar, first focusing on the intensive training of basic techniques and selected katas, then separate program in groups. More advanced participants practiced the katas of kage, samidare and okuden, in which both teachers again included the observations from the Guadarrama seminar. Other participants worked on omote and chudan. Furthermore, some time was devoted to intense ran-ai practice, exams (on Saturday) and a possibility to practice with the teachers or the most advanced students.

Although we know both teachers quite well, their approach at this seminar showed us new options and variants, some of which they themselves tried just a few weeks ago. We had an opportunity to realize how many possibilities are hidden in what we practice, and how much is there to learn.

In addition to the trainings, we would like to praise the organization by Jeffrey and Shanti (Fred's students), including the possibility to sleep in the dojo, the breakfasts and lunches, as well as the excellent dinner for all the participants. The next Central stage is planned in a year, but we will hopefully meet Fred and Kees already this summer in Sweden as well as at other seminars in the autumn.

Zie de slideshow.....

18e Gasshuku in Tsjechië

April 22, 2014Posted by Rob Quant

Sensei Fred Quant (Shinto Muso-ryu Menkyo kaiden, Kuden IJF) leidde alweer voor de 18e keer op rij de jaarlijkse jodo gasshuku in Tsjechië. Het seminar werd dit keer gehouden in Praag, op 12-13 april 2014 en werd bijgewoond door 35 verschillende jodoka uit Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Rusland, maar ook Zwitserland, Litouwen en zelfs uit Mexico. De training stond open voor beginners en gevorderden, die gezamenlijk, maar ook verdeeld naar nivo hebben gewerkt aan de basis kihon technieken, kata en gevorderde technieken. De lessen werden afgewisseld met diverse demonstraties van Fred en Patrik Orth. Patrik is de initiator en organisator van deze sinds 2002 jaarlijks terugkerende jodo gasshuku. In de eerste jaren ging Fred zelfs twee keer per jaar naar Tsjechië ter promotie van het jodo in Tsjechië. Dat is aardig gelukt gezien het aantal actieve jodo beoefenaars in Tsjechië. Patrik is binnen de FEJ (European Jodo Federation) aangesteld als groepsleider en verantwoordelijk voor het jodo in Tsjechië en sinds begin 2014 officieel FEJ Shoden, bevoegd leraar SMR Jodo.

Tjechie

Yawara viert lustrums

April 6, 2014Posted by Rob Quant

Onze collega's in budo, Yawara vierden afgelopen zondag hun 2e lustrum. Dat was niet de enige mijlpaal die werd gevierd. Dit jaar is ook het 30 jarig aikido jubileum van Lex van Teeffelen, de dojo cho van Yawara. De viering werd ingeleid met een speciale aangepaste les in het SMR Jodo voor de Yawaraleden. Deze werd verzorgd door onze eigen Menkyo Kaiden Fred Quant en zijn seniors. Het werd een indrukwekkende dag met veel plezier. Kijk hier maar eens.... Met dank aan Rob Conradi voor zijn sportieve en artistieke inzet en Evelien de Leeuw voor de organisatie!

Jeugdkarate is top

March 22, 2014Posted by Rob Quant

De jeugdleden vermaken zich uitstekend tijdens de lessen. Zie hier enkele foto's.

Nishioka Sensei overleden

Febuary 28, 2014Posted by Fred Quant

Nishioka Sensei is op 8 februari 2014 overleden. Pascal Krieger heeft een persoonlijke brief geschreven naar Sensei's dochter.
Read more.....

Geslaagd

Febuary 2, 2014Posted by Rob Quant

Donderdag 30 januari 2014 was het weer zover, de slipexamens. De kinderen waren zichtbaar gespannen op een enkeling na. Voor een aantal was het de eerste keer. Anderen waren pas lid geworden en konden daardoor nog niet mee doen. Dat weerhield hun niet om een poging te wagen. Eerst werd een schriftelijke toets gedaan, daarna volgde het praktische deel. Iedereen deed mee en luisterde goed naar de opdrachten van sempai Thomas. Voor een aantal was het examen nog te vroeg, zij ontvingen nog geen nieuwe slip. De anderen zagen hun inspanningen beloond met de felbegeerde volgende slip. Vincent en Montassir waren blij verrast met hun promotie naar groep 2. Raphael zag zijn inspanningen beloond met een groene band.
Slipexamen_groep2
Slipexamen_groep2
Allemaal van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!
Sensei Rob

