Trainingen ter nagedachtenis Kyoshi en Shihan Jan KallenbachMay 16, 2021Posted by Rob Quant

 

De Taikenpoka en karateka hebben de week na de uitvaartplechtigheid van onze voorzitter en Kyoshi/Shihan Jan Kallenbach trainingen verzorgd ter nagedachtenis aan hem. Zijn partner en haar dochter hebben de training van de taikikenpoka bijgewoond. De trainingen werden met het grootste respect en in stijl uitgevoerd. De volgende foto's ter illustratie.

Group_TKK Group_TKK1 Group_TKK2 Group_TKK3 Group_TKK4 Group_TKK5 Jeugd1 Jeugd2 Jeugd3

Bijzondere Zwaard Gasshuku

July 4, 2017Posted by Jan Kallenbach

 

Verslag van een bijzondere Zwaard (iai-/kenjutsu) Gasshuku o.l.v. sensei Jean-Louis Martin op 24-25 Juni j.l. in onze Shin-ShinBuKen Honbu Dojo


JLM Wij waren ruim op de hoogte van de kwaliteiten van sensei Jean-Louis, toen wij hem destijds uitnodigden voor een zwaard-gasshuku.

Dat zit zo, Fred Quant sensei kende hem al via de Europese Jodo Federatie…en wij zagen hem optreden in de zwaard-demo's als 'rechterhand' van Pascal Krieger shihan, tijdens ons mooie 40 jarig Budo Jubileum Festijn in de Almere Sporthal in November 2013.
JHK Ons bestuur had naast de inbreng van de eigen sensei's voor dit evenement, een aantal bekende en kundige buitenlandse sensei's uitgenodigd w.o. de genoemde Pascal Krieger sensei (Zwitserland-Genève), Marshall McDonagh (Zweden-Gothenborg), Jacques Legrée (Frankrijk-Parijs), Åke Wall (Zweden-Stockholm), Alain Stoll (Frankrijk-le Lavenet), Michaël Söderquist (Zweden-Östersund), en Lars Sjöberg (Zweden-Solna). Tijdens het gemeenschappelijke diner na afloop s'avonds in Almere, bespraken wij het verloop van deze bijzondere dag en de speciaal geselecteerde les items en zo kwamen wij o.a. tot het voorstel om de banden met de Zwitserse FEI (Fédération Européenne de Iai-do) hechter te maken (die met de Jo-federatie wordt door Fred sensei verzorgd …én is al hecht) én nodigden wij sensei Krieger uit. Helaas, deze kon niet i.vm. een wereldreis en hij stelde Jean-Louis (Kuden graad FEI) voor…en zó is 't gekomen.
team Ondertussen is dit onze tweede zwaard gasshuku met Jean-Louis sensei en tusentijds hebben wij hem ook nog in dec. 2016 opgezocht in Geneva. Daar organiseerde hij onder auspiciën van de FEI (Fédération Européenne de Iai) een grote internationale stage met meer dan 100 deelnemers, waar alle hoger gegradueerde kaderleden w.o. Tiki Shewan shihan meededen en lesgaven. Een unieke sfeer, waar zwaard-lovers: Dirk Vet, Casper Stubbe en ik aan deelnamen.
Tijdens onze eerste Shin-ShinBuKen zwaard gasshuku een jaar geleden, deden onze twee TaiKi Seniors Dirk Vet en Casper Stubbe na afloop van de gasshuku iai-examen bij Jean-Louis sensei…en slaagden voor hun FEI sho-dan graad Iai-do. Beiden bleven goed geconcentreerd na de vermoeiende w.e. training. Knap werk!
JLM_Casper In ons tweede gasshuku w.e. ging de sensei dieper in op de oefenstof van vorig jaar en startte met pittige fysieke drills. Na deze drills, kwam de hantering van de boken…solo en in duo-vormen, om weer te eindigen met de verplichte Omori-ryu basis kata.
Enige uitleg: deze basiskata vormen de fysiek-mentale poort (shoden level) waardoor de iai-do beoefenaar heen moet…om de volgende niveau's beter te leren begrijpen en uitvoeren! Dit zie je in de Oosterse klassieke budo vormen wel vaker. Deze poort of 'mon' is een bekend gegeven dat ook gehanteerd wordt in de Zen-Boedhistische Leer, en geeft voor een leraar in feite ook aan of de leerling wil investeren en zweten om meer te willen leren en groeien. Kortom de Shoden-kata serie van 12 kata is in feite een lakmoesproef voor de budo-ka en zen-leerling (die een Koan moet oplossen voor hij verder mag).
JLM_FQ Jean-Louis sensei is een ware master-mover, die ons dit principe zo verfijnd en kundig uitlegt en voordoet, dat het een waar genoegen is om hem met zijn precisie en prachtige hara-houding het zwaard te zien hanteren.
De Zondag begonnen we om 09.00 uur tot 13.00 uur en daarna kregen we een herhaling van de basiskata en wat meer gevorderde kata voor diegenen die daar aan toe zijn…en eindigden we met een prachtige duo-serie van (de 7 basis weringen) die gepareerd en beantwoord moeten worden door tori. De logica van deze bewegings serie is zo mooi, dat als je hem door hebt, er een vloeiend bewegen ontstaat…dat wij als mastermoving zouden kunnen betitelen. En daar doen we het allemaal voor!
teachers Dank voor de inspirerende lessen sensei Jean-Louis Martin! En natuurlijk ook dank aan het verzorgende team van Marieke en Gaby dat onze lunches zo goed wisten te verzorgen! Dank ook aan het Shin-ShinBuKen Bestuur dat deze stage fascilliteerde en de aanwezige bestuursleden die ons ondersteunden door hun aanwezigheid.
Volgend jaar weer!

Sensei Rob Quant & Bert Slot 5e dan!!

December 7, 2015Posted by Jan Kallenbach

 

Zondag 6 december was het zover. Het moment van de waarheid voor een aantal van ons en van onze broederschool Dojo Saikoro. Sensei Bert Slot en sensei Rob Quant en Antoine Willems en Dennis Balder gingen op voor de volgende dangraad. Dennis en Antoine waren in de ochtend aan de beurt en legden beiden een succesvol examen af voor tweede dan. Onze sensei Bert en Rob waren in de middag aan de beurt en legden beiden een succesvol examen af voor vijfde dan! Alle inspanningen werden beloond met het felbegeerde diploma. Vele trainingsuren, constructieve kritiek van onze shihans, sensei en elkaar hebben geleid tot uitstekende presentaties van ons kunnen. De lovende woorden achteraf werden alle gretig in ontvangst genomen.
BudoBrothers
Antoine_Dennis Een woord van dank is zeker op zijn plaats voor alle aanwezige toeschouwers. Niet alleen leden kwamen, sommigen zelfs met hun partner maar ook familie en ouders van de kandidaten!
Godans in het zonnetje gezet!
Het bestuur feliciteert Rob en Bert De bloemen! Er zijn heel veel foto's gemaakt. Ik heb geprobeerd er een mooie slideshow van te maken. Wil je ook een beeld van de inspanningen krijgen? Klik dan hier...

Vervolgens was donderdag de beurt aan onze jeugdleden. Sempai Thomas stelde de vragen en gaf de instructies op een voor kinderen vertrouwde manier. Sensei Bert en sensei Rob keken met een kritische blik naar de verrichtingen van de pupillen. Vele ouders/familie keken met minstend zoveel spanning als de kinderen naar de examens. De examinatoren hadden maar kort overleg nodig om tot eensluidende beslissing te komen. Alle kinderen die examen konden doen werden beloond met de volgende slip. De volgende keer is het zlefs mogelijk om voor de volgende band examen te doen. Dus bereid je goed voor! De foto's van de slipexamens volgen op heel korte termijn. Heeft u of heb je nog een mooie foto stuur hem dan op naar ons.

Geslaagde Ken- en Iai-jutsu Gasshuku

August 9, 2015Posted by Jan Kallenbach

 

Amsterdam, 27th - 28th of July 2015

Iai_Kengroep_20150728

Zeer geslaagde Ken- en Iai-jutsu Gasshuku van sensei Jean-Louis Martin uit Geneve.

