Overlijden van onze voorzitter

April 26, 2021Posted by Rob Quant

Beste Budovrienden, met pijn in ons hart moeten we mededelen dat onze Sensei, Shihan, Kyoshi, Budoleraar, voorzitter en vriend is overleden in het bijzijn van zijn geliefden. JHK Er zijn bijna geen woorden voor wat hij voor ons betekent en zal blijven betekenen. Aan ons de taak om hem trots te maken en zijn erfenis voort te zetten. Hij zal altijd bij ons zijn en we zullen hem nooit vergeten. Na een strijd tegen een onzichtbare tegenstander is onze voorzitter Jan Hendrik Kallenbach op 14 april vredig ingeslapen in de leeftijd van 77 jaar.

Dear Budofriends, with pain in our hearts we have to announce that our Sensei, Shihan, Kyoshi, Budoteacher, chairman and friend has passed away in the presence of his beloved ones. There are almost no words for what he means and will continue to mean to us. It is our job to make him proud and to carry on his legacy. He will always be with us and we will never forget him. After a battle against an invisible opponent, our president Jan Hendrik Kallenbach passed away on april 14, 2021 peacefully. He has reached the age of 77 years.

Overlijden oud bestuurder Ton BoelhouwerApril 26, 2021Posted by Rob Quant

Ton Boelhouwer Onze oud-bestuurder Ton Boelhouwer is ruim een jaar na het overlijden van zijn geliefde echtgenote volkomen onverwacht op 4 april 2020 overleden. Door de coronamaatregelen heeft de uitvaart in besloten kring plaats gevonden. Namens onze vereniging heeft het bestuur de familie gecondoleerd.Overlijden echtgenote van onze secretaris/instructeur karate-doApril 26, 2021Posted by Rob Quant

Marianne Quant Op 5 juni 2018 is mijn echtgenote na een strijd van tien weken vredig ingeslapen in mijn bijzijn. Deze tien weken waren werkelijk een achtbaan waar hoop en vrees elkaar telkens afwisselden. Haar overlijden heeft mij diep getroffen, waardoor ik een aantal taken tijdelijk niet heb kunnen uitvoeren en ook afwezig ben geweest. Ik ben mijn medebestuursleden, -instructeurs en leraren dan ook zeer dankbaar dat zij deze van mij hebben overgenomen. Ik dank iedereen hartelijk voor alle steun en blijken van medeleven die ik sindsdien heb mogen ontvangen.


In memoriam Bert de Waard

January 7, 2016Posted by Rob Quant

Met leedwezen vernamen wij het droevige nieuws dat Bert de Waard is overleden. Wij verliezen in Bert een bevlogen budoka die al heel vroeg deel uitmaakte van onze vereniging.

Bert de Waard

Bert had in diverse diciplines waaronder aikido, karatedo, tai ki ken en kick boxing zijn sporen verdiend. Hij was een budoka pur sang die continu op weg was naar kennis en verbetering. Hij stond altijd open voor nieuwe inzichten en ging een partijtje stoeien om in de praktijk te toetsen nooit uit de weg. Bert heeft de laatste jaren door een hersenbloeding helaas veel aan hem voorbij moeten laten gaan. Bij ons veertig jarig jubileum was hij nog present en genoot met volle teugen!

Een zeer toepasselijke groet van onze Franse budovriend Julien Porterie: Bert de Waard

Nishioka Sensei overleden

Febuary 28, 2014Posted by Fred Quant

Nishioka Sensei passed away on 8 February 2014. Pascal Krieger wrote a personal letter to Sensei's daughter and the FEJ sent, through Vicente Borondo and Watabe Sensei a substantial contribution for the funeral.
Read more.....

NSpassed

In memoriam Henny Smit

September 2, 2011Posted by Rob Quant

 