Stijlplatform begint jaar goed

January 22, 2014Posted by Rob Quant

Zondag 19 januari 2014, de eerste training van 2014 werd gehouden in sportcentrum Theo Meijer in Leusden. Zondag 19 januari 2014 van 12.00 tot 13.45 uur. Plaats: Sportcentrum Theo Meijer 6 in Leusden.
De eerste centrale training in 2014 van het stijlplatform Kyokushinkai. Deze training was speciaal voor dangraadhouders, examinatoren en lesgevend kader. Een groot aantal enthousiaste karateka maakten optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.
Deze keer was het thema zelfverdediging verzorgd door Thijs Neuhaus en zijn partner. Beiden werden door Ton Neuhaus geïntroduceerd en zijn naast karateka zeer verdienstelijke jiu jitsuka. Thijs gaf kort en duidelijk het doel en de opbouw van deze training aan. Ook het protocol voor de zelfverdediging stond op het programma. Dit protocol wordt ook onderdeel van de zelfverdediging bij de danexamens. Na een gevarieerde en doelgerichte warming up werd begonnen met een aantal aanvallen zonder wapen. Eerst in de vorm van verwurgingen en enkele grepen. Thijs gaf in duidelijke bewoordingen de verschillen aan tussen de volledige, halve en korte ma-ai en het belang van het meebewegen, controleren en sturen van de opponent. Ook werd gewezen op het anticiperen op de aanval door de juiste aandacht te richten op de opponent. Hierna volgde een groot aantal oefeningen vanuit de verschillende ma-ai, waarbij de realistische
Het enthousiasme van de aanwezigen was weer duidelijk voelbaar en merkbaar. Aan het einde van de les werd dankbaar gereageerd op de vragen en opmerkingen van Thijs. De aanwezigen bedankten Ton, Thijs en zijn partner en elkaar voor de bereidheid om realistisch met elkaar te oefenen. Degenen die niet aanwezig konden zijn hebben niet alleen een interessante training gemist, maar ook een mooie gelegenheid om weer eens met anderen te oefenen. Laten we niet vergeten dat dit soort oefeningen staat of valt met de bereidheid van onze partners. Zonder partner geen oefening. Een slechte aanval bestaat niet, een slechte verdediging wel. Er werd na de les nog veel met elkaar van gedachten gewisseld. Voor een indruk van de verrichtingen heeft Jos Palm weer een aantal mooie foto's gemaakt en geplaatst.
Op naar de volgende trainingen, de volgende is op 9 februari ook weer in Leusden.
Zie voor meer informatie de agenda.

January 21, 2014Posted by Rob Quant

Nieuwjaarstraining

Op zaterdag 11 januari verzamelde een grote groep leden zich voor de opening van 2014. Het is inmiddels een traditie aan het worden. Jaarlijks openen wij het nieuwe jaar met een gezamenlijke training waarbij alle disciplines aanwezig zijn. Ook dit jaar werd door elke leraar een lesdeel verzorgd, die door de aanwezigen enthousiast werden ontvangen. Iedereen greep de kans om met anderen dan anders te oefenen. Iedereen werd geinspireerd door de verschillende oefeneningen. Het enthousiasme was duidelijk voelbaar en zichtbaar. Ook voor oud bestuursleden Peter ter Voort en Frans Smit. Frans was weer even in Nederland en nam de gelegenheid te baat om deze nieuwjaarsopening bij te wonen. Beiden spraken hun bewondering voor de aanwezigen uit. Voor een impressie zie de verschillende foto's, waarvoor dank aan Frank Hoekzema.

December 15, 2013Posted by Rob Quant

Geslaagd

Na een lange en gedegen voorbereiding was het dan zover. 15 december 2013 in sporthal de Binder in Leersum presenteerde Thomas Smink zijn vaardigheden. Thomas laat ook deze keer weer een uitstekend programma zien. Iris Fopma, die later op de dag zelf ook nog examen moest doen, was zijn kumitepartner. Het was ook deze keer druk bezocht en er waren vele famlieleden en kennissen die dit moment niet wilden missen. De examencommissie sprak van een uitstekend uitgevoerd examen met een overtuigende inzet bij de diverse onderdelen. De commissie beloonde Thomas voor zijn inspanningen met het diploma 2e dan! Het was een lust voor het oog. Wij zijn zeer blij met het resutaat!
Na de korte pauze was het de beurt aan onze budovrienden van Dojo Saikoro. Anja, Astrid en Iris presenteerden hun programma op een overtuigende wijze. Zij hadden zich samen met Thomas bijzonder goed voorbereid op dit moment. Ook hun presentatie was een lust voor het oog van de toeschouwers. Het was dan ook geen verrassing dat hun inspanningen werden beloond met het diploma 3e dan! Proficiat sensei!! Op naar een mooi 2014.

Nieuwjaarstraining

December 12, 2013Posted by Rob Quant

Nieuwjaarstraining op Zaterdag 11 januari 2014, 11.00 - 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom bij deze nieuwjaarsopening. Alle leraren verzorgen een interessant lesonderdeel. Na afloop is er tijd voor een gezellig onderonsje met een hapje en een drankje. Zorg dat je erbij bent!

40 jarig jubileum - 40 years anniversary

November 12, 2013Posted by Rob Quant

Het weekend van 9 en 10 november 2013 vierden wij met een bijzonder Gasshuku het 40-jarig jubileum van onze vereniging. Het weekend 9 en 10 november 2013 stond ....
Lees hier meer....