Op vrijdagavond kwam sensei Martin aan voor een gasshuku voor de liefhebbers van de zwaardkunst in onze Shin-ShinBuken dojo. Jean-Louis was al een bekende voor onze jodo-ka. Hij fungeert vaak als rechter hand van Pascal Krieger shihan bij het demonstreren van de ‘ken’. Zoals wij al konden zien bij onze 40 jarig Jubileum Gasshuku in Almere vorig jaar.
Hij heeft namelijk een grote voorliefde voor de ‘kunst van het zwaard’ en is als iai-do leraar bij de de FEI (federation européenne de iai-do of EIF, zie internet) aangesloten.

Shinden Hij bracht twee mooie cadeau’s van de hand van sensei Krieger met zich mee: het waren in het Japans gepenseelde calligrafieën…de eerste was voor Jan sensei, de tweede was groter en die krijgt een mooie plaats in onze dojo, want daarop staat een unieke budo boodschap die luidde: ‘tatsu jin ken, katsu jin ken’ …te vertalen als:

‘maak van het zwaard dat kan doden een zwaard dat leven schept’.

Daarmee wordt door de klassieke budomeesters nog maar weer eens duidelijk aangegeven waar de studie van de martial arts voor bedoeld is…

Het zou een fijne gasshuku worden. Sensei Jean-Louis deed 's morgens ken-training met de bo-ken (houten zwaarden) en in de middag iai-do training met het iai-zwaard.
Jean-Louis heeft een mooie en verfijnde hantering van het zwaard en laat goed zien hoe de beheersing en de opgebouwde stilte in het iai-do tot z'n recht horen te komen, zodat het ook iai-‘do’…‘de weg van het zwaard’ mag worden genoemd.

Escape Hij had daarnaast ook heel dynamische ken-jutsu oefeningen die heel realistisch en leerzaam waren. Kortom een heel geslaagde gasshuku, die zeker smaakt naar meer…en een goeie impuls vormde voor alle Shin-ShinBuKenners die verder willen op de ‘weg van het zwaard.’

Met dank aan sensei Martin, het Bestuur van S-SBK en natuurlijk ook aan Marieke Quant die ons op beide dagen een fantastische lunch voorschotelde!

teachers_20150728

Zomervakantie

June 21, 2015Posted by Rob Quant

Nog heel even en dan begint de zomervakantie voor de scholen. Zaterdag 4 juli is de eerste dag van de zomervakantie voor de basisscholen. Voor de jeugd zijn er nog twee lesdagen, de laatste les is donderdag 2 juli. De zomervakantie eindigt 16 augustus, de eerste les voor onze jeugdleden is op 20 augustus. Voor de overige disciplines worden / zijn nadere afspraken gemaakt. Noteer ze in je agenda!

Contributie

June 21, 2015Posted by Rob Quant

Met de zomervakantie begint ook het nieuwe kwartaal voor de contributie. We incasseren in de tweede week van juli. Wil je zorgen voor voldoende saldo om het verschuldigde contributiebedrag te kunnen incasseren? Alvast onze hartelijke dank.

Onderhoud dojo

June 21, 2015Posted by Rob Quant

Ook dit jaar organiseren we een dag groot onderhoud in de zomervakantie. In het weekend van 11 en 12 juli pakt een aantal vrijwilligers de verschillende niet alledaagse klussen aan. Wil je een bijdrage leveren en heb je je nog niet aangemeld? Laat het mij dan even weten, dan neem ik je op in de lijst. Deelname is vrijwillig en voor zoveel tijd als je beschikbaar wilt en kunt stellen, niets is verplicht.

Iai en kenjutsu stage

June 21, 2015Posted by Rob Quant

Het weekend 27 en 28 juni aanstaande organiseren wij een stage iai en kenjutsu onder leiding van onze Zwitserse vriend Jean-Louis Martin. Het maximum aantal deelnemers is bijna bereikt. Ben je vergeten je aan te melden, doe het dan heel snel. Er is nog een enkele plek beschikbaar.
Het tijdschema: Zaterdag van 10.00 uur - 17:00 uur en zondag van 9.00 uur - 13.30 uur.

Jodo Gasshuku in Almere

June 9, 2015Posted by Patrik Orth

 

Almere, 29th - 31st of May 2015

Jodogroep_20150530

More than 30 practitioners of traditional Jodo met at the 15th Central Stage in the Netherlands on May 29-31. The seminar was led by Fred Quant and Kees Bruggink, both Menkyo Kaiden. The participants came from the three dojo in the Netherlands, but also from Italy, Spain, Hungary, Switzerland, Belgium, United States, Sweden and Czech Republic.
As usual, the Friday evening training was held in Shin-Shinbuken dojo in Amsterdam and was attended by a smaller number of participants. The training was devoted to techniques and kata of Shinto Ryu Kenjutsu, under the supervision of Fred Quant.
Most people who came from abroad took the opportunity to sleep in the dojo and SSBK arranged breakfast in the canteen.
The Saturday's training was in Almere (about 50 km from Amsterdam).
Rob Stemmerik, 84 years and the oldest student of Fred, was not present as he was on holiday, but as always he provided us with a nice theme for the gasshuku: Kikoeba Wasureru, Mireba Oboeru, Okonaeba Satoru, meaning: I hear and I forget, I see and I remember, I do and I understand.
The training was led by both teachers. Teachers We started with the first half of kihon sotai and with the first series of kata (Omote waza). Before each session there was a demonstration of the techniques and the kata by the teachers. Points were highlighted and people could ask questions.
In the afternoon, we continued with the second series (Chudan waza) and half way the afternoon, the advanced students started with Kage waza.
Exams for Kyu and Dan degrees were held at the end of this training, especially for those who cannot attend a FEJ summer gasshuku.
In the evening we had the traditional common dinner with BBQ in a cozy and comfortable environment.
Kata1On Sunday, we practiced the second half of kihon sotai and further kata series depending on the levels of the participants; some continued with Omote and Chudan, advanced practiced Ran-ai, Kage, Samidare, Gohon no Midare or even Okuden. As on Saturday Fred and Kees demonstrated the remaining series. There was a dedicated training for the advanced students in Samidare and a selection of Okuden kata. Kata2Other students received corrections in the basic body postures, how to take the kamae in the correct way, foot positions, ma-ai etc.
Half way the training there was a small break where Fred asked Josi Katona (FEJ Groupleader for Hungary) Josi - Hungaryand me (as FEJ Groupleader for Czech Republic) Patrik - Czechto come forward. We received a speech in which Fred was thanking us for promoting SMR Jo in the East part of Europe, for our long and lasting friendship and our participation to all the gasshuku in the different countries we share together. He presented us with two nice handmade sculptures of Shimizu sensei and Nishioka sensei, beautifully handmade by his student Frank Hoekzema.
We finished the training with a common workout in Ran-ai waza in which also the teachers took part.
Patrik - Czech In addition to excellent trainings of Shinto Muso Ryu Jodo, we enjoyed meeting our friends from the Netherlands and other countries. The next opportunity to meet the teachers will be at the International Jodo Gasshuku in Penang, Malaysia.
A big thank you for Jeffrey and Shanti for all the work they did for organizing this gasshuku.

Best regards Patrik Orth
(translation by Zdenek Dvorak)

Examens

May 23, 2015Posted by Rob Quant

Donderdag 4 juni 2015 zijn er weer slipexamens voor de jeugdleden. Ben je de papieren met de namen en verklaring kwijt? Dan kun je hier het document downloaden. Ouders en verzorgers zijn welkom om te kijken naar de inspanningen van hun kind(eren).

Jodo Gasshuku in Zlin

May 20, 2015Posted by Patrik Orth

 

Zlin, 11th and 12st of April 2015


The 19th Shinto Muso Ryu jodo seminar with Fred Quant (Menkyo Kaiden) in Czech Republic was held during the first "real" spring weekend in Zlin, on April 11-12, 2015. There were 27 participants from Czech Republic, Slovakia, Hungary, Germany, Russia, Lithuania and the Netherlands of course.

Read more.....