Met leedwezen hebben wij vernomen dat Henny Smit - Harthoorn is overleden. Henny Smit is op 6 augustus 2011 in de leeftijd van 66 jaar overleden. Henny was de echtgenote van Frans Smit, judoleraar, voormalig penningmeester en thans ere-lid van onze vereniging. Een sportief, creatief, kleurrijk, bloemrijk en actief leven is Henny slechts kort gegund. Zij was voor menig familielid, vriend, vriendin en kennis de inspiratie om te komen tot prachtige prestaties en creaties. Samen met gezin en vrienden heeft zij altijd van het leven willen genieten en de wereld verkend door vele reizen.
Henny is in 1960 lid geworden van de vereniging en in 1966 is zij met Frans Smit getrouwd. Henny is ongeveer 10 jaar actief judolid geweest. Ze was bruine band toen ze vanwege haar zwangerschap is gestopt. Zij heeft Frans altijd de tijd en de ruimte gegeven om samen met de overige trainers en bestuursleden de vereniging te leiden. Henny deed de ledenadministratie en bij wedstrijden/graduaties/judoweekenden was zij regelmatig aanwezig. Zij is in de jaren daarna nog altijd betrokken geweest bij de vereniging tot het moment dat deze werd overgedragen aan Shin-ShinBuken.
Helaas heeft haar ziekte een vroegtijdig einde gemaakt aan de gezamenlijke ontdekkingsreizen en heeft zij haar laatste reis nu in haar eentje aangevangen.
Wij hebben Henny slechts kort mee mogen maken. Zij was al geruime tijd ziek en probeerde samen met Frans en familie de laatste jaren te genieten van hetgeen het leven te bieden heeft.
Het bestuur heeft via Rob de laatste eer aan Henny bewezen tijdens de condoleancegelegenheid op donderdag 11 augustus.
Wij zullen Henny blijvend in onze herinnering houden en haar steun aan Frans en vertrouwen in de vereniging eer aan doen. Wij zijn in gedachten bij Frans, de kinderen en kleinkinderen.

Het bestuur.

In memoriam Marius Landsbergen

July 16, 2011Posted by Jan Kallenbach

 

Vandaag, 16 juli 2011, bereikte ons het bericht dat afgelopen donderdag, ons aller gewaardeerde Marius Landsbergen is overleden.

Marius.jpg

Marius0001.jpg

Marius_Judo_tournooi

Wij hebben diep respect voor de wijze waarop hij zijn strijd voerde en zijn leven zin probeerde te blijven geven.

Marius was al veel langer bij de club Shin-Shin betrokken, voordat hij zo'n vijf jaar geleden TaiKi ging doen. Zijn kinderen waren al veel langer lid van de Judo sectie.

Marius_Daley

Hij heeft destijds in juni 2009 met verve een foto serie gemaakt van ons 5e TaiKi Senior Seminar en overwoog die zomer nog mee te gaan naar onze Gasshuku in Zweden. Het heeft niet zo mogen zijn, zijn akelige ziekte kreeg hem alras volledig in zijn greep en hij heeft afgelopen donderdag 14 juli de strijd moeten opgeven.


Vrijdagmiddag 22 juli vindt zijn begrafenis plaats.

Het bestuur wenst mede namens alle leden de familie en vrienden sterkte met dit verlies,

Het bestuur
Budovereniging Shin–ShinBuKen

In memoriam Ab de Wit

July 2, 2008Posted by Jan Kallenbach

 

Met leedwezen hebben wij vernomen dat onze Appie is overleden.

Ab karate Ab de Wit Ab Kendo

Ab de Wit is op 29 juni 2008 in het ziekenhuis in Hoorn overleden op 75 jarige leeftijd. De crematie heeft in besloten kring plaats gevonden op vrijdag 4 juli te Schagen. Het bestuur heeft via Fred en Rob de laatste eer aan Ab bewezen tijdens de condoleancegelegenheid op donderdag 3 juli en via een kaart van voorzitter Jan aan zijn gezin. Na een infectie die tot een voetamputatie leidde, waarbij later nog enorme complicaties zouden komen, heeft Ab de strijd verloren. Ieder die Ab gekend heeft en met hem gewerkt heeft zal ervan overtuigd zijn dat Ab er alles aan gedaan heeft om deze strijd te overwinnen. Voor Ab was één ding belangrijk en zo wil hij ook in de herinnering blijven bij iedereen: "Het gaat niet om het bereiken van het doel, maar om de weg ernaar toe." Dit typeert de budoka in hart en nieren die Ab was. Ab had een dojo in Wieringen waar hij diverse disciplines als judo en karate onderwees. In die hoedanigheid heeft hij tijdens veel karatestages met ons samengewerkt. Ab was van 1982 tot en met 1996 lid van onze vereniging en heeft met Fred jodo getraind. Hij heeft daarbij de derde dan behaald. Daarnaast heeft Ab als bevlogen karateka verschillende functies binnen de Karatedo Bond Nederland vervuld en heeft zijn vijfde dan karate behaald, daarnaast heeft hij ook in andere disciplines diverse graden behaald. Ab was een graag geziene budoka en bevlogen als hij was wist hij zijn leerlingen en collega's te stimuleren hem te vergezellen op die lange weg naar het doel. Wij hebben Ab vorig jaar nog in ons midden mogen verwelkomen tijdens de Open Dag waarbij hij werd vergezeld door zijn broeder in martial arts Nanko. Wij zullen Ab blijvend in onze herinnering houden en zijn nagedachtenis eer aan doen.
Het bestuur.

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valide CSS!

Valide CSS!

 

Terug naar boven