The weekend of 9 and 10 november 2013 we celebrated with a particularly Gasshuku the 40-year anniversary of our Association. The weekend of 9 and 10 november 2013 ....
Read more

September 30, 2013Posted by Rob Quant

Zaterdag 28 september 2013 vierden wij dat 40 jaar geleden de basis werd gelegd voor onze vereniging. De dag begon met ....
Lees hier meer....

Saturday september 28, we celebrated that 40 years ago the Foundation was laid for our Association. The day started with ....
Read more....

Shihan Jan Kallenbach 8e dan KBN
Een mooi cadeau voor de shihan tijdens de viering van ons 40-jarig jubileum. David Roovers, voorzitter van de Karatedo Bond Nederland (KBN), zorgde voor een bijzondere verrassing.
Lees hier meer....

40-jarig jubileum-reünie

September 28, 2013Posted by Rob Quant

 

De reünie


Zaterdag 28 september 2013 vierden wij dat 40 jaar geleden de basis werd gelegd voor onze vereniging. De dag begon met de training Tai Ki Ken, die voor deze dag was open gesteld voor belangstellenden. Na de training konden de aanwezigen ongedwongen met elkaar kennis maken en ervaringen uitwisselen. LoÏs en Maurice Quant stonden garant voor een prima verzorging van de inwendige mens. Steeds meer (oud-)leden en genodigden verzamelden zich en maakten zich op voor het vervolg. Shihan Kallenbach gaf de aanwezigen met een prachtige diashow een indruk van 40 jaar Shin-ShinBuKen.
Na de opening en diashow was het tijd voor de Shinto-les van Shinto-master Paul de Leeuw.

Dankwoord Jan Kallenbach

September 30, 2013Posted by Rob Quant

 

Bij deze wil ik het KBN Bestuur, Sensei Takahashi, alle Shin-ShinBuKen Members, mijn mede Bestuursleden...en natuurlijk sommige onvergetelijke TaiKi members en Oud-ShinBuKenners bedanken voor hun belangstelling, aanwezigheid...en inbreng op onze 40 Years ShinBuKen Party afgelopen zaterdag in de Dojo en in de Halve Maen.
Jullie aanwezigheid deed ons goed en maakte deze gebeurtenis tot een onvergetelijke dag voor ons. Wij waren blij, verbaasd en ontroerd door alle aandacht en de mooie cadeau's die wij als Bestuur en ik persoonlijk van jullie mochten ontvangen. In mijn herinnering schoten die 40 Jaren voorbij, zoals als een 'afgeschoten pijl voorbij vliegt'... met dit verschil, dat wij allen hebben kunnen zien dat onze pijl eenmaal gemikt en losgelaten...uiteindelijk doel heeft getroffen, waarmee onze inspanningen over 40 Jaren niet voor niets zijn geweest!
Dank voor het gegeven dat jullie vaak persoonlijk hebben geholpen onze 40 Jaren vorm en inhoud te geven...fijn, dat wij het daarom samen kunnen delen en fantastisch dat jullie dit samen met ons hebben helpen vieren.
Een volmondig Domo Arigato!

For our foreign Friends:
Thank you,
In this way I want to thank the President of Karatedo Bond Nederland, Sensei Takahashi, all Shin-shinBuken Members, my fellow Boardmembers...and of course some unforgettable TaiKi members and former ShinBuKenners for their attention, presence...and efforts on our 40 Years ShinBuken Party last Saturday in our Dojo and the Halve Maen.
Your presence felt very good and made this happening unforgettable for us. We were very happy, sometimes astonished and moved by all this attention and nice presents we received as Board of Shin-ShinBuKen and personally. In my memory those 40 Years went by as a 'shot arrow' ...with this difference, all could see our arrow finally did hit our mark, and after all we can state our efforts during those 40 Years have not been in vain. Thank you for your personal efforts to give our 40 Years content and a good form...it's good we could share all this and it is super you helped us celebrating it
A frank Domo Arigato!

Jan Kallenbach
TaiKiKen & Yi-Chuan Kyoshi Master Teacher
Pres. Shin-ShinBuKen Dojo Amsterdam
jankallenbach@hetnet.nl

Shihan Jan Kallenbach 8e dan KBN

September 30, 2013Posted by Rob Quant

 

Een mooi cadeau voor de shihan tijdens de viering van ons 40-jarig jubileum. David Roovers, voorzitter van de Karatedo Bond Nederland (KBN), zorgde voor een bijzondere verrassing. David was speciaal voor deze mooie gelegenheid naar de dojo gekomen. Hij had het genoegen namens de KBN Shihan Jan Kallenbach te promoveren tot 8e dan KBN. Hij blikte terug op een mooie staat van dienst en sprak zijn waardering uit voor de veelzijdigheid van de all-round Budoka Shihan Jan Kallenbach.
Lees hier meer....