TaiKi ken Renshi training 30 mei 2015

May 13, 2015Posted by Jan Kallenbach

TaiKi kenpoka,

Ik heb het genoegen om jullie namens Shin-ShinBuKen een unieke zaterdagochtend training/lecture aan te bieden. Allereerst treedt sensei Jack v/d Wal Renshi op van 10.00 tot 11.00 uur in onze reguliere Renshi training, waarna Cees Kamp door zal gaan met een voordracht over zijn onderzoek/ervaringen/experimenten met het fenomeen: "Water" in de m.a. en met name in de nei-chia arts een van de unieke kwaliteiten. Lees hieronder meer van Cees en kom!
Omdat het geheel een unieke ochtend zal worden en er misschien een collega/vriend/partner ook geïnteresseerd kan zijn, meld dit even en neem deze persoon vooral mee.

Water


Beste (TaiKI) Kenpoka, op verzoek van Sensei Kallenbach zal ik op 30 mei een voordracht houden met de titel:
Wat is Water? Brug tussen lichaam en Qi?
Water is een fenomeen dat mij al meer dan twintig jaar inspireert en intrigeert. Van 2007 tot en met 2012 deed ik wetenschappelijk onderzoek naar het zogenaamde ‘violieren’ van water.
In de voordacht op 30 mei a.s. zal ik mijn verwondering en inspiratie over deze alledaagse vloeistof delen. Onderwerpen die zeker passeren zijn: Het afwijkende gedrag van water, de zwevende waterbrug, de controverse rondom homeopathie en wat doen magneten en elektromagneten met water? Verder zal ik ingaan op het ‘vitaliseren’ van water betekent en resultaten presenteren uit mijn eigen onderzoek naar dit fenomeen.
De lezing zal interactief eindigen met het zelf waarnemen van de Qi of ‘energie’ in een aantal watermonsters.
Datum 30 mei 2015 Training van 10.00u - 11.00u Lezing van 11.15u tot pm 13u
Jullie zijn van harte uitgenodigd,
Met hartelijke groet, Cees…en Jan Kallenbach

Slipexamens

March 21, 2015Posted by Rob Quant

Donderdag 4 juni worden de slipexamens voor de jeugd gehouden. Ouders/verzorgers zijn welkom om te kijken naar de verrichtingen van hun kind(eren).

Pasen en meivakantie

March 18, 2015Posted by Rob Quant

Vrijdag 3 april is het alweer Goede Vrijdag en dan volgen de Paasdagen. Van vrijdag 3 april tot en met 6 april zijn er geen lessen. Tijdens de meivakantie van 2 mei tot 10 mei zijn er geen aikido- en jeugdlessen.

Geslaagde thematraining

January 28, 2015Posted by Rob Quant

Thema1groep

De eerste thematraining was een groot succes. Er waren maar liefst 40 enthousiaste deelnemers. De voorziter opende de training met een korte introductie en een aantal ademhalingsoefeningen. De enthousiaste deelnemers konden ternauwernood het eerste onderdeel SMR-Jodo beoefenen. Je hebt immers wel de ruimte nodig om met de wapens te kunnen oefenen. Door slim te werken in groepen en steeds te wisselen verliep het gelukkig vlekkeloos. De volgende onderdelen werden zonder wapens uitgevoerd en iedereen beschikte over voldoende bewegingsruimte. Na de training werd er nog kort genoten van de nodige versnaperingen en gingen de deelnemers -sommigen helaas iets vroeger- met voldoening naar huis. Dat bleek wel uit de dankzeggingen en de wensen naar een vervolg.
Graag tot de volgende keer!

Eerste thematraining 2015

January 18, 2015Posted by Rob Quant

Aanstaande zondag 25 maart verzorgen wij de eerste thematraining voor dit jaar. De eerste thema training heeft als thema “Ko-kyû” (=ademhaling) en vindt plaats op 25 januari 2015 van 10:00 - 13:00 uur. De training is voor alle leden gratis toegankelijk en voor geïnteresseerde niet-leden tegen een vergoeding van € 5,-. Locatie: de dojo.

Zie volgend schema:
10.00 uur Welkom door Bestuur
10.15 uur “Rei” - algemene opening met een klassikale adem oefening door Jan Kallenbach sensei
10.30 uur “Ko-kyû” - SMR jodo o.l.v. Fred Quant sensei
11.10 uur “Ko-kyû” - Kyokushin karate-do o.l.v. Rob Quant sensei
11.50 uur “Ko-kyû” - TaiKi kenpo, waarbinnen aandacht voor MSR iai-do o.l.v. Jan Kallenbach sensei
12.30- uur Einde Seminar, Rei, koffie en thee...

15th Central Shinto Muso Ryu Stage

January 17, 2015Posted by Rob Quant

Fred Quant, Menkyo Kaiden Shinto Muso Ryu Jodo, organiseert voor de 15e keer de centrale stage Shinto Muso Ryu Jodo. De stage begint vrijdagavond in de dojo in Amsterdam en wordt vervolgd in Sporthal Indische buurt, Ambonstraat 1, 1335 JV Almere. Voor meer informatie....

Happy New Year 2015_SSBK

Gelukkig Nieuwjaar

January 1, 2015Posted by Rob Quant

Het bestuur wenst iedereen een voorspoedig, gezond, succesvol en sportief 2015. Maandag 5 januari starten de lessen. In tegenstelling tot voorgaande jaren starten wij in 2015 met een serie thema trainingen. De eerste thema training heeft als thema “Ko-kyû” (=ademhaling) en vindt plaats op 25 januari 2015 van 10:00 - 12:00 uur. De training is voor alle leden gratis toegankelijk en voor geïnteresseerde niet-leden tegen een vergoeding van €5,-.

De nieuwsbrief is uit

November 30, 2014Posted by Rob Quant

Het heeft even geduurd maar de nieuwsbrief najaar 2014 is er dan eindelijk. Weer gevuld met belangrijke en leuke berichten en andere wetenswaardigheden.

Contributie vanaf 1-1-2015

Voor het eerst sinds 2006 verhogen wij de contributie. In de nieuwsbrief op de pagina Lidmaatschap zijn de nieuwe bedragen te lezen.

Ken-Jutsu / Iai-Do trainingen

September 18, 2014Posted by Rob Quant

Op zondag 28 september start de afdeling TaiKi Ken met Ken-Jutsu / Iai-Do trainingen. Tijdens deze trainingen willen we van uit de TaiKi benadering = 'no-nonsense' / 'leren luisteren wat het bewegen oproept en met je doet'...opdat je 'spontaan' en met een zekere 'assertieve flow' met een heel bijzonder wapen, dat aparte eisen aan ons stelt, martiaal leren bewegen en verdiepen. Kortom zwaard en TaiKi gebruiken veel al dezelfde principes. De trainingen zijn toegankelijk voor onze kenpoka en andere geïnteresseerden.

Zie de poster. Het is fijn als je je van te voren even bij shihan Jan Kallenbach aanmeldt.

14th Central Shinto Muso Ryu Stage

June 28, 2014Posted by Rob Quant

Eerder had ik al gemeld dat Patrik Orth uit Tjechië een mooi verslag heeft gemaakt van de 14e centrale SMR Jodo Stage. De slideshow deed het helaas niet. Dat werkt nu wel. Veel lees- en kijkplezier.

Lees meer.....

Slipexamens, vakantie en onderhoud

June 12, 2014Posted by Rob Quant

Over enkele weken is het alweer zomervakantie. Donderdag 26 juni zijn er weer slipexamens voor de jeugd. De zomervakantie begint 5 juli, tijdens de zomervakantie zijn er geen jeugdlessen. Donderdag 21 augustus begint het nieuwe seizoen. Tijdens de zomervakantie zal een aantal vrijwilligers onderhoud verrichten in en rond de dojo. Dus heb je zin om eens anders bezig te zijn in de dojo, meld je dan aan bij mij.

SMR Gasshuku 2014

May 29, 2014Posted by Rob Quant

 

14th Central Shinto Muso Ryu Stage


In het weekend van 23 tm 25 mei organiseerde onze Dojo de 14e centrale Shinto Muso Ryu Jodo Stage. Ook dit jaar verzorgde Fred Quant - Menkyo Kaiden, geassisteerd door Kees Bruggink - Gomokuroku, het seminar. Het was weer een leerzame en interessante stage.
Lees hier het verslag van Patrik Orth uit Tjechië. Beheers je het tjechisch niet, dan volgt hierna de vertaling in het engels.

