Enthousiaste jeugdkarateka

19 maart 2014Door Rob Quant

 

De volgende foto's geven een indruk van de beleving van onze jeugdkarateka. Een sport die door jongens en meisjes kan worden beoefend.
In de kring
Groep_js
kata
Groep 1 beoefent kata
Groep 1
Groep1, van 7 - 9 jaar
Groep 2
Groep2, 10 - 12 jarigen
Groep 3
Groep3, de 12 - 15 jarigen

Uitstekende start jeugdkarate

10 juli 2011Door Rob Quant

 

In januari 2011 zijn wij begonnen met jeugdkarate voor kinderen vanaf 10 jaar.
Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen? Ben je 10 jaar of ouder en heb je ook interesse in karate lees dan snel verder. Aanmelden voor een gratis proefles kan elke donderdag om 18.15 uur. De lessen beginnen 18.30 uur en eindigen om 19.30 uur.

Er bleek een toenemende vraag naar jeugdkarate, reden waarom Fred en Rob plannen ontwikkelden om aan de vraag te kunnen voldoen. Met dit initiatief van Fred en Rob is opnieuw voorzien in een behoefte aan lessen voor de jeugd in krijgskunst op een sportieve wijze.

Inmiddels is het eerste halfjaar al weer achter de rug en heeft het eerste slipexamen plaats gevonden. Het werd een spannende les. De les begon met een schriftelijke toets. Daarna begon het praktische gedeelte en alle aanwezigen probeerden nog beter te presteren dan de rest. Een aantal leerlingen had zich goed voorbereid. Voor hen geldt, van harte gefeliciteerd met het behalen van de gele slip! Voor degenen die zich minder goed hadden voorbereid geldt, de volgende keer beter. Voor enkele anderen was het examen nog te vroeg.
Handenklap Uit de foto's is duidelijk het enthousiasme van de deelnemers te zien, dat het niet altijd even gemakkelijk is blijkt wel uit de verbeten blik op hun gezicht.
Jeugdles ligsteun Dat het jeugdkarate populair is blijkt ook uit de verdubbeling van het aantal leden in de afgelopen periode.


kata
Zie de diashow voor een indruk van de les.Enkelen hebben zich al verder ontwikkeld. Zij hebben inmiddels deelgenomen aan het eerste Vanentournooi in Hoofddorp. Pablo, Jonas en Raphael hebben daar voor het eerst de wedstrijdsfeer geproeft. Zij hebben de wedstrijdspanning goed doorstaan en een prima prestatie geleverd. Er wordt hard gewerkt aan de presentatie van de kata voor het volgende tournooi in oktober.
Let op de bekendmaking van de tijd en plaats!
team1 katateamVan links naar rechts: Raphael, Jonas en Pablo, zij namen deel namens Shin-ShinBuKen. Op de foto rechts het team omringd door de coaches Rob en Fred.

Terug naar begin
 

U wilt meer informatie via e-mail ontvangen?

 

Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contactpersoon:  *
Geslacht:  *
E-mailadres:  *
Onderwerp:
Uw vraag:

    * Verplichte velden
 

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valide CSS!

Valide CSS!

 

Terug naar boven

Terug naar homepage