SMR Jodo stage in Györ Hongarije

September 16, 2013Posted by Fred Quant

 

Lees de ervaringen van onze vrienden in Györ Hongarije van deze stage........ Read MoreOur favorite day

April 8, 2013Posted by Patrik Orth

 

SMR Jodo seminar in Czech Republic, 6th - 7th April 2013


For the seventeenth time, Fred Quant (Menkyo Kaiden) from the Netherlands lead the seminar of the traditional Jodo in Czech Republic. There were 34 participants from Czech Republic, Slovakia, Hungary, Germany and even from Ukraina and Switzerland. After two years, the seminar has returned back to Zlin where its tradition first begun in 2002. Consequently, it was fully organized by small but experienced Tenshin Dojo. The seminar was held on the weekend after Easter in the gym of the medical high school in Zlin. During the years Fred has been coming to Czech Republic, both the number and the level of participants has been increasing. Unlike the past, no complete beginners took part in the seminar and everyone had at least some previous experience with Jodo, although of course not everyone has a solid understanding of the methodics yet. Those, as well as the "eternal beginners", appreciated the usual kihon sotai practice in the first three hours of the seminar. On the Saturday afternoon, we spent an hour with bokken practice and after that we continued with Omote waza (and more advanced Kage waza) in groups divided by level. I think on Saturday, people are most focused and trying to absorb as many informations as possible. Sunday's program was more aimed towards the advanced participants practicing Chudan, Ran-ai and further waza up to Samidare. There were also kams held for a few kyu degree candidates at the end of the Sunday morning's block, while others continued to practice. All the examinees were successful.

The last two hours of the seminar on Sunday were devoted to learning new katas for those who needed them and to correcting their latest ones for others. Fred visited the participants, saw their last kata, corrected the mistakes and if suitable, taught a new kata. Even then there was barely enough time, and Fred spent further 40 minutes after the final bow out with the most advanced participants whom he could not visit during the regular training.

The seminar ended on Sunday before 5 pm. We were again enthusiastic to accept the corrections from our favorite teacher and to be inspired by his precise and elegant movements and techniques.
The kamiza consisted of the calligraphy by Sergio Dieci, who prepared it for us as a present to Fred. The message of the calligraphy was hibi kore kojitsu - today is my favorite day. The calligraphy was for Fred, but the day was ours. Both of them.

Patrik Orth
Translation Zdenek Dvorak
Photos Jana Štolfová

Sensei Rob uit gips

December 8, 2012Posted by Rob Quant

 

Na eerst een weekje in het gips te hebben gezeten werd de pees operatief vastgezet waarna een periode van 8 weken gips volgde. Eerst even gips spits en vervolgens in een rechte hoek. Nadat het gips was verwijderd begon de volgende uitdaging. Weer leren lopen! Daar wordt nu hard aan gewerkt en kost de nodige inspanning en andere aanverwante ongemakken. Ook deze uitdaging neem ik met volle overgave en ik hoop binnen afzienbare termijn weer op de mat te staan. Ik kijk daarnaar uit!

Verrassing voor Fred Quant

December 8, 2012Posted by Rob Quant

 

De leerlingen van Fred Quant hadden dit keer een verrassing voor hem in petto. Samen met het bestuur werd deze verrassing vorm gegeven. Fred begon zijn carriere in het Jodo namelijk in 1982 en dat betekent dat hij nu al 30 jaar zijn ziel en zaligheid in het SMR Jodo stopt. In die 30 jaar heeft hij niet alleen de hoogste graad behaald, maar hij draagt zijn kennis en ervaring ook al die jaren over op zijn leerlingen.
Dat was aanleiding voor de jodoka om hun leermeester in het zonnetje te zetten. Maar hoe doe je dat zonder dat hij het merkt? Wel daar kwam de secretaris, zijn broer Rob, met het idee om Fred en zijn vrouw uit te nodigen voor een gezellig etentje om het huwelijksjubileum van Rob en zijn vrouw Marianne te vieren. Dat viel midden in de week en de uitnodiging om het dan de vrijdag er op te vieren wekte geheel geen argwaan. Er moest natuurlijk wel iets geregeld worden om de jodoles die avond te kunnen laten doorgaan. Medebestuurslid Jeffrey stelde bereidwillig voor de les over te nemen, dus dat was geregeld. Groot was de verrassing bij aankomst in het restaurant waar Fred eerst alleen de voorzitter zag zitten en nog steeds niets vermoedde, hij vond het zelfs leuk dat die er ook bij was! Daarna pas zag hij ook zijn leerlingen zitten en vermoedde hij nog niets. Na een korte toespraak door Rob en de voorzitter Jan Kallenbach begreep hij het complot dat was gesmeed en dat hij en zijn vrouw Marieke de eregasten waren die avond. Marieke zat ook in het complot en dankzij haar was de verrassing volledig. Ook hun kinderen waren er die avond natuurlijk bij en het werd een heel gezellige avond die een diepe indruk op Fred heeft achter gelaten. Een avond die hij intens heeft beleefd en die hem met trots en dankbaarheid vervulde.Wouter geslaagd!