Ahoj,
The 14th Central stage of Jodo was held in Amsterdam and nearby Almere on May 23-25. The seminar was once again lead by Fred Quant (Menkyo Kaiden) and Kees Bruggink (Gomokuroku). There were 37 participants, mostly from the Netherlands (Amsterdam Shin-shinbuken dojo, Haarlem Munen Muso dojo and Groningen), but also from Belgium, Sweden, England, USA (or Russia), Czech Republic and Hungary.

About half of the participants arrived already for the Friday evening training, which was held in the smaller dojo in Amsterdam. The program consisted of kihon sotai and the katas of Shinto ryu kenjutsu, demonstrated and corrected by both teachers.

The Saturday and Sunday trainings took place in a hall in Almere, just large enough for almost 40 participants. After introductions, Fred gave thanks for the kamiza brought by Kees's students and the calligraphies prepared by Rob Stemmerik, which featured the favourite sayings of Nishioka sensei: keiko shokon and shuri kosei.

On Saturday, we practiced the basic techniques in the uchikomi form, frequently changing the partners. In similar way, we trained a few selected katas from omote waza (tachi otoshi, tsuba wari and ukan), with several slight variations.

These were motivated by the recent seminar in Guadarrama which was lead by Watabe sensei together with other teachers (including Pascal Krieger). Next, we divided into groups according to the experience. The Sunday was similar, first focusing on the intensive training of basic techniques and selected katas, then separate program in groups. More advanced participants practiced the katas of kage, samidare and okuden, in which both teachers again included the observations from the Guadarrama seminar. Other participants worked on omote and chudan. Furthermore, some time was devoted to intense ran-ai practice, exams (on Saturday) and a possibility to practice with the teachers or the most advanced students.

Although we know both teachers quite well, their approach at this seminar showed us new options and variants, some of which they themselves tried just a few weeks ago. We had an opportunity to realize how many possibilities are hidden in what we practice, and how much is there to learn.

In addition to the trainings, we would like to praise the organization by Jeffrey and Shanti (Fred's students), including the possibility to sleep in the dojo, the breakfasts and lunches, as well as the excellent dinner for all the participants. The next Central stage is planned in a year, but we will hopefully meet Fred and Kees already this summer in Sweden as well as at other seminars in the autumn.

Zie de slideshow.....

18e Gasshuku in Tsjechië

April 22, 2014Posted by Rob Quant

Sensei Fred Quant (Shinto Muso-ryu Menkyo kaiden, Kuden IJF) leidde alweer voor de 18e keer op rij de jaarlijkse jodo gasshuku in Tsjechië. Het seminar werd dit keer gehouden in Praag, op 12-13 april 2014 en werd bijgewoond door 35 verschillende jodoka uit Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Rusland, maar ook Zwitserland, Litouwen en zelfs uit Mexico. De training stond open voor beginners en gevorderden, die gezamenlijk, maar ook verdeeld naar nivo hebben gewerkt aan de basis kihon technieken, kata en gevorderde technieken. De lessen werden afgewisseld met diverse demonstraties van Fred en Patrik Orth. Patrik is de initiator en organisator van deze sinds 2002 jaarlijks terugkerende jodo gasshuku. In de eerste jaren ging Fred zelfs twee keer per jaar naar Tsjechië ter promotie van het jodo in Tsjechië. Dat is aardig gelukt gezien het aantal actieve jodo beoefenaars in Tsjechië. Patrik is binnen de FEJ (European Jodo Federation) aangesteld als groepsleider en verantwoordelijk voor het jodo in Tsjechië en sinds begin 2014 officieel FEJ Shoden, bevoegd leraar SMR Jodo.

Tjechie

Yawara viert lustrums

April 6, 2014Posted by Rob Quant

Onze collega's in budo, Yawara vierden afgelopen zondag hun 2e lustrum. Dat was niet de enige mijlpaal die werd gevierd. Dit jaar is ook het 30 jarig aikido jubileum van Lex van Teeffelen, de dojo cho van Yawara. De viering werd ingeleid met een speciale aangepaste les in het SMR Jodo voor de Yawaraleden. Deze werd verzorgd door onze eigen Menkyo Kaiden Fred Quant en zijn seniors. Het werd een indrukwekkende dag met veel plezier. Kijk hier maar eens.... Met dank aan Rob Conradi voor zijn sportieve en artistieke inzet en Evelien de Leeuw voor de organisatie!

Jeugdkarate is top

March 22, 2014Posted by Rob Quant

De jeugdleden vermaken zich uitstekend tijdens de lessen. Zie hier enkele foto's.

Nishioka Sensei overleden

Febuary 28, 2014Posted by Fred Quant

Nishioka Sensei is op 8 februari 2014 overleden. Pascal Krieger heeft een persoonlijke brief geschreven naar Sensei's dochter.
Read more.....

Geslaagd

Febuary 2, 2014Posted by Rob Quant

Donderdag 30 januari 2014 was het weer zover, de slipexamens. De kinderen waren zichtbaar gespannen op een enkeling na. Voor een aantal was het de eerste keer. Anderen waren pas lid geworden en konden daardoor nog niet mee doen. Dat weerhield hun niet om een poging te wagen. Eerst werd een schriftelijke toets gedaan, daarna volgde het praktische deel. Iedereen deed mee en luisterde goed naar de opdrachten van sempai Thomas. Voor een aantal was het examen nog te vroeg, zij ontvingen nog geen nieuwe slip. De anderen zagen hun inspanningen beloond met de felbegeerde volgende slip. Vincent en Montassir waren blij verrast met hun promotie naar groep 2. Raphael zag zijn inspanningen beloond met een groene band.
Slipexamen_groep2
Slipexamen_groep2
Allemaal van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!
Sensei Rob

Stijlplatform begint jaar goed

January 22, 2014Posted by Rob Quant

Zondag 19 januari 2014, de eerste training van 2014 werd gehouden in sportcentrum Theo Meijer in Leusden. Zondag 19 januari 2014 van 12.00 tot 13.45 uur. Plaats: Sportcentrum Theo Meijer 6 in Leusden.
De eerste centrale training in 2014 van het stijlplatform Kyokushinkai. Deze training was speciaal voor dangraadhouders, examinatoren en lesgevend kader. Een groot aantal enthousiaste karateka maakten optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.
Deze keer was het thema zelfverdediging verzorgd door Thijs Neuhaus en zijn partner. Beiden werden door Ton Neuhaus geïntroduceerd en zijn naast karateka zeer verdienstelijke jiu jitsuka. Thijs gaf kort en duidelijk het doel en de opbouw van deze training aan. Ook het protocol voor de zelfverdediging stond op het programma. Dit protocol wordt ook onderdeel van de zelfverdediging bij de danexamens. Na een gevarieerde en doelgerichte warming up werd begonnen met een aantal aanvallen zonder wapen. Eerst in de vorm van verwurgingen en enkele grepen. Thijs gaf in duidelijke bewoordingen de verschillen aan tussen de volledige, halve en korte ma-ai en het belang van het meebewegen, controleren en sturen van de opponent. Ook werd gewezen op het anticiperen op de aanval door de juiste aandacht te richten op de opponent. Hierna volgde een groot aantal oefeningen vanuit de verschillende ma-ai, waarbij de realistische
Het enthousiasme van de aanwezigen was weer duidelijk voelbaar en merkbaar. Aan het einde van de les werd dankbaar gereageerd op de vragen en opmerkingen van Thijs. De aanwezigen bedankten Ton, Thijs en zijn partner en elkaar voor de bereidheid om realistisch met elkaar te oefenen. Degenen die niet aanwezig konden zijn hebben niet alleen een interessante training gemist, maar ook een mooie gelegenheid om weer eens met anderen te oefenen. Laten we niet vergeten dat dit soort oefeningen staat of valt met de bereidheid van onze partners. Zonder partner geen oefening. Een slechte aanval bestaat niet, een slechte verdediging wel. Er werd na de les nog veel met elkaar van gedachten gewisseld. Voor een indruk van de verrichtingen heeft Jos Palm weer een aantal mooie foto's gemaakt en geplaatst.
Op naar de volgende trainingen, de volgende is op 9 februari ook weer in Leusden.
Zie voor meer informatie de agenda.