September 29, 2012Posted by Rob Quant

 

Ondanks dat ik in het gips even lijdzaam moet aanzien hoe anderen zich vermaken en kunnen uitleven, staat niets mij in de weg onze talenten te kunnen laten promoveren. Afgelopen donderdag heeft Wouter van der Kroef onder streng toezicht van zijn collega karateka, sensei Bert Slot en sempai Rolf Slijkerman en Thomas Smink een prima prestatie neergezet. Zonder dat hij het zich bewust was deed hij examen voor de volgende trede op de ladder. En dat deed hij met volle overgave. Wij zijn dan ook blij dat wij hem hebben kunnen bevorderen tot 3e kyu met de daarbij horende en felbegeerde bruine band. Wouter ga zo door en draag deze band met verve! Proficiat!

Pech voor sensei Rob

September 21, 2012Posted by Rob Quant

 

Dat een ongelukje in een klein hoekje schuilt heb ik, sensei Rob, helaas ondervonden. Dit bleek bij de jaarlijkse nationale training voor examinatoren en lesgevend kader in Utrecht. Na de ontvangst en het hartelijke welkom gingen de aanwezigen in groepen uiteen om in groepsverband te werken aan de kaders voor het komend jaar. Deze bijeenkomsten kenmerken zich door de goede samenwerking tussen de aanwezigen die theorie en praktijk tot werkbare en praktische oefenvormen samenbrengen. Dit wordt natuurlijk door de aanwezigen daadwerkelijk getoetst. Helaas kwam ik daar niet aan toe. Al tijdens de warming up ging het mis. Na al even bezig te zijn geweest sloeg het ongeluk toe bij de aanzet van een mae geri. Plotsklap met een luide knal, jawel duidelijk hoorbaar, begaf de linker achillespees het. Voor enkele aanwezigen hoorbaar, echter zonder zichtbaar gevolg. Ik bleef zowaar staan! Voorzichtig enkele collega’s het onheil gemeld en toen de zaal verlaten. mae geri gips Mijn vrees werd al gauw bevestigd tijdens het bezoek aan het UMC dat op een steenworp afstand gevestigd is. Inmiddels is de pees operatief vastgezet, van gips voorzien en wordt gewerkt aan een voorspoedig herstel. Nog een dankwoord aan Hans Harthoorn, David Roovers, Joost Franken, Bert Slot en Sergio Schouten die mij hebben bijgestaan bij deze vervelende gebeurtenis.

International Jodo Gasshuku 2012

July 28, 2012Posted by Christiaan Zandt

 

Deze zomer reisden ongeveer 150 jodoka van over de hele wereld naar het rustieke Zwitserse plaatsje Broc, in de buurt van Fribourg. Daar vond namelijk tussen 28 juli en 4 augustus 2012 de gasshuku van de Internationale Jodo Federatie (IJF) plaats. Ook Fred Quant samen met jodoka van de Shin-Shinbuken dojo en de andere twee dojo in Nederland (Haarlem en Groningen) waren natuurlijk van de partij. De locatie was schitterend - grazige groene weiden, zacht klingelende koeienbellen, robuuste heuveltoppen...
Broc2012groep
Het was iedere ochtend weer een plezier om tegen 6 uur naar het trainingsveld te wandelen voor het trainen van kihon. Terwijl de fluisterzachte kiai over het trainingsveld schalden (want we wilden toch ook rekening houden met de lokale bevolking die er voor koos om nog wat langer in bed te blijven liggen) scheerden de eerste zonnestralen dan rond 7 uur over de bergkammen in het oosten. Na het ontbijt werd de training vervolgd tot lunchtijd. De derde training van de dag vond vervolgens plaats van 15 uur tot het avondeten. Om optimaal gebruik te maken van de aanwezige leraren en om iedereen op zijn of haar eigen niveau te kunnen laten trainen, werd veelal in drie groepen gewerkt. De woensdag was, zoals meestal, gereserveerd als rustdag. Velen maakten ook van deze dag gebruik om bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken - ditmaal het kasteel van Gruyère en een chocoladefabriek. Een mooie traditie is ook de musei no hi - op deze (donder)dag ‘zonder stem’ wordt van het ochtendgloren tot aan het diner gezwegen. Het is telkens weer waardevol om te ervaren hoe de stilte rust en focus ondersteunt. En deze verstilling voedt de training én het werkelijk samenzijn met de anderen. Op vrijdag vond de gebruikelijke embu plaats voor mensen uit de buurt. Er was een televisieploeg wezen filmen en de plaatselijke krant had melding gemaakt van ‘samoerai die het sportveld bewoonden’ - de belangstelling voor de demonstraties was dan ook groot.
De promovendi 2012
Op de laatste dag vonden ook nog enkele examens plaats, waarbij Shin-Shinbukenleden Jan Gerrit Post en Christiaan Zandt slaagden voor sandan. Vlnr. Gefeliciteerd Christiaan en Jan Gerrit met het behalen van jullie 3e Dan. Gaby en Jeffrey ontvingen tijdens de Kagamibiraki in januari 2012 hun Oku Iri, gefeliciteerd!