January 21, 2014Posted by Rob Quant

Nieuwjaarstraining

Op zaterdag 11 januari verzamelde een grote groep leden zich voor de opening van 2014. Het is inmiddels een traditie aan het worden. Jaarlijks openen wij het nieuwe jaar met een gezamenlijke training waarbij alle disciplines aanwezig zijn. Ook dit jaar werd door elke leraar een lesdeel verzorgd, die door de aanwezigen enthousiast werden ontvangen. Iedereen greep de kans om met anderen dan anders te oefenen. Iedereen werd geinspireerd door de verschillende oefeneningen. Het enthousiasme was duidelijk voelbaar en zichtbaar. Ook voor oud bestuursleden Peter ter Voort en Frans Smit. Frans was weer even in Nederland en nam de gelegenheid te baat om deze nieuwjaarsopening bij te wonen. Beiden spraken hun bewondering voor de aanwezigen uit. Voor een impressie zie de verschillende foto's, waarvoor dank aan Frank Hoekzema.

December 15, 2013Posted by Rob Quant

Geslaagd

Na een lange en gedegen voorbereiding was het dan zover. 15 december 2013 in sporthal de Binder in Leersum presenteerde Thomas Smink zijn vaardigheden. Thomas laat ook deze keer weer een uitstekend programma zien. Iris Fopma, die later op de dag zelf ook nog examen moest doen, was zijn kumitepartner. Het was ook deze keer druk bezocht en er waren vele famlieleden en kennissen die dit moment niet wilden missen. De examencommissie sprak van een uitstekend uitgevoerd examen met een overtuigende inzet bij de diverse onderdelen. De commissie beloonde Thomas voor zijn inspanningen met het diploma 2e dan! Het was een lust voor het oog. Wij zijn zeer blij met het resutaat!
Na de korte pauze was het de beurt aan onze budovrienden van Dojo Saikoro. Anja, Astrid en Iris presenteerden hun programma op een overtuigende wijze. Zij hadden zich samen met Thomas bijzonder goed voorbereid op dit moment. Ook hun presentatie was een lust voor het oog van de toeschouwers. Het was dan ook geen verrassing dat hun inspanningen werden beloond met het diploma 3e dan! Proficiat sensei!! Op naar een mooi 2014.

Nieuwjaarstraining

December 12, 2013Posted by Rob Quant

Nieuwjaarstraining op Zaterdag 11 januari 2014, 11.00 - 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom bij deze nieuwjaarsopening. Alle leraren verzorgen een interessant lesonderdeel. Na afloop is er tijd voor een gezellig onderonsje met een hapje en een drankje. Zorg dat je erbij bent!

40 jarig jubileum - 40 years anniversary

November 12, 2013Posted by Rob Quant

Het weekend van 9 en 10 november 2013 vierden wij met een bijzonder Gasshuku het 40-jarig jubileum van onze vereniging. Het weekend 9 en 10 november 2013 stond ....
Lees hier meer....

The weekend of 9 and 10 november 2013 we celebrated with a particularly Gasshuku the 40-year anniversary of our Association. The weekend of 9 and 10 november 2013 ....
Read more

September 30, 2013Posted by Rob Quant

Zaterdag 28 september 2013 vierden wij dat 40 jaar geleden de basis werd gelegd voor onze vereniging. De dag begon met ....
Lees hier meer....

Saturday september 28, we celebrated that 40 years ago the Foundation was laid for our Association. The day started with ....
Read more....

Shihan Jan Kallenbach 8e dan KBN
Een mooi cadeau voor de shihan tijdens de viering van ons 40-jarig jubileum. David Roovers, voorzitter van de Karatedo Bond Nederland (KBN), zorgde voor een bijzondere verrassing.
Lees hier meer....

40-jarig jubileum-reünie

September 28, 2013Posted by Rob Quant

 

De reünie


Zaterdag 28 september 2013 vierden wij dat 40 jaar geleden de basis werd gelegd voor onze vereniging. De dag begon met de training Tai Ki Ken, die voor deze dag was open gesteld voor belangstellenden. Na de training konden de aanwezigen ongedwongen met elkaar kennis maken en ervaringen uitwisselen. LoÏs en Maurice Quant stonden garant voor een prima verzorging van de inwendige mens. Steeds meer (oud-)leden en genodigden verzamelden zich en maakten zich op voor het vervolg. Shihan Kallenbach gaf de aanwezigen met een prachtige diashow een indruk van 40 jaar Shin-ShinBuKen.
Na de opening en diashow was het tijd voor de Shinto-les van Shinto-master Paul de Leeuw.

Dankwoord Jan Kallenbach

September 30, 2013Posted by Rob Quant

 

Bij deze wil ik het KBN Bestuur, Sensei Takahashi, alle Shin-ShinBuKen Members, mijn mede Bestuursleden...en natuurlijk sommige onvergetelijke TaiKi members en Oud-ShinBuKenners bedanken voor hun belangstelling, aanwezigheid...en inbreng op onze 40 Years ShinBuKen Party afgelopen zaterdag in de Dojo en in de Halve Maen.
Jullie aanwezigheid deed ons goed en maakte deze gebeurtenis tot een onvergetelijke dag voor ons. Wij waren blij, verbaasd en ontroerd door alle aandacht en de mooie cadeau's die wij als Bestuur en ik persoonlijk van jullie mochten ontvangen. In mijn herinnering schoten die 40 Jaren voorbij, zoals als een 'afgeschoten pijl voorbij vliegt'... met dit verschil, dat wij allen hebben kunnen zien dat onze pijl eenmaal gemikt en losgelaten...uiteindelijk doel heeft getroffen, waarmee onze inspanningen over 40 Jaren niet voor niets zijn geweest!
Dank voor het gegeven dat jullie vaak persoonlijk hebben geholpen onze 40 Jaren vorm en inhoud te geven...fijn, dat wij het daarom samen kunnen delen en fantastisch dat jullie dit samen met ons hebben helpen vieren.
Een volmondig Domo Arigato!

For our foreign Friends:
Thank you,
In this way I want to thank the President of Karatedo Bond Nederland, Sensei Takahashi, all Shin-shinBuken Members, my fellow Boardmembers...and of course some unforgettable TaiKi members and former ShinBuKenners for their attention, presence...and efforts on our 40 Years ShinBuken Party last Saturday in our Dojo and the Halve Maen.
Your presence felt very good and made this happening unforgettable for us. We were very happy, sometimes astonished and moved by all this attention and nice presents we received as Board of Shin-ShinBuKen and personally. In my memory those 40 Years went by as a 'shot arrow' ...with this difference, all could see our arrow finally did hit our mark, and after all we can state our efforts during those 40 Years have not been in vain. Thank you for your personal efforts to give our 40 Years content and a good form...it's good we could share all this and it is super you helped us celebrating it
A frank Domo Arigato!

Jan Kallenbach
TaiKiKen & Yi-Chuan Kyoshi Master Teacher
Pres. Shin-ShinBuKen Dojo Amsterdam
jankallenbach@hetnet.nl

Shihan Jan Kallenbach 8e dan KBN

September 30, 2013Posted by Rob Quant

 

Een mooi cadeau voor de shihan tijdens de viering van ons 40-jarig jubileum. David Roovers, voorzitter van de Karatedo Bond Nederland (KBN), zorgde voor een bijzondere verrassing. David was speciaal voor deze mooie gelegenheid naar de dojo gekomen. Hij had het genoegen namens de KBN Shihan Jan Kallenbach te promoveren tot 8e dan KBN. Hij blikte terug op een mooie staat van dienst en sprak zijn waardering uit voor de veelzijdigheid van de all-round Budoka Shihan Jan Kallenbach.
Lees hier meer....

SMR Jodo stage in Györ Hongarije

September 16, 2013Posted by Fred Quant

 

Lees de ervaringen van onze vrienden in Györ Hongarije van deze stage........ Read MoreOur favorite day

April 8, 2013Posted by Patrik Orth

 

SMR Jodo seminar in Czech Republic, 6th - 7th April 2013


For the seventeenth time, Fred Quant (Menkyo Kaiden) from the Netherlands lead the seminar of the traditional Jodo in Czech Republic. There were 34 participants from Czech Republic, Slovakia, Hungary, Germany and even from Ukraina and Switzerland. After two years, the seminar has returned back to Zlin where its tradition first begun in 2002. Consequently, it was fully organized by small but experienced Tenshin Dojo. The seminar was held on the weekend after Easter in the gym of the medical high school in Zlin. During the years Fred has been coming to Czech Republic, both the number and the level of participants has been increasing. Unlike the past, no complete beginners took part in the seminar and everyone had at least some previous experience with Jodo, although of course not everyone has a solid understanding of the methodics yet. Those, as well as the "eternal beginners", appreciated the usual kihon sotai practice in the first three hours of the seminar. On the Saturday afternoon, we spent an hour with bokken practice and after that we continued with Omote waza (and more advanced Kage waza) in groups divided by level. I think on Saturday, people are most focused and trying to absorb as many informations as possible. Sunday's program was more aimed towards the advanced participants practicing Chudan, Ran-ai and further waza up to Samidare. There were also kams held for a few kyu degree candidates at the end of the Sunday morning's block, while others continued to practice. All the examinees were successful.

The last two hours of the seminar on Sunday were devoted to learning new katas for those who needed them and to correcting their latest ones for others. Fred visited the participants, saw their last kata, corrected the mistakes and if suitable, taught a new kata. Even then there was barely enough time, and Fred spent further 40 minutes after the final bow out with the most advanced participants whom he could not visit during the regular training.

The seminar ended on Sunday before 5 pm. We were again enthusiastic to accept the corrections from our favorite teacher and to be inspired by his precise and elegant movements and techniques.
The kamiza consisted of the calligraphy by Sergio Dieci, who prepared it for us as a present to Fred. The message of the calligraphy was hibi kore kojitsu - today is my favorite day. The calligraphy was for Fred, but the day was ours. Both of them.

Patrik Orth
Translation Zdenek Dvorak
Photos Jana Štolfová

Sensei Rob uit gips

December 8, 2012Posted by Rob Quant

 

Na eerst een weekje in het gips te hebben gezeten werd de pees operatief vastgezet waarna een periode van 8 weken gips volgde. Eerst even gips spits en vervolgens in een rechte hoek. Nadat het gips was verwijderd begon de volgende uitdaging. Weer leren lopen! Daar wordt nu hard aan gewerkt en kost de nodige inspanning en andere aanverwante ongemakken. Ook deze uitdaging neem ik met volle overgave en ik hoop binnen afzienbare termijn weer op de mat te staan. Ik kijk daarnaar uit!

Verrassing voor Fred Quant

December 8, 2012Posted by Rob Quant

 

De leerlingen van Fred Quant hadden dit keer een verrassing voor hem in petto. Samen met het bestuur werd deze verrassing vorm gegeven. Fred begon zijn carriere in het Jodo namelijk in 1982 en dat betekent dat hij nu al 30 jaar zijn ziel en zaligheid in het SMR Jodo stopt. In die 30 jaar heeft hij niet alleen de hoogste graad behaald, maar hij draagt zijn kennis en ervaring ook al die jaren over op zijn leerlingen.
Dat was aanleiding voor de jodoka om hun leermeester in het zonnetje te zetten. Maar hoe doe je dat zonder dat hij het merkt? Wel daar kwam de secretaris, zijn broer Rob, met het idee om Fred en zijn vrouw uit te nodigen voor een gezellig etentje om het huwelijksjubileum van Rob en zijn vrouw Marianne te vieren. Dat viel midden in de week en de uitnodiging om het dan de vrijdag er op te vieren wekte geheel geen argwaan. Er moest natuurlijk wel iets geregeld worden om de jodoles die avond te kunnen laten doorgaan. Medebestuurslid Jeffrey stelde bereidwillig voor de les over te nemen, dus dat was geregeld. Groot was de verrassing bij aankomst in het restaurant waar Fred eerst alleen de voorzitter zag zitten en nog steeds niets vermoedde, hij vond het zelfs leuk dat die er ook bij was! Daarna pas zag hij ook zijn leerlingen zitten en vermoedde hij nog niets. Na een korte toespraak door Rob en de voorzitter Jan Kallenbach begreep hij het complot dat was gesmeed en dat hij en zijn vrouw Marieke de eregasten waren die avond. Marieke zat ook in het complot en dankzij haar was de verrassing volledig. Ook hun kinderen waren er die avond natuurlijk bij en het werd een heel gezellige avond die een diepe indruk op Fred heeft achter gelaten. Een avond die hij intens heeft beleefd en die hem met trots en dankbaarheid vervulde.Wouter geslaagd!

September 29, 2012Posted by Rob Quant

 

Ondanks dat ik in het gips even lijdzaam moet aanzien hoe anderen zich vermaken en kunnen uitleven, staat niets mij in de weg onze talenten te kunnen laten promoveren. Afgelopen donderdag heeft Wouter van der Kroef onder streng toezicht van zijn collega karateka, sensei Bert Slot en sempai Rolf Slijkerman en Thomas Smink een prima prestatie neergezet. Zonder dat hij het zich bewust was deed hij examen voor de volgende trede op de ladder. En dat deed hij met volle overgave. Wij zijn dan ook blij dat wij hem hebben kunnen bevorderen tot 3e kyu met de daarbij horende en felbegeerde bruine band. Wouter ga zo door en draag deze band met verve! Proficiat!

Pech voor sensei Rob

September 21, 2012Posted by Rob Quant

 

Dat een ongelukje in een klein hoekje schuilt heb ik, sensei Rob, helaas ondervonden. Dit bleek bij de jaarlijkse nationale training voor examinatoren en lesgevend kader in Utrecht. Na de ontvangst en het hartelijke welkom gingen de aanwezigen in groepen uiteen om in groepsverband te werken aan de kaders voor het komend jaar. Deze bijeenkomsten kenmerken zich door de goede samenwerking tussen de aanwezigen die theorie en praktijk tot werkbare en praktische oefenvormen samenbrengen. Dit wordt natuurlijk door de aanwezigen daadwerkelijk getoetst. Helaas kwam ik daar niet aan toe. Al tijdens de warming up ging het mis. Na al even bezig te zijn geweest sloeg het ongeluk toe bij de aanzet van een mae geri. Plotsklap met een luide knal, jawel duidelijk hoorbaar, begaf de linker achillespees het. Voor enkele aanwezigen hoorbaar, echter zonder zichtbaar gevolg. Ik bleef zowaar staan! Voorzichtig enkele collega’s het onheil gemeld en toen de zaal verlaten. mae geri gips Mijn vrees werd al gauw bevestigd tijdens het bezoek aan het UMC dat op een steenworp afstand gevestigd is. Inmiddels is de pees operatief vastgezet, van gips voorzien en wordt gewerkt aan een voorspoedig herstel. Nog een dankwoord aan Hans Harthoorn, David Roovers, Joost Franken, Bert Slot en Sergio Schouten die mij hebben bijgestaan bij deze vervelende gebeurtenis.