Jodo seminar in Krkonose, Tjechië

July 1, 2012Posted by Rob Quant

 

HDe stage in Krkonose was een goedbezocht en groot succes. Voor diegenen die de taal machtig zijn is bijgaand verslag een interessante weergave van alle inspanningen.

Gratitude by Shihan Jan Kallenbach

May 16, 2012Posted by Jan Kallenbach

 

Anouncement of special grading:
We have offered a special sake already to most of the members in our dojo... and maybe you may have heard it from elsewhere, but I can announce officially now, a special grading moment took place at the International FEKAMT Teacher Seminar in Amberieu en Bugey in France recently. We were invited for this International Karate-do Teacher Seminar on the 24-25th of March 2012 as a guest teacher, so together with TaiKi Senior Daan Dirkson we introduced the martial art of TaiKiKen and taught TaiKi-budo.
With over 230 participants we had a busy schedule. My colleague teachers were: mr. Gilbert Gruss 9th dan, mr. Phillipe Renault 9th dan and as a special guest mr. Feodor Tamarski karate-do teacher and welknown artist of budo paintings was present to create a special painting.
On Saturday evening there appeared to be an official grading ceremony and after witnessing several grades coming by, it was a great surprise for me to be called forward to receive on behalf of the inviting FEKAMT organisation ( Federation Europeenne de Karate-do et Arts Martiaux Traditionnels) a certificate myself also. I was awarded a ninth dan degree by FEKAMT and received it out of the hands of the president mr. G. Garson and the head of the Grading Commission mr. Gilbert Gruss 9th dan.

To receive this high level grade, which was so totally unexpected , together with the outspoken estimation and especially this gesture from my great budo friend, colleague and old 'Great Opponent' during our karate-do fighting days, ...made it heart-warming and forms a great stimulance for me!


Jan Kallenbach
President of Shin-ShinBuKen
TaiKi & Yi-Chuan Kyoshi

Shihan Jan Kallenbach 9e dan!!

May 16, 2012Posted by Daan Dirkson

 

Ons bezoek aan het Seminaire des Professeurs d’Arts Martieux in Amberieu en Bugey nabij Lyon begon al met een warm onthaal door een van de studenten aldaar. In een half uur reed die ons naar een sportcomplex aan de voet van de Franse Alpen. Dat het een mooi weekend zou worden stond voor ons eigenlijk al vast, maar de verrassing die het voor ons verborgen hield, konden we toen nog niet vermoeden.

Shihan Kallenbach was uitgenodigd om tijdens het weekend van 24 en 25 maart een aantal gastcolleges te geven in o-sensei Sawai’s Tai Ki Shi Sei Kenpo. De andere twee leraren, die de groep van 230 voornamelijk zwarte banders uit 8 verschillende landen zouden onderwijzen, waren Sensei Philippe Renault (9de dan) en Sensei Gilbert Gruss (9de dan), oud tegenstander en goede budovriend van Jan Shihan.

Group

Onder de vlag van de Fédération Européenne de Karaté Do et Arts Martiaux Traditionnels, afgekort FEKAMT, organiseert een aantal dojo’s samen in het oosten van Frankrijk dit jaarlijks terugkerend evenement die leraren en assistent leraren extra verdieping geeft in hun budo. De onderlinge verbondenheid van deze clubs is tientallen jaren geleden ontstaan door 4 bevriende sensei’s die ieder hun eigen dojo in de regio vestigden en het contact met elkaar goed onderhielden. De leerlingen van deze sensei’s, goed bekend met elkaar, en inmiddels aan het hoofd van hun eigen dojo, hielden op hun beurt weer de contacten met elkaar warm wat resulteerde in één grote budo familie. Onderling organiseren ze regelmatig grote toernooien voor de jeugd en vindt er veel uitwisseling plaats. Zo staat de deur altijd open voor iemand van een andere dojo die, als het zo uit komt, mee zou willen trainen. Deze sterke band was duidelijk merkbaar tijdens het seminarweekend en gaf het geheel een fantastische sfeer.

Onder leiding van Franck Faipot (5de dan) van Karate Amberieu organiseerde een groep enthousiaste vrijwilligers een evenement waarbij aan alles gedacht was. Tussen de interessante stages van les Mêtres door, werd er aan lange tafels een prima lunch geserveerd voor alle deelnemers tegelijkertijd. Er was een galerie met het werk van mêtre Féodor Tamarsky en een bij de ingang stond een dozijn Bonzai bomen van de heer Faipot zelf.

Nadat op de laatste dag van het seminar ter plekke een schilderij werd geproduceerd door sensei Féodor Painting en de drummers van Wakaido Makoto hun energieke concert gegeven hadden was het tijd voor het uitreiken van de Dan graden. Drummers De examens daarvoor waren al afgelopen augustus gedaan, maar dit seminar was nog een verplicht onderdeel.

Meerdere studenten kregen een derde of vierde Dan uitgereikt uit de handen van Doctor Gérard Garson, Président de la FEKAMT. Steeds hogere Dan-graden werden uitgereikt, tot zelfs een 8ste Dan voor sensei Guy Bigot.

Net toen we dachten dat dit gedeelte afgelopen was, werd shihan Kallenbach naar voren geroepen.
Uitreiking Oud opponent en jarenlange budovriend Gilbert Gruss prees Jan voor zijn grote bijdrage in het Karate en het Budo en reikte hem vervolgens een negende Dan certificaat uit als blijk van het grote respect en waardering die hij voor hem heeft.

Friends

Links:
www.karatebushido.com
www.amberieu-karate.net
www.fekamt.com
www.wadaiko-makoto.org

Rolf en Lara getrouwd

April 28, 2012Posted by Rob Quant

 

Rolf Slijkerman Lara zijn getrouwd op 27 april 2012. In Wijk aan Zee gaven zij elkaar het jawoord. Het was in alle opzichten een hele mooie dag. Rolf is een zeer gewaardeerd lid van onze vereniging en is al jaren betrokken bij het wel en wee van de karatesectie. Hij is wekelijks aanwezig en helpt menig karateka op hun ontdekkingsreis naar het ultieme doel. Ook langs deze weg wensen wij het paar heel veel geluk en plezier.

Het bestuur en leden.

3e Vanencompetitie

April 24, 2012Posted by Rob Quant

 

Tijdens 3e Vanencompetitie in Nieuw Vennep lieten ook deze keer Jonas en Raphael zien waartoe zij in staat zijn!

Central Jodostage 2012

February 17, 2012Posted by Rob Quant

 

12th Central Shinto Muso Ryu Jodo Stage Amsterdam – Almere,
June 1-3, 2012 by Fred Quant – Menkyo Kaiden.......

Nieuwsbrief January 2012

Februari 4, 2012Posted by de voorzitter

 

De eerste nieuwsbrief 2012 is uit. Deze staat weer vol met wetenswaardigheden.

Zeer bijzondere Kagamibiraki SMR Jodo

Januari 14, 2012Posted by Fred Quant

 

Voor onze club is de Kagamibiraki (Traditionele Nieuwjaarstraining) van afgelopen weekend in Zwitserland een wel heel bijzonder evenement geworden. Gaby Yo en Jeffrey Schwerzel zijn op zaterdag gepromoveerd tot Oku Iri en hebben uit handen van Pascal Krieger (Menkyo Kaiden SMR Jo en President van de International Jodo Federation) hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Bijzonder want een Oku Iri wordt niet automatisch uitgereikt, omdat je lang traint of technisch goed onderlegd bent. Je kan er ook geen examen voor doen. Het gaat veel verder dan dat. Het betekent de officiële toetreding tot de Ryu met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Bij het in ontvangst nemen van het certificaat aanvaard je de verantwoordelijkheden die je hebt naar de andere leden van de Ryu. Je wordt geacht aanwezig te zijn bij de centraal georganiseerde trainingen, je kennis te delen en uit te dragen. Een commitment wat niet voor iedereen is weggelegd, maar aan Gaby en Jeffrey toevertrouwd. Dit was echter niet alles. Als klap op de vuurpijl was daar ook nog onze Frank Hoekzema. Op zondagmiddag, na afsluiting van de Kagamibiraki werden er weer de traditionele DAN-examens afgenomen. Onze Frank was voorgedragen om examen te doen voor de 1ste Dan. Hij had zich al goed voorbereid in Nederland en stond op scherp. Belangrijk, want één fout waarmee je jezelf in gevaar brengt betekent automatisch gezakt en volgende keer terugkomen. Frank heeft met Jeffrey als partner een uitstekend examen neergezet en zijn 1ste Dan van Pascal Krieger in ontvangst mogen nemen. Gaby, Jeffrey en Frank gefeliciteerd met deze mijlpaal in jullie Jo-carrière.

Fred Quant

Vernieuwde website

8 januari 2012Door Rob Quant

 

Het is dan zover. Na veel en hard werk is de website vernieuwd. Laat het ons weten wat je ervan vindt! Je kunt daarvoor gebruik maken van het contactformulier.

Kagamibiraki 2012

29 december 2011Door Rob Quant

 

In het weekend van 7 en 8 Januari wordt de traditionele Jodo Kagamibiraki nieuwjaarsopening in Zwitserland gehouden. Ook dez keer zal onze vereniging vertegenwoordigd zijn.