International Jodo Gasshuku 2012

July 28, 2012Posted by Christiaan Zandt

 

Deze zomer reisden ongeveer 150 jodoka van over de hele wereld naar het rustieke Zwitserse plaatsje Broc, in de buurt van Fribourg. Daar vond namelijk tussen 28 juli en 4 augustus 2012 de gasshuku van de Internationale Jodo Federatie (IJF) plaats. Ook Fred Quant samen met jodoka van de Shin-Shinbuken dojo en de andere twee dojo in Nederland (Haarlem en Groningen) waren natuurlijk van de partij. De locatie was schitterend - grazige groene weiden, zacht klingelende koeienbellen, robuuste heuveltoppen...
Broc2012groep
Het was iedere ochtend weer een plezier om tegen 6 uur naar het trainingsveld te wandelen voor het trainen van kihon. Terwijl de fluisterzachte kiai over het trainingsveld schalden (want we wilden toch ook rekening houden met de lokale bevolking die er voor koos om nog wat langer in bed te blijven liggen) scheerden de eerste zonnestralen dan rond 7 uur over de bergkammen in het oosten. Na het ontbijt werd de training vervolgd tot lunchtijd. De derde training van de dag vond vervolgens plaats van 15 uur tot het avondeten. Om optimaal gebruik te maken van de aanwezige leraren en om iedereen op zijn of haar eigen niveau te kunnen laten trainen, werd veelal in drie groepen gewerkt. De woensdag was, zoals meestal, gereserveerd als rustdag. Velen maakten ook van deze dag gebruik om bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken - ditmaal het kasteel van Gruyère en een chocoladefabriek. Een mooie traditie is ook de musei no hi - op deze (donder)dag ‘zonder stem’ wordt van het ochtendgloren tot aan het diner gezwegen. Het is telkens weer waardevol om te ervaren hoe de stilte rust en focus ondersteunt. En deze verstilling voedt de training én het werkelijk samenzijn met de anderen. Op vrijdag vond de gebruikelijke embu plaats voor mensen uit de buurt. Er was een televisieploeg wezen filmen en de plaatselijke krant had melding gemaakt van ‘samoerai die het sportveld bewoonden’ - de belangstelling voor de demonstraties was dan ook groot.
De promovendi 2012
Op de laatste dag vonden ook nog enkele examens plaats, waarbij Shin-Shinbukenleden Jan Gerrit Post en Christiaan Zandt slaagden voor sandan. Vlnr. Gefeliciteerd Christiaan en Jan Gerrit met het behalen van jullie 3e Dan. Gaby en Jeffrey ontvingen tijdens de Kagamibiraki in januari 2012 hun Oku Iri, gefeliciteerd!

Jodo seminar in Krkonose, Tjechië

July 1, 2012Posted by Rob Quant

 

HDe stage in Krkonose was een goedbezocht en groot succes. Voor diegenen die de taal machtig zijn is bijgaand verslag een interessante weergave van alle inspanningen.

Gratitude by Shihan Jan Kallenbach

May 16, 2012Posted by Jan Kallenbach

 

Anouncement of special grading:
We have offered a special sake already to most of the members in our dojo... and maybe you may have heard it from elsewhere, but I can announce officially now, a special grading moment took place at the International FEKAMT Teacher Seminar in Amberieu en Bugey in France recently. We were invited for this International Karate-do Teacher Seminar on the 24-25th of March 2012 as a guest teacher, so together with TaiKi Senior Daan Dirkson we introduced the martial art of TaiKiKen and taught TaiKi-budo.
With over 230 participants we had a busy schedule. My colleague teachers were: mr. Gilbert Gruss 9th dan, mr. Phillipe Renault 9th dan and as a special guest mr. Feodor Tamarski karate-do teacher and welknown artist of budo paintings was present to create a special painting.
On Saturday evening there appeared to be an official grading ceremony and after witnessing several grades coming by, it was a great surprise for me to be called forward to receive on behalf of the inviting FEKAMT organisation ( Federation Europeenne de Karate-do et Arts Martiaux Traditionnels) a certificate myself also. I was awarded a ninth dan degree by FEKAMT and received it out of the hands of the president mr. G. Garson and the head of the Grading Commission mr. Gilbert Gruss 9th dan.

To receive this high level grade, which was so totally unexpected , together with the outspoken estimation and especially this gesture from my great budo friend, colleague and old 'Great Opponent' during our karate-do fighting days, ...made it heart-warming and forms a great stimulance for me!


Jan Kallenbach
President of Shin-ShinBuKen
TaiKi & Yi-Chuan Kyoshi

Shihan Jan Kallenbach 9e dan!!

May 16, 2012Posted by Daan Dirkson

 

Ons bezoek aan het Seminaire des Professeurs d’Arts Martieux in Amberieu en Bugey nabij Lyon begon al met een warm onthaal door een van de studenten aldaar. In een half uur reed die ons naar een sportcomplex aan de voet van de Franse Alpen. Dat het een mooi weekend zou worden stond voor ons eigenlijk al vast, maar de verrassing die het voor ons verborgen hield, konden we toen nog niet vermoeden.

Shihan Kallenbach was uitgenodigd om tijdens het weekend van 24 en 25 maart een aantal gastcolleges te geven in o-sensei Sawai’s Tai Ki Shi Sei Kenpo. De andere twee leraren, die de groep van 230 voornamelijk zwarte banders uit 8 verschillende landen zouden onderwijzen, waren Sensei Philippe Renault (9de dan) en Sensei Gilbert Gruss (9de dan), oud tegenstander en goede budovriend van Jan Shihan.

Group

Onder de vlag van de Fédération Européenne de Karaté Do et Arts Martiaux Traditionnels, afgekort FEKAMT, organiseert een aantal dojo’s samen in het oosten van Frankrijk dit jaarlijks terugkerend evenement die leraren en assistent leraren extra verdieping geeft in hun budo. De onderlinge verbondenheid van deze clubs is tientallen jaren geleden ontstaan door 4 bevriende sensei’s die ieder hun eigen dojo in de regio vestigden en het contact met elkaar goed onderhielden. De leerlingen van deze sensei’s, goed bekend met elkaar, en inmiddels aan het hoofd van hun eigen dojo, hielden op hun beurt weer de contacten met elkaar warm wat resulteerde in één grote budo familie. Onderling organiseren ze regelmatig grote toernooien voor de jeugd en vindt er veel uitwisseling plaats. Zo staat de deur altijd open voor iemand van een andere dojo die, als het zo uit komt, mee zou willen trainen. Deze sterke band was duidelijk merkbaar tijdens het seminarweekend en gaf het geheel een fantastische sfeer.

Onder leiding van Franck Faipot (5de dan) van Karate Amberieu organiseerde een groep enthousiaste vrijwilligers een evenement waarbij aan alles gedacht was. Tussen de interessante stages van les Mêtres door, werd er aan lange tafels een prima lunch geserveerd voor alle deelnemers tegelijkertijd. Er was een galerie met het werk van mêtre Féodor Tamarsky en een bij de ingang stond een dozijn Bonzai bomen van de heer Faipot zelf.

Nadat op de laatste dag van het seminar ter plekke een schilderij werd geproduceerd door sensei Féodor Painting en de drummers van Wakaido Makoto hun energieke concert gegeven hadden was het tijd voor het uitreiken van de Dan graden. Drummers De examens daarvoor waren al afgelopen augustus gedaan, maar dit seminar was nog een verplicht onderdeel.

Meerdere studenten kregen een derde of vierde Dan uitgereikt uit de handen van Doctor Gérard Garson, Président de la FEKAMT. Steeds hogere Dan-graden werden uitgereikt, tot zelfs een 8ste Dan voor sensei Guy Bigot.

Net toen we dachten dat dit gedeelte afgelopen was, werd shihan Kallenbach naar voren geroepen.
Uitreiking Oud opponent en jarenlange budovriend Gilbert Gruss prees Jan voor zijn grote bijdrage in het Karate en het Budo en reikte hem vervolgens een negende Dan certificaat uit als blijk van het grote respect en waardering die hij voor hem heeft.

Friends

Links:
www.karatebushido.com
www.amberieu-karate.net
www.fekamt.com
www.wadaiko-makoto.org

Rolf en Lara getrouwd

April 28, 2012Posted by Rob Quant

 

Rolf Slijkerman Lara zijn getrouwd op 27 april 2012. In Wijk aan Zee gaven zij elkaar het jawoord. Het was in alle opzichten een hele mooie dag. Rolf is een zeer gewaardeerd lid van onze vereniging en is al jaren betrokken bij het wel en wee van de karatesectie. Hij is wekelijks aanwezig en helpt menig karateka op hun ontdekkingsreis naar het ultieme doel. Ook langs deze weg wensen wij het paar heel veel geluk en plezier.

Het bestuur en leden.