Thomas Smink 1e dan

11 december 2011Door Rob Quant

 

Thomas_Shodan Thomas Smink doet een uitstekend examen voor 1e dan in sporthal Lunetten in Utrecht. In een druk bezochte hal legden een groot aantal kandidaten het examen af voor de felbegeerde dangraad. De examencommissie sprak van een uitstekend uitgevoerd examen met een overtuigende inzet bij de diverse onderdelen. Het was een lust voor het oog. Wij zijn zeer verheugd met deze toetreding tot de yudansha.


SMR Jodo stage in Frankrijk

November 10, 2011Posted by Rob Quant

 

Op 19 en 20 november 2011 organiseert L'ecole de Budo-Raji haar jaarlijkse stage in Rennes (Frankrijk). Ook dit jaar zal Fred Quant SMR Menkypo Kaiden een stage verzorgen geassisteerd door Philippe Boucault 3e dan.

Aankondiging

 

Uitstekend geslaagde 2e Vanencompetitie in Hoofddorp. Jonas en Raphael lieten ook deze keer zien waartoe zij in staat zijn! Lees hier meer.

12 oktober is onze voorzitter en docent Tai Ki Ken en Tai Chi Chuan geopereerd aan zijn heup, het herstel verloopt voorspoedig. Bestuur en leden van Shin-ShinBuKen wensen hem van harte beterschap en een voorspoedig herstel.

Op 19 en 20 november 2011 organiseert L'ecole de Budo-Raji haar jaarlijkse stage in Rennes (Frankrijk). Ook dit jaar zal Fred Quant SMR Menkypo Kaiden een stage verzorgen geassisteerd door Philippe Boucault 3e dan.

The Shuri Kosei Dojo would like to kindly invite you to the 6th Hungarian gasshuku with Fred Quant Shinto Muso Ryu Jodo Menkyo Kaiden. This time the gasshuku will be organized 24-25th september, 2011 in Györ.

Zondag 4 september heeft een aantal karatedo-leden het nieuwe seizoen geopend samen met Dojo Saikoro uit Hoofddorp met een strandtraining op het strand Parnassia van Bloemendaal.
Krijg hier een indruk van hun verrichtingen en van het strandweer.
De jo-sectie heeft het nieuwe seizoen geopend met een training speciaal voor de yudansha.

Uitstekende start Jeugdkarate voor 10 jaar of ouder, lees hier meer.

Uitstekend geslaagde 1e Vanencompetitie in Hoofddorp. Pablo, Jonas en Raphael vertegenwoordigden onze vereniging met glans! Lees hier meer.

Verslag 11th central jodo stage by Fred Quant, SMR Menkyo Kaiden, lees hier meer.

Verslag 6th Central European Taiki Gasshuku for Taiki Seniors by Jan Kallenbach, Kyoshi Tai Ki Ken. Lees hier meer.

De voorzitter...

Oktober 20, 2011Posted by Rob Quant

 

12 oktober is onze voorzitter en docent Tai Ki Ken en Tai Chi Chuan geopereerd aan zijn heup, het herstel verloopt voorspoedig. Bestuur en leden van Shin-ShinBuKen wensen hem van harte beterschap en een voorspoedig herstel.

Belangrijke mededeling van het bestuur van Shin-ShinBuken!

September 29, 2010Posted by de voorzitter

 

Op dinsdagavond 28 september jongstleden vond er rond 18.00 uur in de Lodewijk van Deijsselstraat op straat buiten en voor de deur van ons verenigingsgebouw een schietincident plaats.
Een vader die wij niet kennen en waarvan wij alleen weten dat hij zijn zoontje van zeven wilde aanmelden kreeg op straat ruzie, waarbij de vader werd beschoten en ernstig gewond raakte. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Wij betreuren het zeer dat in de buurt van onze vereniging en wel zo dicht bij een dergelijk gruwelijk incident heeft plaats gevonden. In onze vereniging waarvan de judoafdeling al meer dan 50 jaar in deze buurt bestaat, hebben wij nog nooit eerder zo iets meegemaakt. Wij zijn er in onze aanpak van oudsher altijd op gericht verschillen in menselijke kwaliteiten en mogelijkheden . . . anders dan met geweld te benaderen. Wij beschouwen dit incident dan ook als een ernstige schending van de manier waarop wij vinden dat men met elkaar dient om te gaan en een heel slecht signaal voor de jeugd.
Onze judoleraar ter plaatse heeft - met hulp van enkele aanwezige ouders - adequaat gehandeld en alle leerlingen binnen gehouden. Dit in tegenstelling tot een internet bericht waarin vermeld stond dat zij buiten stonden.

Wij zijn als bestuur behoorlijk geschokt door dit voorval en zullen met de ouders van onze judo kinderen en de andere leden contact opnemen en hen melden dat deze affaire geheel buiten ons om heeft plaatsgevonden en dat wij als bestuur en docenten al het mogelijke doen om de veiligheid in onze vereniging te waarborgen.

Het Bestuur van Budovereniging Shin-ShinBuKen

 
  • Valid XHTML 1.0 Transitional
  • Valide CSS!
  • Valide CSS!
 
Terug naar homepage