3e Vanencompetitie

April 24, 2012Posted by Rob Quant

 

Tijdens 3e Vanencompetitie in Nieuw Vennep lieten ook deze keer Jonas en Raphael zien waartoe zij in staat zijn!

Central Jodostage 2012

February 17, 2012Posted by Rob Quant

 

12th Central Shinto Muso Ryu Jodo Stage Amsterdam – Almere,
June 1-3, 2012 by Fred Quant – Menkyo Kaiden.......

Nieuwsbrief January 2012

Februari 4, 2012Posted by de voorzitter

 

De eerste nieuwsbrief 2012 is uit. Deze staat weer vol met wetenswaardigheden.

Zeer bijzondere Kagamibiraki SMR Jodo

Januari 14, 2012Posted by Fred Quant

 

Voor onze club is de Kagamibiraki (Traditionele Nieuwjaarstraining) van afgelopen weekend in Zwitserland een wel heel bijzonder evenement geworden. Gaby Yo en Jeffrey Schwerzel zijn op zaterdag gepromoveerd tot Oku Iri en hebben uit handen van Pascal Krieger (Menkyo Kaiden SMR Jo en President van de International Jodo Federation) hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Bijzonder want een Oku Iri wordt niet automatisch uitgereikt, omdat je lang traint of technisch goed onderlegd bent. Je kan er ook geen examen voor doen. Het gaat veel verder dan dat. Het betekent de officiële toetreding tot de Ryu met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Bij het in ontvangst nemen van het certificaat aanvaard je de verantwoordelijkheden die je hebt naar de andere leden van de Ryu. Je wordt geacht aanwezig te zijn bij de centraal georganiseerde trainingen, je kennis te delen en uit te dragen. Een commitment wat niet voor iedereen is weggelegd, maar aan Gaby en Jeffrey toevertrouwd. Dit was echter niet alles. Als klap op de vuurpijl was daar ook nog onze Frank Hoekzema. Op zondagmiddag, na afsluiting van de Kagamibiraki werden er weer de traditionele DAN-examens afgenomen. Onze Frank was voorgedragen om examen te doen voor de 1ste Dan. Hij had zich al goed voorbereid in Nederland en stond op scherp. Belangrijk, want één fout waarmee je jezelf in gevaar brengt betekent automatisch gezakt en volgende keer terugkomen. Frank heeft met Jeffrey als partner een uitstekend examen neergezet en zijn 1ste Dan van Pascal Krieger in ontvangst mogen nemen. Gaby, Jeffrey en Frank gefeliciteerd met deze mijlpaal in jullie Jo-carrière.

Fred Quant

Vernieuwde website

8 januari 2012Door Rob Quant

 

Het is dan zover. Na veel en hard werk is de website vernieuwd. Laat het ons weten wat je ervan vindt! Je kunt daarvoor gebruik maken van het contactformulier.

Kagamibiraki 2012

29 december 2011Door Rob Quant

 

In het weekend van 7 en 8 Januari wordt de traditionele Jodo Kagamibiraki nieuwjaarsopening in Zwitserland gehouden. Ook dez keer zal onze vereniging vertegenwoordigd zijn.

Thomas Smink 1e dan

11 december 2011Door Rob Quant

 

Thomas_Shodan Thomas Smink doet een uitstekend examen voor 1e dan in sporthal Lunetten in Utrecht. In een druk bezochte hal legden een groot aantal kandidaten het examen af voor de felbegeerde dangraad. De examencommissie sprak van een uitstekend uitgevoerd examen met een overtuigende inzet bij de diverse onderdelen. Het was een lust voor het oog. Wij zijn zeer verheugd met deze toetreding tot de yudansha.


SMR Jodo stage in Frankrijk

November 10, 2011Posted by Rob Quant

 

Op 19 en 20 november 2011 organiseert L'ecole de Budo-Raji haar jaarlijkse stage in Rennes (Frankrijk). Ook dit jaar zal Fred Quant SMR Menkypo Kaiden een stage verzorgen geassisteerd door Philippe Boucault 3e dan.

Aankondiging

 

Uitstekend geslaagde 2e Vanencompetitie in Hoofddorp. Jonas en Raphael lieten ook deze keer zien waartoe zij in staat zijn! Lees hier meer.

12 oktober is onze voorzitter en docent Tai Ki Ken en Tai Chi Chuan geopereerd aan zijn heup, het herstel verloopt voorspoedig. Bestuur en leden van Shin-ShinBuKen wensen hem van harte beterschap en een voorspoedig herstel.

Op 19 en 20 november 2011 organiseert L'ecole de Budo-Raji haar jaarlijkse stage in Rennes (Frankrijk). Ook dit jaar zal Fred Quant SMR Menkypo Kaiden een stage verzorgen geassisteerd door Philippe Boucault 3e dan.

The Shuri Kosei Dojo would like to kindly invite you to the 6th Hungarian gasshuku with Fred Quant Shinto Muso Ryu Jodo Menkyo Kaiden. This time the gasshuku will be organized 24-25th september, 2011 in Györ.

Zondag 4 september heeft een aantal karatedo-leden het nieuwe seizoen geopend samen met Dojo Saikoro uit Hoofddorp met een strandtraining op het strand Parnassia van Bloemendaal.
Krijg hier een indruk van hun verrichtingen en van het strandweer.
De jo-sectie heeft het nieuwe seizoen geopend met een training speciaal voor de yudansha.

Uitstekende start Jeugdkarate voor 10 jaar of ouder, lees hier meer.

Uitstekend geslaagde 1e Vanencompetitie in Hoofddorp. Pablo, Jonas en Raphael vertegenwoordigden onze vereniging met glans! Lees hier meer.

Verslag 11th central jodo stage by Fred Quant, SMR Menkyo Kaiden, lees hier meer.

Verslag 6th Central European Taiki Gasshuku for Taiki Seniors by Jan Kallenbach, Kyoshi Tai Ki Ken. Lees hier meer.

De voorzitter...

Oktober 20, 2011Posted by Rob Quant

 

12 oktober is onze voorzitter en docent Tai Ki Ken en Tai Chi Chuan geopereerd aan zijn heup, het herstel verloopt voorspoedig. Bestuur en leden van Shin-ShinBuKen wensen hem van harte beterschap en een voorspoedig herstel.

Belangrijke mededeling van het bestuur van Shin-ShinBuken!

September 29, 2010Posted by de voorzitter

 

Op dinsdagavond 28 september jongstleden vond er rond 18.00 uur in de Lodewijk van Deijsselstraat op straat buiten en voor de deur van ons verenigingsgebouw een schietincident plaats.
Een vader die wij niet kennen en waarvan wij alleen weten dat hij zijn zoontje van zeven wilde aanmelden kreeg op straat ruzie, waarbij de vader werd beschoten en ernstig gewond raakte. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Wij betreuren het zeer dat in de buurt van onze vereniging en wel zo dicht bij een dergelijk gruwelijk incident heeft plaats gevonden. In onze vereniging waarvan de judoafdeling al meer dan 50 jaar in deze buurt bestaat, hebben wij nog nooit eerder zo iets meegemaakt. Wij zijn er in onze aanpak van oudsher altijd op gericht verschillen in menselijke kwaliteiten en mogelijkheden . . . anders dan met geweld te benaderen. Wij beschouwen dit incident dan ook als een ernstige schending van de manier waarop wij vinden dat men met elkaar dient om te gaan en een heel slecht signaal voor de jeugd.
Onze judoleraar ter plaatse heeft - met hulp van enkele aanwezige ouders - adequaat gehandeld en alle leerlingen binnen gehouden. Dit in tegenstelling tot een internet bericht waarin vermeld stond dat zij buiten stonden.

Wij zijn als bestuur behoorlijk geschokt door dit voorval en zullen met de ouders van onze judo kinderen en de andere leden contact opnemen en hen melden dat deze affaire geheel buiten ons om heeft plaatsgevonden en dat wij als bestuur en docenten al het mogelijke doen om de veiligheid in onze vereniging te waarborgen.

Het Bestuur van Budovereniging Shin-ShinBuKen

 
  • Valid XHTML 1.0 Transitional
  • Valide CSS!
  • Valide CSS!
 
Terug naar homepage